Απόλλων Λεμεσού - Άρης Λεμεσού 0-1: Δέκα, αλλά δεν «λύγισαν» οι παίκτες του Σπιλέφσκι

Newsroom
αρηηηηηηης
Ο Απόλλων Λεμεσού δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Άρη, που αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 73', κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του και να πάρει τη νίκη με 1-0 (14/1) στο «Αλφαμέγα».

Ο Μοντνόρ θέτει τον Άρη σε θέση «οδηγού»

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Άρη να κάνει συχνές επισκέψεις στην περιοχή του Απόλλωνα ήδη από τα πρώτα λεπτά.

Έως το 3', οι παίκτες του Σπιλέφσκι είχαν ήδη κερδίσει τρία κόρνερ, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν το γρήγορο προβάδισμα, μιας και όλα πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Στο 9', ο Κρμέντσικ ήταν αυτός που επιχείρησε ένα σουτ, αλλά ο Βανά δεν ανησύχησε καθόλου και μπλόκαρε εύκολα την πρώτη προσπάθεια του Απόλλωνα στο ματς.

Μετά από αρκετά λεπτά, κατά τα οποία ο Άρης έδειχνε να έχει βρει τα πατήματά του, ο Μοντνόρ έκανε το 1-0 μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια που ξεκίνησε από τον ίδιο.

Έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή, βρήκε τον Κοκόριν, μετά Μπένγκστον και στη συνέχεια ο Νίκολιτς του έβγαλε μία σέντρα, την οποία εκμεταλλεύτηκε άψογα και σκόραρε για πλασέ.

Μετά το προβάδισμα του Άρη ο Απόλλωνας φάνηκε να... ξύπνησε και κρατούσε περισσότερο μπάλα. Στο 39΄Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε ένα φάουλ από πολύ καλό σημείο αλλά η μπάλα βρήκε στον Ουρόσεβιτς και έφυγε σε κόρνερ.

Ο Γάλλος το εκτέλεσε αλλά ο Κοκόριν έδιωξε με κεφαλιά με τους παίκτες του Ματσίν να χάνουν μία πολύ καλή ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στο 41' τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο για τους γηπεδούχους καθώς ο Κρμέντσικ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπακένγκα.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45+5'), ο Απόλλωνας είχε ακόμη μία καλή φάση με τον Μαλεκκίδη να κάνει τη σέντρα στον Μπακένγκα, αλλά η μπάλα και πάλι άουτ.

Με δέκα παίκτες, ο Άρης στάθηκε στο ύψος του

Άλλος Απόλλωνας σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο!

Οι παίκτες του Ματσίν επέμεναν και έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης από τα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου.

Στο 48', ο Κοκόριν έκανε το τακουνάκι και βρήκε τον Καζού. Εκείνος κατάφερε να ελευθερωθεί από τους αντίπαλους αμυντικούς και σούταρε χωρίς όμως να βρει στόχο.

Στο 55', οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1 με γκολ του Μάρκες, αλλά κατόπιν ελέγχου της φάσης από τον VAR ακυρώθηκε μιας και ο σκόρερ βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

Στο 60' ακόμα μία ατυχής φάση για τον Απόλλωνα, με τον Μπακένγκα να παίρνει την κεφαλιά και να σημαδεύει το δοκάρι.

Οι παίκτες του Ματσίν επιστρέφουν ένα λεπτό μετά. Ο Νταρίκβα έκανε το σουτ αλλά ο Βανά πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή απόκρουση κρατώντας την εστία του ανέπαφη.

Όσο περνούσε ο χρόνος, η ένταση ανέβαινε και υπήρχαν νεύρα εκατέρωθεν. Το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά στο 70' καθώς υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα στους δύο πάγκους και αμέσως μετά οι Καζού και Νταρίκουα είδαν την κίτρινη κάρτα.

Λίγο αργότερα, ο Καζού τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε από το ματς αφήνοντας τον Άρη με δέκα, σε ένα σημείο όπου ο Απόλλωνας είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του.

Οι παίκτες του Σπιλέφσκι στα τελευταία λεπτά είχαν περιοριστεί στην άμυνα και προσπαθούσαν να αποτρέψουν μια ισοφάριση από τους γηπεδούχους, που είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Απόλλων Λεμεσού (Πάμπλο Ματσίν): Λεϊούβενμπουρχ, Νταρίκουα, Εκπολό, Σκέλβικ, Μαλεκκίδης, Κυριάκου, Κολ, Κοστάκε, Βαλμπουενά, Κρμέντσικ, Μάρκες.

Άρης Λεμεσού (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Σανέ, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού, Μπράουν, Νίκολιτς, Μοντνόρ, Μπένγκτσον, Κoκόριν, Γκομίς.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα