Δόξα Κατωκοπιάς - Άρης Λεμεσού 2-0: Η ουραγός Δόξα «βύθισε» κι' άλλο στην εσωστρέφεια τον Άρη

Μανώλης Μακρόπουλος
ΔΟΞΑ ΑΡΗΣ 2-0
Η Δόξα Κατωκοπιάς έκανε τη μεγάλη έκπληξη, κερδίζοντας -άνετα- με 2-0 τον πρωταθλητή Άρη Λεμεσού!

Η ουραγός Δόξα Κατωκοπιάς ξεπέρασε τη... «βόμβα» της Νέας Σαλαμίνας (0-2 μέσα στην έδρα του Απόλλων Λεμεσού), καθώς κατόρθωσε να επικρατήσει 2-0 του πρωταθλητή Άρη Λεμεσού στο «Κατωκοπιά-Επιστροφή/Γλαύκος Κληρίδης» και να πάρει την πρώτη εφετινή της νίκη, στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Δεύτερη στη σειρά απογοητευτική εμφάνιση για το σύνολο του Αλεξέι Σπιλέφσκι, που έμεινε στο -6 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. «Γκέλα ολκής» στο πρώτο γκολ από τον κίπερ Βάνα.

Το ματς:

Ο Άρης πίεσε εξαρχής και μόλις στο 5ο λεπτό λίγο έλειψε να προηγηθεί, όμως ο Πούριτς έσωσε τελευταία στιγμή, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή από το πλασέ του Μαγιαμπέλα. Έξι λεπτά αργότερα (11') η Δόξα απάντησε, όμως το σουτ του Τρούγιτς από πολύ κοντά πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ο Μαγιαμπέλα απείλησε και πάλι στο 26', αλλά ο Σισκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ τρια λεπτά μετά ο Γκομίς βρέθηκε απέναντι στον κίπερ της Δόξας (ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Μόντνορ), όμως αστόχησε απελπιστικά. Κόντρα στη ροή του ματς, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0! Στο 34' έγινε μια μακρινή μπαλιά, ο Βάνα έκανε άστοχη έξοδο, συγκρούστηκε με συμπαίκτη του και έδωσε την ευκαιρία στον Ασάντε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία.

Ο Άρης δεν πρόλαβε να συνέλθει, και, πριν οι δυο ομάδες κατευθυνθούν στα αποδυτήρια, έγινε το 2-0! Στις καθυστερήσεις (45+3') ο Βελκόφσκι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Γκομίς και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, για το «διπλό» προβάδισμα των γηπεδούχων.

Με το... καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ναμπί παραλίγο να μειώσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 51' ο Καζού κατάφερε να... στείλει την μπάλα στα χέρια του Σισκόφσκι, παρά το γεγονός πως βρέθηκε ένα μέτρο από την εστία! Από εκεί και πέρα, η Δόξα δεν απειλήθηκε καθόλου από τους ποδοσφαιριστές του Σπιλέφσκι (παρά μόνο στο 90+5' από ένα σουτ του Σάβο), κράτησε το «μηδέν» και έτσι κατόρθωσε να πάρει το πρώτο τρίποντο της σεζόν, στο «φινάλε» της 15ης αγωνιστικής.

Δόξα Κατωκοπιάς (Γιώργος Πετράκης): Σισκόφκσι, Αντωνιάδης, Ε. Κυριάκου (79' Στυλιανού), Πούριτς, Φοφανά, Ναμπί (79' Τραϊτσέφσκι), Σκόγκλαντ (68′ Κλεόφιλο), Βελκόφσκι, Αλσέους, Ασάντε, Τρούγιτς (84΄' Σαντίκ).

Άρης Λεμεσού (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό (76' Στεπίνσκι), Μουσούντα, Μπρόσον, Καζού, Μπράουν (59′ Σπόλιαριτς), Στρούσκι (46′ Νίκολιτς), Μαγιαμπέλα (59′ Σουμάνσκι), Μοντνόρ, Κοκόριν, Γκομίς (68′ Σάβο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα