Άρης Λεμεσού - ΑΕΛ 4-0: Τη «διέλυσε» στο ημίχρονο κι έβγαλε αντίδραση μετά το ντέρμπι κορυφής

Newsroom
Μέσα σε ένα συναρπαστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Άρης «διέλυσε» την ΑΕΛ με τον Κοκόριν να βάζει την ομάδα του σε θέση οδηγού στα 20 δευτερόλεπτα! Ανήμποροι να αντιδράσουν, οι παίκτες του Γαρπόζη υποχρεώθηκαν σε μία βαριά ήττα (4-0) έχοντας... εκτεθεί από την αναποτελεσματική άμυνά τους.

Σπουδαία νίκη για τον Άρη Λεμεσού στο «Αλφαμέγα», καθώς επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της ΑΕΛ στην 26η αγωνιστική (28/2) και πλέον βλέπει με εξαιρετικά ανεβασμένη ψυχολογία τα playoffs που είναι προ των πυλών.

Το τελικό αποτέλεσμα παγιώθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τους παίκτες του Σπιλέφσκι να εκμεταλλεύονται στο έπακρο κάθε τελική τους. Χωρίς κίνητρο οι αντίπαλοί τους στο δεύτερο μέρος, που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Δεκάλεπτο... κόλαση για τον Γαρπόζη και τους παίκτες του

Απίστευτα πράγματα παρακολουθήσαμε στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου! Εντελώς εκτεθειμένη η εστία της ΑΕΛ με την αμυντική της γραμμή να είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση.

Δεν χρειάστηκε ούτε ένα λεπτό ο Κοκόριν για να δώσει προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους. Μόλις 20 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Ρώσος επιθετικός έκλεψε την μπάλα και την έστειλε απευθείας στην εστία του Ολιβέιρα.

Πριν ολοκληρωθούν οι πανηγυρισμοί μετά το 1-0, ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματά του ευστοχώντας από το ύψος της περιοχής. Η μπάλα κόντραρε στον Ντε Λούκας και κατέληξε στην εστία για το 2-0.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (9'), τη σκυτάλη πήρε ο Καζού, ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Ολιβέιρα για το 3-0. Η απόλυτη αποτελεσματικότητα για τους παίκτες του Σπιλπέφσκι. Κάθε τελική τους μετατρεπόταν σε γκολ, την ώρα που η ομάδα του Γαρπόζη χαρακτηριζόταν από την αμυντική της ολιγωρία.

Η πρώτη καλή προσπάθεια της ΑΕΛ σημειώθηκε στο 15ο λεπτό, όταν ο Ανδρέου βρέθηκε μόνος του στο ύψος της περιοχής και δοκίμασε ένα σουτ που δεν είχε καμία τύχη. Μπορεί να είχαν κερδίσει μέτρα οι τυπικά φιλοξενούμενοι αλλά δέχθηκαν και τέταρτο γκολ στο 31', με τον Γκομίς να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Μοντνόρ με το πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω στον Ολιβέιρα, εκείνος έδιωξε όπως όπως και... καταλάθος έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό του Άρη να σουτάρει εντελώς αμαρκάριστος για το 4-0.

Παγιωμένο το αποτέλεσμα και μια ΑΕΛ χωρίς αντίδραση

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε από τον Άρη, με τον Σεμέδο στο 49' να σημαδεύει τη γωνία του Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος γκολκίπερ ανησύχησε και πάλι στο 51', όταν το σύνολο του Σπιλέφσκι έφτασε πολύ κοντά στο 5-0. Ο Μοντνόρ έβγαλε μία σέντρα ακριβείας στον Νίκολιτς κι εκείνος βρέθηκε σε θέση βολής μπροστά από την εστία της ΑΕΛ. Ο Ολιβέιρα έδιωξε σωτήρια με το πόδι του.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης είχε πέσει με τον Άρη να διαχειρίζεται με άνεση το μεγάλο προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει στο πρώτο μέρος.

Στο 80' οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Γκομίς να δοκιμάζει ένα πλασέ που κατέληξε πάνω στον Ολιβέιρα.

Λίγο πριν το τέλος, οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες εκάστη, καθώς οι Μαρς και Μπράουν αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα μετά από τον έντονο διαπληκτισμό τους που ξεκίνησε από ένα φάουλ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μπρόρσον, Μάτισικ (46′ Αμπουμπακάρ), Μουσούντα (59′ Σόκε), Καζού (70′ Δημητρίου), Μπράουν, Νίκολιτς, Μοντνόρ (74′ Μαγιαμπέλα), Σεμέδο, Γκομίς, Κοκόριν (70′ Σουμάνσκι)


ΑΕΛ (Αλέξης Γαρπόζης): Ολιβέιρα, Φραντζής, Μπάστο, Ντε Λούκας (73′ Φιλίποβιτς), Κάνο (73′ Συλβέστρου), Μεντόγεβιτς (56′ Γερολέμου), Μαρς, Σέρνιτς (65′ Νεοφύτου), Ανδρέου (65′ Μόρσεϊ), Μορέιρα, Μπεραχίνο

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα