Απόλλων Λεμεσού - Ομόνοια 1-2: «Πάγωσε» για πρώτη φορά το Αλφαμέγα

Newsroom
Σε ένα ματς με φινάλε-θρίλερ, η Ομόνοια πήρε την πρώτη της νίκη στο «Αλφαμέγα», επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Λεμεσού (4/2), που αν και ισοφάρισε, δεν έφτασε ποτέ σε ολική ανατροπή.

Η Ομόνοια πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο νέο στάδιο της Λεμεσού, επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα (4/2) χάρη σε γκολ των Λέτσιακς και Σιπριάνο. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 86ο λεπτό, αλλά η ομάδα του Ρέιχνταλ κρατήθηκε ζωντανή μέχρι το τέλος και παρέμεινε σε τροχιά εξάδας.

Ο Φαμπιάνο εξιλεώνεται και λέει «όχι» στον Βαλμπουενά

Από τα πρώτα λεπτά το ματς είχε ρυθμό, με την Ομόνοια ωστόσο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Ρέιχνταλ απείλησαν στο 4', με τον Μπεζούς να σουτάρει από το όριο της περιοχής. Το σουτ του ήταν άστοχο και δεν αρκούσε ώστε να δώσει στους «πράσινους» το γρήγορο προβάδισμα.

Ο Λέτσιακς ήταν αυτός που... επανόρθωσε σκοράροντας για το 0-1 στο 6ο λεπτό. Ο Τσέχος εκμεταλλεύτηκε άψογα το κόρνερ του Μπεζούς και έχοντας πάρει την κατοχή πάνω στη γραμμή, εκτέλεσε με άνεση θέτοντας το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού.

Η απάντηση του Απόλλωνα δεν ήταν άμεση και οι παίκτες του Ματσίν φάνηκαν να δυσκολεύονται να ανασυγκροτηθούν μετά το γκολ που δέχθηκαν. Η πρώτη καλή στιγμή τους άργησε να έρθει. Στο 15' ο Μπακένγκα πήρε την πρωτοβουλία και δοκίμασε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν άστοχος.

Λίγο αργότερα (22') δοκίμασε εκ νέου, αλλά ο Φαμπιάνο ήταν σωστά τοποθετημένος και κατάφερε να αποσοβήσει εύκολα το γκολ. Ο Βραζιλιάνος, στο 28' έκανε ένα λάθος το οποίο παραλίγο αν αποβεί μοιραίο για τους φιλοξενούμενους. Έπεσε πάνω στον Μάρκες και παραχώρησε πέναλτι στους αντιπάλους του.

Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, με τον γκολκίπερ της Ομόνοιας να πραγματοποιεί μία σωτήρια επέμβαση, καταφέρνοντας να... εξιλεωθεί.

Σε εκείνο το σημείο, ο Απόλλων άρχισε να ξυπνάει και ανανέωνε γρήγορα τις επιθέσεις του. Πολύ καλή ευκαιρία ήταν εκείνη του 44ου λεπτού, όταν ο Μπεζούς εκτέλεσε το φάουλ από πολύ καλό σημείο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Σιπριάνο υπογράφει τη νίκη της εξάδας

Ο Απόλλωνας δυσκολευόταν να οργανωθεί επιθετικά, ενώ παράλληλα άφηνε χώρους στην Ομόνοια. Αυτό μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 57' οι «κυανόλευκοι» παραλίγο να ισοφαρίσουν όταν ο Βαλμπουενά τροφοδότησε τον Μαλεκκίδη, με τον δεύτερο να κάνει το συρτό γύρισμα χωρίς να βρει στόχο. Σε δεύτερο χρόνο, ο Μάρκες βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή. Δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Ενέτεινε τις απειλές του ο Απόλλωνας, που πολιορκούσε την περιοχή του Φαμπιάνο. Έχοντας αρκετές δυσκολίες στη μεταβίβαση, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα διαδοχικά λάθη των αντιπάλων τους στο ύψος της μεσαίας γραμμής.

Οι γηπεδούχοι δεν είχα καταθέσει τα όπλα και στο 86' έφερε το ματς στα ίσα με τον Σαγκάλ να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-1.

Χαμός στα τελευταία λεπτά με τον Απόλλωνα να έχει γεμίσει τα καρέ του Φαμπιάνο. Ο Βαλμπουενά βρήκε δίχτυα αλλά ήταν εκτεθειμένος.

Η Ομόνοια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, και στην εκπνοή (90+5') πάγωσε το «Αλφαμέγα» με τον Σιπριάνο να κάνει το συρτό σουτ, για το τελικό 1-2.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Δημητρίου, Νταρίκουα, Εκπολό, Πεϊμπέρνς (59′ Πέρετζ), Μαλεκκίδης, Κολ (71′ Σάντος), Χ. Κυριάκου, Αρτεάν, Βαλμπουενά, Μάρκες, Μπακένγκα (71′ Σαγκάλ)


Ομόνοια (Τσέτιλ Ρέιχνταλ): Φαμπιάνο, Μίλετιτς, Λανγκ, Παναγιώτου, Μάθιους, Κούσουλος, Χαραλάμπους, Λέτσγιακς (79′ Σιπριάνο), Φράνσον, Mπέζους (71′ Ανδρέου), Στεπίνσκι

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα