ΑΠΟΕΛ: Αφιλόξενος οικοδεσπότης εδώ και 8 μήνες!

ΑΠΟΕΛ: Αφιλόξενος οικοδεσπότης εδώ και 8 μήνες!

Επιμέλεια: Newsroom
αποελ
Από την 31η αγωνιστική ή διαφορετικά, 5η στροφή των πλέι οφ της σεζόν 2022-23, ο ΑΠΟΕΛ «τρέχει» αξιοσημείωτο σερί αγωνιζόμενος στο ΓΣΠ ως «καθαρά» γηπεδούχος.

Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στις 10 Απριλίου (0-2), δεν υπέκυψε στις ορέξεις καμίας μα καμίας ομάδας που φιλοξένησε στο στάδιο της Λευκωσίας, φτάνοντας αισίως στα 11 αήττητα παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις! Και το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως κατέγραψε μόλις σε 2 αναμετρήσεις απώλειες βαθμών λόγω ισάριθμων ισοπαλιών (σ.σ.: ηττήθηκε από την Ομόνοια στις 03/09/23 με 0-2, αλλά δεν ήταν γηπεδούχος στο ΓΣΠ).

Μετά το «Χ» με την «αιώνια» αντίπαλό του (0-0), κέρδισε στην «ουρά» της περασμένης αγωνιστικής περιόδου τις ΑΕΚ (2-1) και Άρη (4-3). Το περασμένο Σεπτέμβριο, κόλλησε στην ισοπαλία με τον Απόλλωνα (1-1) και ακολούθως μετρά 7 συναπτές νίκες. Επιβλήθηκε της Πάφος FC (1-0), του Εθνικού Άχνας (5-1), της Νέας Σαλαμίνας (1-0), της ΑΕΛ (1-0), της Δόξας (5-0) και το περασμένο Σάββατο της ΑΕΖ (3-1). Ενδιάμεσα της συγκεκριμένης σειράς αγώνων είχε επιβληθεί στο θεσμό κύπελλο της Πέγειας (2-0).

Κατά το τελευταίο 8μηνο, έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 25 φορές, κάτι περισσότερο από 2 φορές ανά παιχνίδι. Την ίδια ώρα, δέχθηκε 7 τέρματα. Πριν δεχθεί γκολ στον αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΖ (9/12), προερχόταν από 4 διαδοχικά παιχνίδια στο ΓΣΠ χωρίς να επιτρέψει παραβίαση της εστίας του.

Μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, θα δώσει άλλα 6 παιχνίδια ως γηπεδούχος. Αντιμετωπίζει την Ομόνοια (23/12) και στο νέο έτος θα μετρήσει δυνάμεις με την Ανόρθωση (6/1), τον Οθέλλο (20/1), την Καρμιώτισσα (30/1), την ΑΕΚ (3/2) και τον Άρη (17/2).

Κ.Ε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα