Άρης Λεμεσού - Οθέλλος 4-0: «Χρυσές αλλαγές» οι Σαβό και Σπόλιαριτς, έδωσαν τεράστιες διαστάσεις στη νίκη

Newsroom
Με Σαβό, Σπόλιαριτς και ένα πέναλτι στο 90+4', ο Άρης Λεμεσού επικράτησε με το ευρύ 4-0 στο «Αλφαμέγα» (31/1), απέναντι στον Οθέλλο Αθηαίνου που δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση παρά τις άστοχες προσπάθειες των γηπεδούχων.

Ο Άρης είχε τον πρώτο λόγο, αλλά ήταν άστοχος

Οι παίκτες του Σπιλέφσκι είχαν από νωρίς επιβάλει τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι, ωστόσο ο Οθέλλος έβγαινε σε πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Στο 8', ο Γκομίς απείλησε πρώτος αλλά ο Χριστοδούλου έβγαλε την άμυνα.

Ο Άλβες ήταν πολύτιμος για τον Άρη, σταματώντας οποιαδήποτε προσπάθεια των φιλοξενούμενων να σκοράρουν κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 14ο λεπτό είπε «όχι» και στον Σταμούλη που αποπειράνθηκε να τον αιφνιδιάσει.

Οι γηπεδούχοι καραδοκούσαν στην περιοχή του Οθέλλου και στο 16΄ο Νίκολιτς είχε μία ευκαιρία να σκοράρει από στημένη φάση σε πολύ καλό σημείο. Ούτε τότε βρήκαν δίχτυα οι παίκτες του Σπιλέφσκι.

Στο 20΄ο Ταουντούλ χρειάστηκε να επέμβει όταν η κακή άμυνα των συμπαικτών του επέτρεψε στον Σανέ να πάρει την κατοχή της μπάλας. Ακόμα μία πολύ καλή στιγμή για τον Άρη, που δεν οδήγησε στο 1-0.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (45+1') ο Βανά είχε την απάντηση σε σουτ του Πιχ, ο οποίος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ.

Με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν για τα αποδυτήρια με το σκορ να παραμένει στο 0-0.

Ο Άρης βρήκε τη λύση με τη «χρυσή αλλαγή» του Σαβό

Αρκετά ανεβασμένος ήταν ο ρυθμός στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου, με τους γηπεδούχους να κάνουν συχνότερες επισκέψεις στην περιοχή του Οθέλλου. Οι ποδοσφαιριστές του Σπιλέφσκι είχαν δυσκολία στη συνεργασία και μόνο ο Σεμέδο φαινόταν να παίρνει τις πρωτοβουλίες.

0 25χρονος απείλησε στο 46΄και στο 57', όμως και στις δύο περιπτώσεις το σουτ του πέρασε εκτός εστίας. Εξαιρετικά προβληματισμένος ήταν ο τεχνικός των γηπεδούχων, καθώς έβλεπε τους παίκτες του να αφήνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη να περνάει ανεκμετάλλευτη.

Στο 62ο λεπτό, ο Σαβό ήταν αυτός που κατάφερε να «σπάσει» το μοτίβο σκοράροντας για το 1-0, ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Σουηδός βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Ταουντούλ και από πλεονεκτική θέση τον νίκησε, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Καμία αντίδραση από τον Οθέλλο που είχε μία μοναδική ευκαιρία με τον Σταμούλη στο 70'. Ο Ζάντρο ήταν εκεί και μάζεψε την μπάλα.

Με τους παίκτες του Σακκά να μην δημιουργούν ευκαιρίες, ο Σαβό «χτύπησε» ξανά και, σαν σε επανάληψη, βγήκε μπροστά από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ για το 2-0.

Το... κερασάκι στην τούρτα από τον Σπόλιαριτς, ακόμα μία αλλαγή του Σπιλέφσκι. Ο 26χρονος πήρε τη σέντρα από τον Σαβό και την έστειλε συστημένη στην εστία του Ταουντούλ για το 3-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 4-0, όταν στο 90+4' ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Άρη, με τον Σουηδό φορ να ευστοχεί ολοκληρώνοντας το χατ τρικ του.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:


Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά (46′ Ζάντρο), Σανέ, Μουσούντα, Μπρόρσον (46′ Σάβο), Ουρόσεβιτς, Νίκολιτς (67′ Στρούσκι), Σόκε, Μπένγκτσον, Μοντνόρ, Κοκόριν (75′ Κοκόριν), Γκομίς (46′ Σεμέδο)


Οθέλλος (Κώστας Σακκάς): Ταουντούλ, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ράμος (76′ Μπραμπίγια), Χριστοδούλου (76′ Ναρτίνι), Χατζηπασχάλης, Σλάβικ (61′ Κατσιάτης), Ανάνγκ, Κόπας, Πιχ, Ντούρις

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα