Καρμιώτισσα - Δόξα Κατωκοπιάς 3-1: Νίκη μετά από έναν μήνα και προσωρινό «άλμα» δυο θέσεων για την Καρμιώτισσα (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
Τέλος στο σερί ηττών (5 διαδοχικές) έβαλε η Καρμιώτισσα, καθώς επικράτησε με 3-1 της ουραγού Δόξας Κατωκοπιάς των δέκα παικτών από το 5', κάνοντας παράλληλα «άλμα» δυο θέσεων στον βαθμολογικό πίνακα.

Επιτέλους νίκη για την Καρμιώτισσα! Μετά από έναν μήνα και πέντε διαδοχικές ήττες, η ομάδα του Χρίστου Χαραλάμπους «γεύτηκε» τη χαρά της νίκης, επικρατώντας 3-1 της Δόξας Κατωκοπιάς των δέκα ποδοσφαιριστών από το 5ο λεπτό (αποβολή του κίπερ Αντωνίου) στο Στέλιος Κυριακίδης, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta.

Σκόρερς για τους γηπεδούχους οι Ρόσι, Θεοδώρου και Κατσαντώνης, ο Ασάντε μείωσε για τους φιλοξενούμενους, σε μια νίκη που έστειλε την ομάδα των Πάνω Πολεμιδίων έστω και προσωρινά στην 11η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς. Ουραγός παρέμεινε η ομάδα του Πετράκη με 12 πόντους.

Αποβολή, χαμένο πέναλτι, δυο δοκάρια και... zero!

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τη Δόξα, αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο κίπερ Αντωνίου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, σταματώντας την μπάλα με το χέρι (εκτός περιοχής) σε τετ-α-τετ με τον Θεοδώρου. Στο γήπεδο πέρασε ο Κυριάκου στη θέση του Χάνι, και είδε τον Κατσαντώνη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του, στην εκτέλεση του φάουλ (9').

Δεκατέσσερα ολόκληρα λεπτά πέρασαν για να απειλήσουν εκ νέου οι γηπεδούχοι, με το πλασέ του Ρόσι από καλή θέση να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών (23'). Η πιο μεγάλη απειλή όμως, ήρθε λίγο αργότερα. Στο 29΄ο Ασάντε έπεσε «άτσαλα» πάνω στον Τσουκαλά, τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Θεοδώρου ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κυριάκου απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το 0-0!

 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το μακρινό (και δυνατό) σουτ του Βελκόφσκι στο 42', με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της Καρμιώτισσας.

Τρια γκολ και... τρίποντο μετά από ένα μήνα!

Με το... καλησπέρα στην επανάληψη, η ομάδα του Χαραλάμπους άνοιξε το σκορ. Στο 50' ο Ντούμπια εκτέλεσε άψογα το φάουλ, ο Ρόσι σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0, πανηγυρίζοντας με τη φανέλα του μεγάλου άτυχου και τραυματία Κύπρου Χριστοφόρου.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Καρμιώτισσα πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων. Ο Τσουκαλάς έκανε καταπληκτική κάθετη στον Θεοδώρου, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του τον Κυριάκου, τσίμπησε την μπάλα, η οποία μετά το δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 στο 66' και την εξιλέωση του άσου των γηπεδούχων (έχασε πέναλτι στο α' ημίχρονο).

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και το εις βάρος της 2-0, η ομάδα της Άχνας δεν το έβαλε κάτω, ανέβηκε στο γήπεδο και μάλιστα μείωσε το σκορ! Στο 78' η μπάλα στρώθηκε στον Ασάντε μέσα στην περιοχή, και εκείνος με ωραίο σουτ εκτέλεσε τον Άντος για το 2-1. Με το γκολ αυτό ο Γκανέζος έφτασε τα 5, από τα 13 της ομάδας του!

Φυσικά η εξέλιξη αυτή αναπτέρωσε το ηθικό των φιλοξενούμενων, που πίεσαν περισσότερο, αφήνοντας όμως και χώρους στα μετόπισθεν. Χώρους που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ρόσι, αφού στο 85' αστόχησε σε τετ-α-τετ. Αντίθετα, ο Κατσαντώνης δεν λάθεψε. Ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων πρόσθεσε ένα ακόμη στη... συλλογή του. Στο 88ο λεπτό, ο Ψύχας έκανε το πλασέ, ο Κυριάκου απέκρουσε ασταθώς και ο Κύπριος στράικερ έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα για το τελικό 3-1, φτάνοντας τα 8 και δίνοντας την πρώτη νίκη ύστερα από έναν μήνα στην ομάδα του.

Καρμιώτισσα (Χρίστος Χαραλάμπους): Άντος, Γκραντινάρου, Αγγελή, Πάβλοβετς, Κοβάσεβιτς (82' λ.τ. Ματθαίου), Μαλόνε (46' Ψύχας), Τσουκαλάς (76' Νεοφύτου), Ντούμπια (90+3' Μελετίου), Θεοδώρου, Κατσαντώνης (90+3' Μιχαήλ), Ρόσι.

Δόξα Κατωκοπιάς (Γιώργος Πετράκης): Αντωνίου (αποβολή), X. Κυριάκου (61' Ναμπί), Προβυδάκης, Βελκόφσκι (71' Μέσκα), Πούριτς (71' Τάντι), Αντωνιάδης, Φοφανά, Τρούγιτς, Αλσεούς (71' Τραϊτσέφσκι), Χάνι (8' Π. Κυριάκου), Ασάντε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα