Τι κάνει ανασταλτικά η Εθνική μας όταν αρχίζει και τελειώνει με 3 στόπερ (vids)

Τι κάνει ανασταλτικά η Εθνική μας όταν αρχίζει και τελειώνει με 3 στόπερ (vids)

Newsroom
Τι κάνει ανασταλτικά η Εθνική μας όταν αρχίζει και τελειώνει με 3 στόπερ (vids)

bet365

Αν ανατρέψουμε στη «γαλανόλευκη» ανασταλτική λειτουργία στα ματς με Νορβηγία, Κόσοβο, Σουηδία θα δούμε πως σε ροή αγώνα δεχθήκαμε μόνο 4 «καθαρές» ευκαιρίες μέσα από την περιοχή μας, εκ των οποίων οι 2 έγιναν γκολ. Ακόμη 3 ήταν με μακρινά σουτ και 2 σε στημένες μπάλες, όπου η εστία μας παραβιάστηκε 1 φορά.

Στην «πραγματικότητα» της Εθνικής μας ομάδας έχει πλέον εισέλθει και μάλιστα για τα καλά ο όρος «τριάδα στα στόπερ», καθώς εσχάτως ο Τζον Φαν'τ Σχιπ χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά αντίστοιχη διάταξη.

Παλαιότερα στη θητεία του Ολλανδού κόουτς η «γαλανόλευκη» «γύρισε» ορισμένες φορές σε αντίστοιχο σχηματισμό κατά τη διάρκεια των αγώνων της αλλά σπάνια ξεκινούσε και τελείωνε με αυτόν, μέχρι που φτάσαμε στο περασμένο καλοκαίρι και το φιλικό με τους Νορβηγούς στην Ισπανία, όπου την είδαμε από το 1ο λεπτό με 3-5-2. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλα δείχνουν πως αύριο (9/10) στο Μπατούμι θα πράξει κάτι ανάλογο και αυτόματα θα οδηγηθούμε σε αναλογία 4 προς 5, αφού στη Γεωργία θα παρατάξει 3 κεντρικούς αμυντικούς για 4η φορά στα 5 τελευταία της παιχνίδια, με στόχο βέβαια τη νίκη που θα μας διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στο επόμενο Μουντιάλ.


Στα προηγούμενα 3 που το έπραξε η Ελλάδα κέρδισε Νορβηγία, Σουηδία και έμεινε στο 1-1 με το Κόσοβο, αποτελέσματα που πλην εκείνου της Πρίστινα χαρακτηρίζονται θετικά. Πάντως στο τελευταίο το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο φινάλε (90'+2' για την ακρίβεια), κάτι που της «επιτρέπει» να διατηρεί παράπονα από τον παράγοντα τύχη.

Αν ανατρέψουμε στα στατιστικά των συγκεκριμένων αναμετρήσεων θα δούμε πως η Εθνική μας δέχθηκε αθροιστικά 3 γκολ σε 36 τελικές, εκ των οποίων οι 10 ήταν on target, ενώ κατά γενική ομολογία κόντρα στους Σουηδούς έκανε την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών.

 

Βέβαια στην μπάλα οι αριθμοί δεν λένε, πάντα και συνήθως, την αλήθεια και ας «θυμηθούμε» και το πώς και πόσο απειληθήκαμε στα παραπάνω ματς.

Στο φιλικό του Λα Ροσαλέδα με τους Νορβηγούς δεχθήκαμε γκολ σε στατική φάση (Στράντμπεργκ), ενώ οι αντίπαλοί μας δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη «καθαρή» ευκαιρία, ακόμη στο διάστημα που διατηρούσαν την κατοχή.

Στην Πρίστινα και στο παιχνίδι που μας «πλήγωσε» βαθμολογικά η «γαλανόλευκη» κράτησε ανετότατα το μηδέν παθητικό στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ναι μεν το ματς παίζονταν για αρκετή ώρα στο μισό της ωστόσο δεν δέχθηκε κλασικές ευκαιρίες, πλην 1 κεφαλιάς σε κόρνερ και «βαριά» ακόμη μίας τελικής του Μουρίκι στο 86'. Λίγο πριν δηλαδή ο ίδιος βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις.


Πάμε τώρα στον αγώνα με τους Σουηδούς στο ΟΑΚΑ, όπου και λόγω της ποιότητας των αντιπάλων μας πιεστήκαμε περισσότερο, τουλάχιστον ως ένα βαθμό. Στο πρώτο μισό οι φιλοξενούμενοι είχαν 1 δοκάρι και 2 πολύ καλές ευκαιρίες που «σταμάτησε» ο Βλαχοδήμος. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε ένα σουτ του Σβάνμπεργκ έξω από την περιοχή, ενώ ο ίδιος πριν την ανάπαυλα έκανε νέο, αλλά ο γκολκίπερ της Μπενφίκα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Ισακ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο 27χρονος πορτιέρε αντέδρασε εκ νέου πάρα πολύ σωστά.

Η πρώτη «καθαρή» ευκαιρία που δέχθηκε η Ελλάδα στο «κουτί» της με την μπάλα να «τρέχει» ήταν στο 67' με το πλασέ του Κλάεσον που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ οι Σουηδοί ναι μεν μείωσαν στο 80' μέσα από την περιοχή μας αλλά η φάση είχε ξεκινήσει από νέο τους μακρινό σουτ (ο Κουάισον πήρε το «ριμπάουντ» ύστερα από απόκρουση του Βλαχοδήμου). Στο φινάλε πάντως απείλησαν «καθαρά¬ μέσα από τα καρέ μας, αλλά ο Ζέκα απέκρουσε με το κεφάλι την προσπάθεια του Φόρσμπεργκ.

Το συμπέρασμα όλων αυτών. Στα 3 ματς όπου η Ελλάδα ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα με ισάριθμους κεντρικούς αμυντικούς η εστία της παραβιάστηκε 2 φορές σε ροή αγώνα με 1 σε στημένη μπάλα, ενώ εκ των 6 επιπλέον κλασικών ευκαιριών που δέχθηκε (9 συνολικά με τα 3 γκολ) οι 2 ήταν με μακρινά σουτ και ακόμη 1 σε στημένη φάση.

Ετσι με 3-5-2 ή 3-6-1 τους 3 αυτούς αγώνες η Εθνική μας επέτρεψε στους αντιπάλους μας να φανούν απειλητικοί σε ροή αγώνα μέσα από τα καρέ της μόνο σε 4 περιπτώσεις, εκ των οποίων οι 2 έγιναν γκολ (Μουρίκι, Κουάισον), 1 σταμάτησε στο δοκάρι (Κλάεσον) και η άλλη στο κεφάλι του Ζέκα (Φόρσμπεργκ). Το νούμερο είναι αρκετά μικρό.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

....

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΚΟΣΟΒΟ
....

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ
....

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα