Εθνικός Άχνας - Καρμιώτισσα 2-1: Κερδίζει «μάχες» για παραμονή στην Α' κατηγορία(vid)

Μεγάλη ανατροπή για τον Εθνικό Άχνας με 2-1 κόντρα στην Καρμιώτισσα και ξεφεύγει με διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Καρμιώτισσα χάνει σημαντικό έδαφος και κινδυνεύει.

Ο Εθνικός υποδέχθηκε την Καρμιώτισσα για την πρώτη αγωνιστική των πλέι άουτ του πρωταθλήματος Cyta, στο «Δασάκι της Άχνας». Αμφότερες οι δύο ομάδες είναι εκτός της ζώνης υποβιβασμού με την ομάδα της Άχνας να είναι στην 10η θέση με 26 βαθμούς και την Καρμιώτισσα στην 11η θέση με 20 βαθμούς, έναντι της ΑΕΖ όπου βρίσκεται στην 12η θέση με 16 βαθμούς, χωρίς να σημαίνει ότι οι δύο ομάδες δεν χρειάζονται τους πολύτιμους 3 πόντους για να διασφαλίσουν την παραμονή τους το συντομότερο δυνατό.

Στην εξέδρα βρισκόταν και ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Τιμούρ Κετσμπάγια, για να αξιολογήσει τους Κύπριους που αγωνίζονται.

τιμουρ

Εθνικός Άχνας - Καρμιώτισσα 2-1:

Με το καλημέρα η Καρμιώτισσα έκανε το 1-0 στο 2' με τον Θεοδώρου να σουτάρει από τα αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αφού ξεπέρασε τους αμυντικούς με την ταχύτητα του, και να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Μποκατίνοφ.

Στην συνέχεια η Καρμιώτισσα φαινόταν ότι έλεγχε τον αγώνα αφού δεν απειλήθηκε ενώ παράλληλα έχασε ακόμη μια ευκαιρία.

Όμως, ο Εθνικός βρήκε δίχτυα στο 27' με τον Καμπρέρα να ισοφαρίζει με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ηλία στην πρώτη επιθετική προσπάθεια του Εθνικού στον αγώνα, και ξανά μπήκε γρήγορα στην διεκδίκηση του αγώνα.

Ήταν το δέκατο γκολ του Ένζο Καμπρέρα με την φανέλα του Εθνικού και μαζί με τον Μάριο Ηλία, που αμφότεροι έχουν δέκα γκολ είναι οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα της Άχνας.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 1-1 σε ένα αρκετά μοιρασμένο ημίχρονο, τόσο και στην κατοχή όσο και στην δημιουργία. Και οι δύο ομάδες είχαν από 4 τελικές, οι δύο στον στόχο.

Με την επανέναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή στο 47' με τον Λίπσκι. Ο Πεχλιβάνης έκανε την σέντρα και ο Λίπσκι πλάσαρε εύστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το 2-1 για την ομάδα του Εθνικού πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά την ανατροπή, η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά είχε τον απόλυτο έλεγχο και δεν επέτρεπε στην Καρμιώτισσα να γίνει επικίνδυνη κάνοντας σωστή διαχείριση στο προβάδισμα που είχαν, ενώ παράλληλα ο Εθνικός έψαχνε με αντεπιθέσεις το τρίτο γκολ για να εξασφαλίσει την νίκη.

Σημαντικό στατιστικό το ότι δεν κατάφερε να κάνει τελική στο στόχο η Καρμιώτισσα στο δεύτερο ημίχρονο.

Με αυτή την νίκη του ο Εθνικός αυξάνει και άλλο την διαφορά του με την Καρμιώτισσα, καθώς ανέβηκε στους 29 βαθμούς, έναντι 20 της Καρμιώτισσας.

Οι εντεκάδες:

Εθνικός (Μαρίνος Σατσιάς): Μπογκαντίνοφ, Στυλιανού, Ριστέφσκι, Λομοτέι, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι(87' Χριστοφή), Αγγελόπουλος (46′ Αρτυματάς), Πεχλιβάνης (78′ Μπίκερ), M. Ηλία (72′ Σπιρόφσκι), Μεσκίντα (46′ Μπέκερ), Καμπρέρα.

Καρμιώτισσα (Χρίστος Χαραλάμπους): Άντος, Γκραντινάρου, Πάβλοβετς, Μαλόνε, Κοβάσεβιτς, Νεοφύτου (72′ Ρόσι), Τσουκαλάς, Ψύχας (53′ Ουεσλάτι), Ντούμπια, Θεοδώρου (77′ Χαραλάμπους), Κατσαντώνης.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα