Οθέλλος Αθηαίνου - Πάφος 0-3: Άνετη «τριάρα» και... τριάδα για την Πάφο (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
Ένα εύκολο βράδυ είχε στο Αμμόχωστος - Επιστροφή η Πάφος, καθώς επικράτησε με 0-3 του Οθέλλου Αθηαίνου, ανεβαίνοντας στην 3η θέση και στο -4 από την κορυφή.

Με μια πολύ σοβαρή και «μεστή» εμφάνιση, η Πάφος πέρασε με 0-3 από το Αμμόχωστος Επιστροφή κόντρα στον Οθέλλο Αθηαίνου, στο παιχνίδι με το οποίο «άνοιξε» η αυλαία της 25ης και προ-τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Σκόρερς για την ομάδα του Καρσέδο (δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας) δυο στόπερ, οι Γκόλνταρ (19') και Ρους (54') καθώς και ο Τάνκοβιτς (62').

Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε τους Παφίτες στην 3η θέση (49β.) του βαθμολογικού πίνακα και στο -4 από την κορυφή, ενώ αντίθετα ο Οθέλλος παρέμεινε στην 11η με 14 πόντους.

Πρώτα προειδοποίησε, έπειτα σκόραρε ο Γκόλνταρ

Το ματς ξεκίνησε όπως αναμενόταν, με τον Οθέλλο να έχει αμυντική... διάθεση και την Πάφο να προσπαθεί να «κόψει» την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Η πρώτη απειλή ήρθε φυσιολογικά από στημένη φάση, στο 15ο λεπτό με τον Γκολντάρ να πιάνει κοντινή κεφαλιά και τον Ταουντούλ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Αυτή ήταν η προειδοποίηση, καθώς τέσσερα λεπτά μετά ο κίπερ των γηπεδούχων δεν είχε απάντηση. Ξανά εκτέλεση κόρνερ, κακό σουτ του Ντράγκομιρ, κεφαλιά πάσα του Ναμ και κοντινή προβολή του Γκολντάρ για το 0-1 (19').

Οι παίκτες του Σακκά αντέδρασαν άμεσα, στο 21' ο Ναρντίνι βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως ο Ίβουσιτς έκανε σπουδαία απόκρουση στο πλασέ του. Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, αφού οι Παφίτες πήραν ξανά την κατοχή της μπάλας, με σκοπό να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ και δίχως να απειλούνται από την ομάδα του Αθηαίνου.

«Καθάρισε» από νωρίς και έκανε...συντήρηση

Η Πάφος βγήκε από τα αποδυτήρια με στόχο να βρει δεύτερο γκολ, και το πέτυχε στην πρώτη τελική της επανάληψης. Στο 54' ο Τουμάσι έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Ρους με άριστη κεφαλιά έκανε το 0-2.

Αναμενόμενα το γκολ αυτό ανάγκασε τον Οθέλλο να «βγει» από την περιοχή του, και κατά συνέπεια να αφήσει χώρους στα μετόπισθεν. Χώρους τους οποίους αξιοποίησαν οι ποδοσφαιριστές του Καρσέδο, καθώς στο 62' ο Τάνκοβιτς ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Ζάιρο «έγραψε» το 0-3 με το 10ο εφετινό του τέρμα.

Το παιχνίδι...έσβησε, καθώς το αποτέλεσμα είχε κριθεί, οι φιλοξενούμενοι έκαναν αρκετές αλλαγές και συντήρηση δυνάμεων, ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έρχεται στα Playoffs, κάτι που έπραξε και ο κόουτς Σακκάς από πλευράς γηπεδούχων.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την Πάφο 3η με 49 βαθμούς και στο -4 από Άρη Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ (παίζουν μεταξύ τους την προσεχή Πέμπτη), ενώ ο Οθέλλος παρέμεινε 11ος με 14.

Οθέλλος Αθηαίνου (Κώστας Σακκάς): Ταουντούλ, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ναρντίνι (70' Ράμος), Ανάνγκ (46' Κυριάκου), Χριστοδούλου (63' Σανγκαρέ), Μπραμπίγια (70' Κορίνους), Χατζηπασχάλης, Κόπας, Πιχ (63' Καστανας), Σούτο.

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ρους, Κβίντα (73' Μιχαήλ), Γκολντάρ (83' Κανέ), Μελούσο, Ντράγκομιρ (66' Βαλακάρι), Ναμ, Τουμάσι, Τάνκοβιτς (66' Τζάτζα), Πέπε, Ζάιρο (73' Αμπντουσαλάμοφ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα