Ομόνοια - ΑΕ Λεμεσού 3-1: Σεμέδο κερνούσε, Λοϊζου έπινε και άνετο ξεκίνημα στο 2024!

Μανώλης Μακρόπουλος
ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΕΛ
Με το «δεξί» μπήκε το 2024 για την Ομόνοια, καθώς επικράτησε άνετα με 3-1 της ΑΕ Λεμεσού, με μεγάλο πρωταγωνιστή (δυο ασίστ) τον Σεμέδο και δις σκόρερ τον Λοίζο Λοϊζου.

Στο τελευταίο του ματς πριν αναχωρήσει για το Κόπα Άφρικα, ο Γουίλι Σεμέδο πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, δίνοντας δυο ασίστ στον Λοίζο Λοϊζου, στο άνετο 3-1 της Ομόνοιας επί της απογοητευτικής ΑΕ Λεμεσού, στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για το 2024 (17η αγωνιστική).

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή μείωσε στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την πρώτη θέση και τον ΑΠΟΕΛ, έχοντας πλέον την καλύτερη επιθετική επίδοση του πρωταθλήματος με 34 τέρματα υπέρ. Αντιθέτως, η ΑΕΛ πραγματοποίησε μια κάκιστη εμφάνιση, μειώνοντας απλά στο 88ο λεπτό με τον αρχηγό Μεντόγεβιτς.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και την μπάλα πάνω - κάτω, χωρίς ωστόσο να δούμε τελική στα πρώτα 25 λεπτά. Η πρώτη (τελική) ήταν και γκολ! Στο 26' ο Μπέζους εκτέλεσε το φάουλ, ο Κούσουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στην άμυνα της ΑΕΛ με με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Αμέσως μετά (28') οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, όμως ο Ουζόχο είχε απάντηση στο σουτ του Μακρή. Από εκεί και πέρα η Ομόνοια πήρε τον έλεγχο του ματς, και, στο 38ο λεπτό βρήκε δεύτερο τέρμα. Ο Σεμέδο έκανε σπουδαία ενέργεια, έπαιξε το ένα-δυο με τον Αλιούμ και με μια απίθανη πάσα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Λοϊζου, ο οποίος σε κενή εστία «έγραψε» το 2-0.

Το ημίχρονο «έκλεισε» με τη σπουδαία ευκαιρία του Λοϊζου, ο οποίος πήρε την -τρομερή- κάθετη του Αλιούμ, αλλά το πλασέ του ήταν πολύ άστοχο.

Ωστόσο, με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής βρήκε το δεύτερό του γκολ στο ματς. Ξανά συνεργασία με τον Σεμέδο, ωραία προσποίηση και διαγώνιο σουτ με το αριστερό για το 3-0 στο 47' από τον Λοίζο Λοϊζου.

Εννέα λεπτά αργότερα (56'), ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λανγκ βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, όμως η εξ' επαφής προβολή του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δυο λεπτά μετά, ο Λοϊζου «άγγιξε» το χατ-τρικ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ολιβέιρα μετά το εντυπωσιακό σουτ του Κύπριου.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 4-0 εκ νέου στο 74', όταν ο Αμού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έδωσε στον Αλιούμ, όμως το πλασέ του τελευταίου απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή.

Η ΑΕΛ πέτυχε το γκολ της τιμής στο 88', όταν μετά από κόρνερ του Ανδρέου, ο αρχηγός Μεντόγεβιτς βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουζόχο για το 3-1.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Ομόνοια να ξεκινάει ιδανικά το 2024, σε αντίθεση με την ομάδα του Κόσκελα που πλέον βρίσκεται στο -20 από την κορυφή!

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Ουζόχο, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο (75' Λέζιακς), Σεμέδο (69' Αμό), Λοϊζου, Αλιούμ, Λανγκ, Κούσουλος (81' Μπασιρού), Μίλετιτς, Χαραλάμπους (75' Φράνσον), Μπέζους (69' Σίμιτς).

ΑΕ Λεμεσού (Τόνι Κόσκελα): Ολιβέιρα, Φραντζής, Μπάστο, Μεντόγεβιτς, Σέρνιτς, Μορέιρα (63' Ανδρέου), Μακρής (77' Σιλβέστρος), Κολιάς (63' Μεντόσα), Τζάλμα, Γερολέμου (77' Θεμιστοκλέους), Ντέγοεστ (77' Σωτηρίου).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα