Ομόνοια: Κερδίζει βαθμούς μέσω βελτίωσης το ''τριφύλλι'', μεγάλη ικανοποίηση για την αναρρίχηση στην 2η θέση

Ομόνοια: Κερδίζει βαθμούς μέσω βελτίωσης το ''τριφύλλι'', μεγάλη ικανοποίηση για την αναρρίχηση στην 2η θέση

Επιμέλεια: Newsroom
ομονοια
Με σφραγίδα ανωτερότητας η Ομόνοια ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος». Χτίζοντας ελπιδοφόρο νικηφόρο σερί- 3η διαδοχική για πρώτη φορά φέτος, ως επίσης αυξάνει αυτοπεποίθηση.

Η επίσκεψη του τριφυλλιού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ένα μήνα προηγουμένως, έφερνε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, ούσα τότε η τελευταία ομάδα που έχανε το αήττητο της. Είχε πέσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ενώ η απόσταση από την κορυφή ήταν στους 6 βαθμούς. Από εκείνο το σημείο και μετά, κι ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ του Σωφρόνη Αυγουστή αγνοούσε δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα από τότε που την ανέλαβε, ήρθε η ώριμη και πρέπουσα αντίδραση.

Οι νίκες επί Εθνικού, Οθέλλου και Νέας Σαλαμίνας ήταν η καλύτερη απάντηση μετά τον ντέρμπι με την Ανόρθωση και βεβαίως τη φέρνουν σήμερα στη δεύτερη θέση και σε τροχιά κορυφής. Η χθεσινή επιτυχια για την Ομόνοια μέσα στο «Αμμόχωστος Επιστροφή», την καθιστά ως μια εκ των κερδισμένων της αγωνιστικής – η άλλη κερδισμένη ομάδα είναι το ΑΠΟΕΛ- όσον αφορά το γκρουπ των μνηστήρων του τίτλου. Καλείται δε να εκμεταλλευτεί το Μομέντουμ να κάνει καρέ νικών απέναντι στη ποιοτική και φιλόδοξη Καρμιώτισσα, πριν το «αιώνιο» ντέρμπι, δυναμώνοντας τη δυναμική της. ´Ολα αυτά είναι χαρακτηριστικά στοιχεία ομάδας υψηλών απαιτήσεων, προδιαγραφών και στόχων. Θα δώσω έμφαση δε στην εικόνα του πρώτου μέρους της χθεσινής αναμέτρησης. Αυτή ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα άκρως ικανοποιητική. Παρουσία πειστική, η οποία αρμόζει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Και δεν επιχειρηματολογώ περί πλευράς ελκυστικότητας ποδοσφαίρου, αλλά αποφασιστικότητας για νίκη, αυτοπεποίθησης και τάσης επιβολής στον αντίπαλο, χάρη στην ανωτερότητα της Ομόνοιας, απόρροια της ατομικής και ομαδικής ποιότητας (αν αυτό σταθεροποιηθεί μόνο πιο ψηλά μπορεί να προσβλέπει ). Ο Γουίλι Σεμέδο έδειξε εκ νέου την επιδραστικότητα του στην ομάδα , ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη με υπέροχο κοντρόλ και τελείωμα, σκοράροντας το 8ο του γκολ. Ο Λοΐζος Λοΐζου με την ενέργεια του στο γκολ, εκπληκτική κάθετη που αποδιοργάνωσε την άμυνα και έφερε σε θέση βολής τον συμπαίκτη του απέδειξε ξανά ότι βριθει ποιότητας Είναι τέτοια η κλάση του που αν παραμείνει πειθαρχημένος, προσηλωμένος, μυαλωμένος, παθιασμένος θα τρίβουμε και πάλι όλοι τα μάτια μας .

Ο δε Γιάννης Κούσουλος ήταν πραγματικος αρχηγός. Δεσπόζουσα φυσιογνωμία στον άξονα,σκοράροντας για δεύτερη συνεχή αγωνιστική, ενώ ήταν η απαρχή για το πρώτο γκολ, αφού σέρβιρε το Λοΐζου. Ο νεαρός Αλιούμ εξαιρετικός στο πρώτο μέρος αγωνιζόμενος μάλιστα ως Νο9, αδίκως το var του ακύρωσε ένα κανονικό πανέμορφο γκολ. Προϊόντος του χρόνου είναι όλο και καλύτερος. Για το Φρανσίς Ουζόχο τα λέγαμε . Και με το «καλημέρα» έδωσε πρώτες απαντήσεις. Ευχή όλων στην ομάδα να υπάρξει και συνέχεια. Τρεις αποκρούσεις κλάσης μετά από μακρά αποχή. Δικαίως μάζεψε τα συγχαρητήρια όλων που θέλουν –και πολύ καλά κάνουν να τον σπρώξουν ψυχολογικά και του έδειξαν και μέσω της ανάδειξης του ως MVP την αγάπη τους. Καιρός για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει στο πράσινο στρατόπεδο , σαφώς μεγάλη η ικανοποίηση, αλλά κεφάλια μέσα και από αύριο δουλειά για το ματς με τη Καρμιώτισσα.

Ο δε κόσμος, απλά εκπληκτικός. 1500 στο πέταλο έκαναν έδρα το «Αμμόχωστος», σπρώχνοντας τους παίκτες του Αυγουστή στη νίκη και αυτοί τους αποζημίωσαν.

ΑΓ

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα