Ομόνοια: Ο κίνδυνος εκτροχιασμού από τους στόχους και η ώρα της διοίκησης να βγει μπροστά και να «παίξει μπάλα»

Ομόνοια: Ο κίνδυνος εκτροχιασμού από τους στόχους και η ώρα της διοίκησης να βγει μπροστά και να «παίξει μπάλα»

Newsroom
ΟΜΟΝΟΙΑ
Η ήττα της Ομόνοιας από τον Άρη έχει φέρει αρκετή «γκρίνια» στις τάξεις της ομάδας, με τον κόσμο να είναι στα «κάγκελα».

Κατήφεια, απογοήτευση, προβληματισμός, εσωστρέφεια, όλα μαζί. Τα συναισθήματα που διέπουν άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο, την επόμενη της ήττας από τον Άρη.

Άλλη μια ήττα που πόνεσε πολύ. Είναι η δεύτερη σε τρία ματς και επίσης η δεύτερη σε συνεχόμενα ντέρμπι όπου μέχρι πρότινος τα πήγαινε καλά. Η καλή επίδοση στα ντέρμπι που ίσχυε πριν το ματς με το ΑΠΟΕΛ λοιπόν, παύει να ισχύει πλέον. Στα τελευταία έξι ντέρμπι, η Ομόνοια νίκησε την ΑΕΛ που ο όρος «ντέρμπι» απέναντι στη φετινή ομάδα της Λεμεσού είναι κολακευτικός, τον Απόλλωνα, εξήλθε ισόπαλη με την ΑΕΚ (του Όλτρα, έχει τη σημασία του), ενώ έχασε από την Ανόρθωση, το ΑΠΟΕΛ και τον Άρη, στα τρία τελευταία ντέρμπι με συντελεστή τερμάτων 0-7, -7 δηλαδή, όση και η απόσταση από την κορυφή!

Η ομάδα συνεχίζει να δυσκολεύεται να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, δεν έχει ξεκάθαρη ταυτότητα ως ομάδα, έχει γίνει επικίνδυνα ευάλωτη αμυντικά, ενώ δείχνει να έχει χάσει και την αυτοπεποίθηση της. Σωφρόνης Αυγουστή και κάποιοι ποδοσφαιριστές, δείχνουν κατώτεροι των περιστάσεων και αδύναμοι να γυρίσουν το… νόμισμα.

Σαφώς και η ομάδα «νοσεί» σε κάποιες θέσεις που «φωνάζουν» για ενίσχυση, αλλά από το -2 από το ρετιρέ στις 23 Δεκεμβρίου πριν το «κλάσικο», στο -7, ξαφνικά το ρόστερ είναι «φτωχό». Με αυτό δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν πρέπει να ενισχυθεί. Αντίθετα, ως δεδομένο θεωρούμε, πως η Ομόνοια έχει ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση. Και όχι απλά για να λέμε, ακόμα και η πιο ισχυρή ομάδα στον πλανήτη χρήζει ενίσχυσης, ωστόσο το βασικότερο είναι γιατί υπάρχουν πραγματικές ανάγκες. Αν θέλει η Ομόνοια να παραμείνει εντός στόχων. Ο κίνδυνος εκτροχιασμού, είναι πλέον ορατός. Με την ομάδα κακά τα ψέματα να μη πείθει ότι μπορεί να κάνει το come back για τον τίτλο, αν δεν αλλάξει κάτι «δραματικά».

Ο κόσμος τα έχει με όλους και όλα. Ο καθένας βεβαίως έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης, είτε πρόκειται για τη διοίκηση, τον Γιάνσον και την ομάδα προγραμματισμού, είτε για το Σωφρόνη και τους ποδοσφαιριστές -άλλοι μικρότερο κι άλλοι μεγαλύτερο. Ωστόσο δεν δύναται να γίνει Ιανουάριο μήνα, βρισκόμενοι στα μισά του δρόμου, η επίρριψη ευθυνών.

Επείγει όμως η άμεση αντίδραση, σε όλα τα επίπεδα.

Η μπάλα… είναι στα πόδια της διοίκησης Παπασταύρου.

Είναι η ώρα ο πρόεδρος να βγει μπροστά και να πάρει αποφάσεις χθες! Χωρίς συναισθηματισμούς, για το καλό της ομάδας, όποιες και αν είναι αυτές . Δεν αποφεύγουμε να πούμε «ονόματα και διευθύνσεις», έχουμε άποψη και μάλιστα ισχυρή, αλλά σεβόμενοι την κατάσταση στην ομάδα, δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Νάστε σίγουροι θα το πράξουμε.

Άλλωστε διαβάζοντας μας, έχετε αντιληφθεί κάποια πράγματα. Καθοριστικά λοιπόν τα επόμενα 24αωρα στην Ομόνοια, εν αναμονή εξελίξεων στο μεταγραφικό κομμάτι και όχι μόνο ; Σύντομα οι απαντήσεις.

Α.Γ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα