ΑΕΚ Λάρνακας - Απόλλων Λεμεσού 1-2: Μένει ζωντανός στην μάχη της εξάδας

Με μπροστάρη τον 39χρονο Ματιέ Βαλμπουενά ο Απόλλωνας πήρε μια σπουδαία νίκη που του δίνει ελπίδες για είσοδο στην εξάδα, σπάζοντας το αήττητο σερί των 13 αγώνων της ΑΕΚ Λάρνακας.

Η ΑΕΚ Λάρνακας υποδέχθηκε τον Απόλλωνα στην «ΑΕΚ Αρένα» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Η ΑΕΚ ήθελε να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί του Ραν Μπεν Σιμόν, ο οποίος έβλεπε τον αγώνα από την κερκίδα λόγω τιμωρίας, των 13 αγώνων, ενώ ο Απόλλωνας χρειαζόταν την νίκη για να συνεχίσει την μάχη που δίνει για ένα εισιτήριο στην πρώτη εξάδα, καθώς με ήττα σήμαινε και μαθηματικά αυτόματος αποκλεισμός από την εξάδα.

ΑΕΚ - Απόλλων 1-2:

Νωρίς νωρίς το 1-0 για την ομάδα του Απόλλωνα μόλις στο 2' με τον Ματιέ Βαλμπουενά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Μετά από την εξέταση του VAR για χέρι του Νταρίκουα εντός περιοχής, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 στο 30' με εύστοχο πλασέ στο κέντρο της εστίας του Φράν Σολ από τα 11 βήματα και έφτασε τα 14 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, που είναι και ο πρώτος σκόρερ.

 

Δέκα λεπτά μετά την ισοφάριση της ΑΕΚ, ο Μπακενγκά πατάει περιοχή μετά από πάσα του Μπρούνο Σάντος και μες δύναμη καταφέρνει να απομακρύνει τους αμυντικούς της ΑΕΚ για να κάνει το 2-1 για την ομάδα του Απόλλωνα στο 40' με εύστοχο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου είδε τον Απόλλωνα να προηγείται με 2-1 σε ένα ημίχρονο αρκετά μοιρασμένο και με γρήγορο ρυθμό, καθώς αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν από 3 τελικές εντός εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λάρνακας μπήκε πιο δυναμικά στο επιθετικό κομμάτι, ψάχνοντας λύσεις από τα πλάγια κυρίως με τον Τόνγκια, χωρίς να είναι ουσιαστική. Ενώ, ο Απόλλων παρουσιάστηκε πιο προσεκτικός στο αμυντικό κομμάτι θέλοντας να κρατήσει την υπεροχή του στο σκορ και να γίνει επικίνδυνος με αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν ήταν ουσιαστικές καθώς οι ευκαιρίες που δημιουργούσαν ήταν εκτός εστίας.

Αποκορύφωμα η κεφαλιά του Κρεμέντσικ μετά από εκτέλεση κόρνερ που σταμάτησε στο δοκάρι και ο Απόλλωνας έχασε μια τεράστια ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα και να πάρει τους 3 βαθμούς .

Με αυτή την νίκη του ο Απόλλων μειώνει την διαφορά από την 6η Ανόρθωση στους 4 βαθμούς την οποία θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη αγωνιστική στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με την ομάδα της Αμμοχώστου να έχει ένα αγώνα λιγότερο με την ΑΕΖ που αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Αντιθέτως η ΑΕΚ Λάρνακας χάνει σημαντικό έδαφος καθώς θα μείνει στους 46 βαθμούς και απομακρύνεται από την κορυφή της βαθμολογίας.

Σχεδόν τρείς χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ παρευρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν από κοντά την αναμέτρηση.

Εντεκάδες:

ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Σάντσες (46′ Ντιουνκού), Μιλίτσεβιτς (79′ Φαράζ), Ρομπέρζ, Γκαρσία, Λέντες, Τόνγκια (87′ Πονς), Ντίμερς, Λόπες (65′ Τρισκόφσκι), Γκιούρτσο (46′ Σάντος), Σολ.

Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Σάντος (86′ Άδωνη), Νταρίκουα, Χάμπος Κυριάκου (71′ Σπόλιαριτς), Μαλεκκίδης, Πέρετζ, Αρτεάν, Σαγκάλ (71′ Κρμέτσικ), Βαλμπουενά (86′ Ποντικός), Μάρκες, Μπακένγκα (63′ Φιλώτης).

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα