Εθνικός Άχνας - Νέα Σαλαμίνα 2-3: Ο Ντουρμισάι με το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του «λύγισε» τον Εθνικό

Μανώλης Μακρόπουλος
ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ
Εθνικός Άχνας και Νέα Σαλαμίνα χάρισαν ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 2-3 χάρη στο πρώτο χατ-τρικ του Φλοριάν Ντουρμισάι.

Η Νέα Σαλαμίνα είχε να κερδίσει στο Δασάκι από το 2018. Το πέτυχε έξι χρόνια αργότερα, σε ένα θεαματικό παιχνίδι με πέντε γκολ και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φλοριάν Ντουρμισάι, ο οποίος σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του!

Το τελικό 2-3 ίσως να αδικεί τον Εθνικό Άχνας, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, όμως έχασε στις λεπτομέρειες. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Χριστόδουλου Χριστοδούλου έφτασε τους 25 βαθμούς (στο -5 από την εξάδα), την ίδια ώρα που εκείνη του Μαρίνου Σατσιά έμεινε στους 13.

Το ματς:

Η Νέα Σαλαμίνα έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, και μόλις στο 5ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Ντουρμισάι πρόλαβε την έξοδο του Μπογκατίνοφ, τσίμπησε την μπάλα από πάνω του, και με το κεφάλι την έστειλε στην κενή εστία για το 0-1.

Το γκολ δεν πτόησε τον Εθνικό, ο οποίος λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 14', όταν ο Ηλία νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μελίσσα. Λίγο αργότερα (19') ο Ντάτκοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπογκατίνοφ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για φάουλ στην αρχή της φάσης.

Η τεχνολογία δεν... σταμάτησε το σύνολο του Χριστοδούλου, που πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ στο 28'. Ο Παπαγεωργίου έκανε τρομερή κάθετη, ο Φερνάντες «πάτησε» περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Ντουρμισάι σε κενή εστία «έγραψε» το 0-2 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45', οι γηπεδούχοι μείωσαν. Ο Ντε Ιριόντο βρέθηκε αμαρκάριστος στην άμυνα της Νέας Σαλαμίνας και με έξοχη κεφαλιά έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με 1-2.

Ο Εθνικός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, όμως η κλάση του Ντουρμισάι «μίλησε» και πάλι. Στο 54' η μπάλα ήρθε στα πόδια του Αλβανού, ο οποίος από τα όρια της περιοχής έκανε το διαγώνιο σουτ και πέτυχε το 1-3, με το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του!

Η απάντηση ωστόσο ήταν άμεση, καθώς στο 60ο λεπτό ο Γκόμες βρέθηκε μόνος μπροστά από την εστία της Νέας Σαλαμίνας, και δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 2-3.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, οι παίκτες του Χριστοδούλου οπισθοχώρησαν και τελικά κράτησαν το σπουδαίο όπως αποδείχθηκε τρίποντο, που τους πηγαίνει στο -5 από την πρώτη εξάδα.

Εθνικός Άχνας (Μαρίνος Σατσιάς): Μπογκατίνοφ, Ιωάννου (63' Στυλιανού), Ριστέφσκι, Ντε Ιριόντο, Μπίκερ (46' Νικολάου), Σπιρόφσκι, Λίπσκι (63' Περατικός), Πεχλιβάνης (73' Χριστοφή), Ντράζιτς (35' Γκόμες), Καμπρέρα, Μ. Ηλία.

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου, Ντάτκοβιτς, Ντιακιτέ, Λεούκο, Μπεχαράνο, Μιγκελίτο (85' Κατσιάρης), Καρλίτος (85' Κατσικάς), Παπαγεωργίου (74' Νάρσινγκ), Φερνάντες (63' Κονέ), Ντουρμισάι (85' Κορομά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα