Καρμιώτισσα - ΑΕΚ Λάρνακας 1-3: Είχε την ουσία και παρέμεινε σε «τροχιά» τίτλου (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Έχοντας την ουσία και δίχως να εντυπωσιάσει, η ΑΕΚ Λάρνακας επικράτησε 3-1 της Καρμιώτισσας στο «Στέλιος Κυριακίδης» και παρέμεινε σε «τροχιά» τίτλου!

Σημαντική νίκη πέτυχε η ΑΕΚ Λάρνακας με 3-1 εκτός έδρας κόντρα στην Καρμιώτισσα και ανέβηκε στους 42 βαθμούς, στο -6 από την κορυφή και τον ΑΠΟΕΛ.

Είχε τις ευκαιρίες, αλλά η Καρμιώτισσα την «πλήγωσε»

Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι είχαν, πέρα από το γκολ, τον έλεγχο του αγώνα, αλλά οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης σε μια από τις λίγες καλές στιγμές τους. Στο 8’ ο Φαράζ με εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά σέντραρε στον Φακούντο Σάντσες, ο οποίος έκανε μια επικίνδυνη κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό της Καρμιώτισσας και να καταλήγει κόρνερ.
Στο 24’ ήταν η σειρά του Ντίμερς να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Άντος. Τελικά, η ομάδα του Μπεν Σιμόν λυτρώθηκε στο 32’, με μια… γκολάρα, η οποία σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα καλύτερα της αγωνιστικής, αν όχι του πρωταθλήματος. Ο Μιλίσεβιτς από τα δεξιά σέντραρε και βρήκε τον Λόπες, ο οποίος στην κίνηση, έπιασε ένα άπιαστο σουτ, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άντος.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 36’, με τον Ντούμπια να κάνει διαγώνιο συρτό σουτ, αλλά τη μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Πίριτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ ξανά με τον Λόπες, ο οποίος, όμως σημάδεψε το δοκάρι των γηπεδούχων. Τελικά, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κατσαντώνης βρήκε ψύχραιμα τον Θεοδώρου σε ευνοϊκή θέση και εκείνος, δίχως να το πολυσκεφτεί έκανε το 1-1.

Επέβαλε το ρυθμό της και πέτυχε την 4η σερί νίκη


Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, θέλοντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να φτάσουν στους τρεις βαθμούς της νίκης. Αρχικά απείλησαν στο 51’, όταν ο Μπρούνο Γκάμα βρέθηκε τετ α τετ μετά από την κάθετη του Τόμοβιτς, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Τελικά, η τύχη, η οποία είχε γυρίσει την «πλάτη» στους φιλοξενούμενους, μετά από τα δυο δοκάρια, τους έκανε τη χάρη ένα λεπτό αργότερα. Ο Φαράζ,από τα δεξιά επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στο βάθος της εστίας των γηπεδούχων. Μάλιστα, ήταν το δεύτερο γκολ του 24χρονου Γάλλου μέσου, μετά από εκείνο κόντρα στην Πάφο, πριν από λίγες μέρες. Ο ρυθμός μετά το 1-2 της ομάδας της Λάρνακας έπεσε δραματικά, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να απειλήσουν και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν να μη «καίγονται» να πετύχουν τρίτο γκολ.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 82’ για να σημειώσουμε την επόμενη αξιοσημειώτη στιγμή. Ο Ντούμπια των γηπεδούχων, έκανε μια επικίνδυνη μπαλιά στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Κατσαντώνη να κάνει την προβολή, αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σωστά. Δυο λεπτά αργότερα, μετά από αρκετή ώρα απείλησε και η ΑΕΚ, με το σουτ του Τρισκόφσκι να αποκρούεται από τον Άντος. Ωστόσο, ο 36χρονος επιθετικός δεν συγχώρησε στο 88’ και τέλειωσε ιδανικά τη φάση,μετά από τη πάσα του Σολ (οι δυο παίκτες ήταν αλλαγές του Μπεν Σιμόν).

 

Καρμιώτισσα: Άντος, Ντούμπια, Νεοφύτου, Θεοδώρου (75' Ματθαίου), Χριστοφόρου, Αγγελή, Μπεν Σαλάμ (Ρόσι 46'), Κατσαντώνης, Κοβάσεβιτς, Σουκ (Ψύχας 70'), Πάβλοβετς.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιονγκού, Τόμοβιτς, Λέδες, Τόνγκια (Ρομπέρζ 79'), Φαράζ (Τρισκόφσκι 79'), Λόπες (Σολ 73'), Μιλίσεβιτς, Γκάμα (Μάμας 73'), Σάντσες (Γκαρθία 57'), Ντίμερς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα