Ν.Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ 0-4: Θριάμβος για τους «γαλαζοκίτρινους» στην Αμμόχωστο

Newsroom
Περίπατος του ΑΠΟΕΛ στο «Αμμόχωστος», με τους παίκτες του Σα Πίντο να επικρατούν εύκολα με 4-0 της Νέας Σαλαμίνας (26/1), στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta.

Οριστικά εκτός εξάδας η Νέα Σαλαμίνα, που είδε τον εφιάλτη να γίνεται πραγματικότητα στο «Αμμόχωστος», μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ με τελικό σκορ 0-4 (26/1).

Δύο γκολ, μέσα σε τέσσερα λεπτά!

Η Νέα Σαλαμίνα στα πρώτα λεπτά φάνηκε να έχει πάρει τον αέρα του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έβρισκε συνεχώς εμπόδιο την πολύ συμπαγή άμυνα των παικτών του Χριστοδούλου.

Οι δύο ομάδες «ανεβοκατέβαιναν» στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο εκείνοι που κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη καλή φάση ήταν οι «γαλαζοκίτρινοι».

Στο 12' Ο Σατσιάς βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το σουτ αλλά ο Μελίσσας είπε «όχι» κρατώντας το μηδέν.

Οι γηπεδούχοι φαίνονταν να έχουν πάρει τον αέρα των παικτών του Σα Πίντο και είχαν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνοι με τις αντεπιθέσεις τους. Παρά την καλή εικόνα της Νέας Σαλαμίνας, μέσα σε ένα τετράλεπτο, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να θέσει βάσεις νίκης, πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Πρώτα το Εντονγκαλά στο 32', που πήρε την μπάλα από τον Βιγιαφάνιες και με μία κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Τη σκυτάλη πήρε στο 35' ο Κβιλιτάια που σημείωσε ένα γκολ το οποίο δημιούργησε πολύ ωραία ο ίδιος. «Τρύπησε» την άμυνα των αντιπάλων, δημιούργησε τον διάδρομο και στη συνέχεια έκανε το πλασέ για το 0-2.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να δυσκολεύονται να βγάλουν αντίδραση μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκαν, και το πρώτο ημίχρονο συμπληρώθηκε με τους «γαλαζοκίτρινους» να αποσύρονται στα αποδυτήρια έχοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Το... κερασάκι στην τούρτα ο Μαρκίνιος

Με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού στο δεύτερο 45λεπτο, ο Κβιλιτάια έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα γκολ του. Ο Γεωργιανός πήρε τη σέντρα από τον Μπέλετς αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Μελίσσα.

Η εικόνα της Νέας Σαλαμίνας είχε αλλάξει άρδην σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Έδειχνε να μην έχει λύσεις απέναντι στην πίεση του ΑΠΟΕΛ και κατά συνέπεια δέχθηκε και τρίτο γκολ με τη συμπλήρωση του 50ου λεπτού.

Οι παίκτες του Σα Πίντο κατάφεραν να μπερδέψουν τους αμυντικούς του Χριστοδούλου, με τον Κονσταντίνοφ να παίρνει την κατοχή και να βρίσκει τον Ντβάλι. Εκείνος από πολύ πλεονεκτική θέση «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3, βάζοντας το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Η απόδοση των γηπεδούχων είχε πέσει κατακόρυφα και πλέον ο ΑΠΟΕΛ απειλούσε συνεχώς με κόρνερ. Οι επιλογές των γηπεδούχων ήταν λανθασμένες και οι αντίπαλοί τους τους τιμώρησαν ξανά στο 72'. Ο Μαρκίνιος έκανε το πλασέ, νικώντας τον Μελίσσα για το 0-4 και διαγράφοντας οποιαδήποτε ελπίδα για τη Νέα Σαλαμίνα.

Τα πάντα είχαν τελειώσει στο 50ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι έχτισαν μία διαφορά την οποία δεν μπόρεσε να ανατρέψει η ομάδα της Αμμοχώστου. Τέλος στο «όνειρο» της εξάδας για τη Νέα Σαλαμίνα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου, Βίκτωρος, Ντιακιτέ, Κονατέ (78′ Λέουκο), Καρλίτος (9′ Κατσιάρης), Φράγκος (56′ Μιγκελίτο), Κουσμάνοβιτς (56′ Έντσον), Νάρσινγκ (78′ Κορομά), Κονέ, Γιάνγκα.


ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ, Ντβάλι (65′ Ντάλσιο), Πέτροβιτς, Σούσιτς, Κοσταντίνοφ, Σατσιάς, Εντονγκαλά, Μαρκίνιος, Βιγιαφάνιες, Κβιλιτάια.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα