Ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ, το «στραπάτσο» της Πάφου και ο Βαλμπουενά που κάνει τα δικά του!

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta ανήκει στο παρελθόν, ωστόσο έδωσε ωραία πραγματάκια.

Το βράδυ της Κυριακής (10/12) ολοκληρώθηκε η 14η «στροφή» του πρωταθλήματος Cyta, η οποία βρίσκει μόνο πρώτο στην κατάταξη τον ΑΠΟΕΛ με 32 βαθμούς. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είδαν τους ανταγωνιστές τους να χάνουν (Πάφος, Άρης Λεμεσού) και ετοιμάζονται για το επερχόμενο ντέρμπι με την Πάφο την προσεχή Κυριακή (17/12, 18:00).

Η Καρμιώτισσα έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής κερδίζοντας 2-1 τους Παφίτες, ενώ ο «γερόλυκος» Ματιέ Βαλμπουενά πήρε από το χεράκι τον Απόλλων Λεμεσού και με δυο γκολ οδήγησε σε ένα άνετο διπλό (0-3) επί του Οθέλλου Αθηαίνου.

Θρυλική κορυφή και... ντέρμπι!

Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (9/12), γνωρίζοντας πως προηγουμένως ο Άρης Λεμεσού είχε υποστεί ήττα με 2-1 στο ντέρμπι από την ΑΕΚ Λάρνακας. Η ομάδα του Σα Πίντο ήξερε πως δεν είχε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης κόντρα στην ΑΕ Ζακακίου. Και, παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν σε κακό χρονικά σημείο (44') στο γκολ του Βιγιαφάνιες, ο «Θρύλος» βρήκε τη λύση για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ζακακίου.

 

Μαρκίνιος και Ντάλτσιο μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες τους, με το τελικό 3-1 να είναι απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας του ματς, χωρίς ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ να «πατήσει γκάζι». Πλέον, στο στρατόπεδο της ομάδας κοιτούν το επερχόμενο ντέρμπι με την Πάφο (17/12), όπου μια πιθανή νίκη θα τους δώσει αβαντάζ 6 βαθμών έναντι των Παφιτών και φυσικά θα τους διατηρήσει μόνους στην κορυφή.

Η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο «κόλπο»

Το ματς της αγωνιστικής ήταν αναμφίβολα αυτό ανάμεσα σε ΑΕΚ Λάρνακας και Άρη Λεμεσού. Ο σύλλογος της Λάρνακας κατόρθωσε να πάρει μια σπουδαία νίκη με 2-1, ένα τρίποντο πολύτιμο, καθώς το σύνολο του Μπεν Σιμόν όχι μόνο έκανε την ανατροπή στο ματς, αλλά, πολύ περισσότερο, ξαναμπήκε στο «κόλπο» της διεκδίκησης του τίτλου. Μπορεί να βρίσκεται 9 βαθμούς από την πρώτη θέση και τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο υπάρχουν ακόμη 12 αγωνιστικές, και, φυσικά τα Playoffs.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως για να λέει ο ίδιος ο τεχνικός της ΑΕΚ, πως το συγκεκριμένο παιχνίδι ίσως να ήταν ένα από τα καλύτερα της σεζόν, τότε πράγματι μιλάμε για μια σπουδαία, πέραν των βαθμών, νίκη για την ομάδα της Λάρνακας, που έχει μπροστά της το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας (16/12).

Ο Κατσαντώνης και η Καρμιώτισσα φανέρωσαν τα προβλήματα της Πάφου

Ελάχιστοι, ίσως και κανείς δεν περίμενε το απόγευμα του Σαββάτου, πως η Καρμιώτισσα θα κατόρθωνε να επικρατήσει της Πάφου. Κι όμως, η ομάδα των Πάνω Πολεμιδίων το έπραξε, και μπορούμε να πούμε πως αυτό έγινε και με σχετική άνεση! Τα δυο γκολ του Κατσαντώνη σε διάστημα 14 λεπτών αποδείχθηκαν ικανά ώστε να αποσυντονίσουν εντελώς τους Παφίτες, οι οποίοι βρήκαν μονάχα το «γκολ της τιμής» στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η Πάφος σε κανένα σημείο του ματς δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Ανέστη, καθώς ο κόουτς Χρίστος Χαραλάμπους σχεδίασε ένα εξαιρετικό πλάνο για τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίο το εφάρμοσαν -όπως αποδείχθηκε- στην εντέλεια και «χτύπησαν» στις αδυναμίες της Πάφου. Στην πλάτη της άμυνας με το 1-0, και στα λάθη υπό πίεση, καθώς από ένα τέτοιο προήλθε το 2-0. Σίγουρα οι τρεις βαθμοί που χωρίζουν τους Παφίτες από την κορυφή δεν είναι κάτι, μάλιστα μπορούν να «σβήσουν» στο προσεχές ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Η εικόνα στο χορτάρι ωστόσο χρήζει διόρθωσης...

Ο Ματιέ κάνει πλάκα στα 39 και δείχνει τον δρόμο!

Δε θα μπορούσαμε να κλείσουμε το κείμενο δίχως αναφορά στον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο «βιρτουόζος» Γάλλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της άνετης με 3-0 εκτός έδρας νίκη του Απόλλων Λεμεσού επί του Οθέλλου Αθηαίνου. Το «δεκάρι» της Λεμεσιανής ομάδας ήταν ο παίκτης που «ξεκλείδωσε» το ματς, με ένα εξαιρετικό γκολ, δείγμα ποιότητας και συνάμα εμπειρίας.

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Βαλμπουενά έκανε και το 2-0, «τελειώνοντας» στην ουσία το ματς. Πέραν των γκολ όμως, ο σταρ του Απόλλων ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι. Με όρεξη, ενέργειες με την μπάλα, μονομαχίες με τους αντιπάλους, καθοδήγηση στους συμπαίκτες του, απέδειξε για ακόμη μια φορά πως άνετα μπορεί να ηγηθεί της ομάδας, ώστε αυτή να πετύχει τους στόχους της. Βέβαια, το γεγονός πως ένας 39χρονος είναι ο «μπροστάρης» του συλλόγου, θα πρέπει να προβληματίσει λίγο τους αρμόδιους των «κυανόλευκων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα