Πρωτάθλημα Cyta: Τα δίδυμα... φωτιά που «καίνε» τις αντίπαλες άμυνες (vid)

Βασιλική Μπαρτζιώτη
pafos222
Ζάιρο και Τάνκοβιτς είναι μόνο ένα από τα δίδυμα που προκαλούν «πονοκέφαλο» στους αντίπαλους αμυντικούς, με τους περισσότερους τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος να έχουν βρει, μεσούσης της σεζόν, τον… αγαπημένο τους συμπαίκτη.

Η ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής σήμανε και το τέλος της πρώτης «στροφής» του πρωταθλήματος Cyta για τη φετινή σεζόν. Τα φαβορί που έχουν το προβάδισμα στη διεκδίκηση του τίτλου έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, ωστόσο οι βαθμολογικές αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι σχεδόν μηδαμινές. Παρά το ότι έχουμε αρκετό δρόμο μέχρι το τέλος, υπάρχουν παίκτες που όχι μόνο έχουν ξεχωρίσει, αλλά αποτελούν εν δυνάμει «κίνδυνο» για τις αντίπαλες άμυνες.

Οι πρώτοι της σχετικής λίστας φυσικά δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί χωρίς τη βοήθεια συγκεκριμένων συμπαικτών τους, που έχουν αναλάβει να τους… τροφοδοτούν.

Πάφος...

Με βάση τα νούμερα, το επιθετικό δίδυμο που έχει προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα είναι αυτό των Ζάιρο και Τάνκοβιτς, που αγωνίζονται στην Πάφο. Ο Βραζιλιάνος φορ είναι δεύτερος στην κατάταξη των τοπ σκόρερ, έχοντας σημειώσει μέχρι στιγμής 10 γκολ. Τα επτά από αυτά έχουν προκύψει ύστερα από συνεργασία του ίδιου με τον 28χρονο συμπαίκτη του!

Στην 3η αγωνιστική μάλιστα, στην αναμέτρηση των Παφιανών απέναντι στον Ακρίτα, είχαν βάλει τα δύο από τα τέσσερα γκολ, για το 4-0 της ομάδας τους. Ο Ζάιρο, ωστόσο, έχει βρει στο πρόσωπο του Όνι Βαλακάρι ακόμα έναν παίκτη στον οποίο μπορεί να βασίζεται. Οι δύο παίκτες της Πάφου έχουν σημειώσει από κοινού τρία γκολ έως τώρα.

ΑΕΚ Λάρνακας...

Ο κορυφαίος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ο Ισπανός Φραν Σολ, έχει βρει δίχτυα 11 φορές για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνακας φέτος. Ο Ιμάντ Φαράζ είναι αυτός με τον οποίο μετράει τις περισσότερες συνεργασίες, με τον αριθμό τους να φτάνει τις τέσσερις. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2023, ο Γάλλος επιθετικός ήταν αυτός που είχε βάλει το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ύστερα από ασίστ του Σολ. Λίγες ημέρες αργότερα (28/8) ο ίδιος είχε βγάλει δύο τελικές πάσες στον 31χρονο συμπαίκτη του, ο οποίος είχε σημειώσει καρέ τερμάτων σε αυτό το αξέχαστο ματς κόντρα στον Εθνικό Άχνας (5-5).

Νέα Σαλαμίνα...

Επιπλέον, ο συνδυασμός Ντορεγκαραϊ και Μπάνζα στη Νέα Σαλαμίνα έχει αποδειχθεί εκρηκτικός τη φετινή χρονιά, με τους δύο παίκτες να έχουν δημιουργήσει από κοινού τέσσερα γκολ. Σε όλα ανεξαιρέτως ήταν σκόρερ ο Αργεντίνος επιθετικός, ο οποίος έχοντας στο σύνολο επτά, βρίσκεται στην 5η θέση του αντίστοιχου πίνακα.

Ο 31χρονος συνεργάζεται το ίδιο καλά και με τον Λεουκό, ο οποίος του έχει μοιράσει επίσης τέσσερις ασίστ μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Άξιο αναφοράς είναι και το δίδυμο Σεμέδο - Ανσαριφάρντ που έχει στη φαρέτρα του ο Σπιλέφσκι, με τους δύο παίκτες να έχουν μαζί τρεις συμμετοχές σε γκολ και μάλιστα σε τρία διαδοχικά παιχνίδια της Ομόνοιας.

Δεν είναι τυχαίο το ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους παίκτες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ στο Παγκύπριο πρωτάθλημα, άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι ομαδική δουλειά.

@Photo credits: Associated Press, SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα