Δόξα Κατωκοπιάς - ΑΠΟΕΛ 0-1: Δύσκολη νίκη και μοναξιά στην κορυφή (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο ΑΠΟΕΛ απέδρασε με το διπλό από το γήπεδο της Δόξα Κατωκοπιάς και παρέμεινε μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα CYTA.

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε δύσκολα 1-0 εκτός έδρας της Δόξας Κατωκοπιάς στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος CYTA και διατήρησε το +3 από τον Άρη Λεμεσού και το +7 από την ΑΕΚ Λάρνακας. «Χρυσός» σκόρερ ο Κοσταντίνοφ στο δεύτερο μέρος, μετά από στημένη φάση. Αξιόλογη η προσπάθεια της Δόξας, η οποία, ωστόσο παρέμεινε τελευταία με 12 βαθμούς.

Δυσκολεύτηκε να απειλήσει ο ΑΠΟΕΛ, δοκάρι η Δόξα στο τέλος

Στο πρώτο μέρος, ο ΑΠΟΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας τις περισσότερες καλές στιγμές, με τη Δόξα, όπως ήταν αναμενόμενο να περιμένει τον αντίπαλο στο δικό της μισό. Μόλις στο 2’, ο Μαρκίνιος βρήκε τον Βιγιαφάνιες σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής αστόχησε, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους και δεν ήταν τόσο απειλητικός, όσο θα επιθυμούσε ο Σα Πίντο.

Στο 28’ ο Μεχρί σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια.Τρία λεπτά αργότερα, ο Σατσιάς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Κρέσπο λόγω προβλήματος του δεύτερου, έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Βιγιαφάνιες πέρασε άουτ. Η επόμενη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ντβάλι να σουτάρει και τον Κυριακού να αποκρούει. Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι βγήκαν επικίνδυνα στην αντεπίθεση, με τον Χάνι, να βρίσκει το χώρο για του σουτ, αλλά τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς.

Λύτρωση από στημένο και ξανά μοναξιά στην κορυφή

Στο δεύτερο μέρος, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και δείχνοντας αποφασισμένος να φύγει με το διπλό. Στο 56’, ο Μεχρί βρήκε με τακουνάκι τον Κβιλιτάια στην περιοχή, αλλά ο Γεωργιανός έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι, ξανά στην αντεπίθεση, απείλησαν, αλλά το σουτ του Ναμπί έφυγε άουτ. Τελικά, η λύτρωση για την ομάδα του Σα Πίντο ήρθε στο 63’. Ο Εφραίμ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κονσταντίνοφ πήρε τη κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει και στον Ντβάλι και να καταλήγει στα δίχτυα. Με ανεβασμένη ψυχολογία, οι «γαλαζοκίτρινοι» απείλησαν στο 68’ με τον Εφραίμ, αλλά του σουτ του αποκρούστηκε από τον Κυριάκου. Στο 77’ η Δόξα βγήκε επικίνδυνα στην επίθεση, με τον Τάντι να γυρίζει στη μεγάλη περιοχή, αλλά την άμυνα του ΑΠΟΕΛ να ανταποκρίνεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Δόξα: Κυριάκου, Τάντι, Φοφανά (86' Ε. Κυριάκου), Τρούγιτς (86' Σκόγκλουντ), Τραϊτσέφσκι (75' Κυριάκου), Ναμπί, Βελκόφσκι, Αντωνιάδης, Προβυδάκης (75' Μέσκα), Πούριτς, Χάνι (58' Ασαντέ)

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ντβάλι, Γιέφτε, Βιγιαφάνιες (58' Εφραίμ), Κβιλιτάια (81' Ντάλσιο), Κρέσπο (23' Σατσιάς), Σούσιτς, Μαρκίνιος, Κονσταντίνοφ, Μεχρί, Δώνης (58' Τομανέ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα