Έμεινε από ιδέες και λύσεις η Ανόρθωση

Έμεινε από ιδέες και λύσεις η Ανόρθωση

Πάνος Λάρκος
ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Με τη διαφορά από την κορυφή πλέον στους 12 βαθμούς, αλλά πολύ περισσότερο την εικόνα στο γήπεδο, η Ανόρθωση φαίνεται πως... ξέμεινε από ιδέες και λύσεις.

Εξ αρχής το παιχνίδι για την Ανόρθωση ήταν δύσκολο. Όχι μόνο λόγο της κακής παράδοσης που έχει αλλά περισσότερο για τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε. Αποτέλεσμα αυτού να το πληρώσει στο τέλος και να μην μπορέσει να πάρει κάτι από την αναμέτρηση, αν και το προσπάθησε όσο μπορούσε.

Ειδικά στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γκαγιέγο κατάφερε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ με το 3-4-3 που επέλεξε, μιας και ήταν κάτι που παραδέχθηκε και ο Σιμόν ότι δεν περίμενε από τον αντίπαλο προπονητή. Η Ανόρθωση στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερη του αντιπάλου. Δημιούργησε προϋποθέσεις και είχε μία τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Τσίκο που θα μπορούσε να σκοράρει και να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα.

Ο Αγκολέζος άργησε να τελειώσει τη φάση, φάνηκε διστακτικός και αναποφάσιστος και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει προβάδισμα στην «Κυρία». Κάτι που θα έδινε και άλλο αέρα αλλά και ψυχολογία στους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, ευτύχισε να σκοράρει νωρίς με τον Πονς και πήρε τα πάνω της. Είχε και δυο μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς όμως ο Αρμπολέδα κατέβασε τα ρολά και εκεί που η Ανόρθωση έδειχνε πελαγωμένη ο Γκαγιέγο έριξε τα τελευταία του χαρτιά στο γήπεδο.

Κέρδισαν μάχες

Έβαλε στο ματς τόσο τον Κίκο όσο και τον Χρυσοστόμου οι οποίοι κέρδισαν κάποιες μάχες στην μεσαία γραμμή και βοήθησαν να γίνει η «Κυρία» και λίγο πιο επιθετική. Χάθηκε και μία καλή στιγμή με τους δυο πρωταγωνιστές και τον Χρυσοστόμου να μην τελειώνει την φάση όπως θα ήθελε και στο τέλος ήρθε μία ακόμη ήττα.

Ρεαλιστικός αλλά δύσκολος στόχος η Ευρώπη

Για τίτλο πλέον η Ανόρθωση δεν μπορεί να μιλάει. Η διαφορά από την κορυφή είναι στους 12 βαθμούς. Επομένως ρεαλιστικός στόχος για την Ανόρθωση είναι η έξοδος στην Ευρώπη μέσω της τρίτης θέσης, όμως ακόμη κι αυτό φαντάζει δύσκολο με την εικόνα που βγάζει. Αν δεν βελτιωθεί και δεν πάρει πράγματα από παίκτες που είναι κάτω σε απόδοση δεν θα μπορεί να ελπίζει σε πολλά.

Η ΑΕΖ και ο Γουαρίς

Πέρα από τις πολλές απουσίες που είχε η Ανόρθωση για το ντέρμπι με την ΑΕΚ προέκυψε και πρόβλημα την τελευταία στιγμή με τον Γουαρίς που έμεινε εκτός αποστολής. Ο επιθετικός της Ανόρθωσης αναμένεται να χάσει και το ματς με την ΑΕΖ την Τετάρτη για την 22η αγωνιστική που είχε αναβληθεί λόγω της βροχόπτωσης. Ματς που για την Ανόρθωση η νίκη είναι μονόδρομος μιας και αν δεν το κερδίσει θα υποχρεωθεί να ξεχάσει από τώρα και την Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα