Απόλλων Λεμεσού - Δόξα 0-1: «Φιλί» ζωής από Ναμπί και ελπίδες παραμονής για τους φιλοξενούμενους (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Με γκολ του Ναμπί στο 86', η Δόξα απέδρασε με ένα τεράστιο διπλό από το «Αλφαμέγα» κόντρα στον Απόλλωνα και αναπτέρωσε τις ελπίδες παραμονής της στην κατηγορία.

Τεράστιο διπλό για τη Δόξα, η οποία επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα στο «Αλφαμέγα» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play out. «Χρυσός» σκόρερ ο Ναμπί για την ομάδα του Πετράκη, η οποία νίκησε για πρώτη φορά τον Απόλλωνα εκτός μετά από το 2008! Πλέον, η ομάδα της Κατωκοπιάς ανέβηκε στους 15 βαθμούς και αναπτέρωσε τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Απόλλων το μυαλό στο Κύπελλο, η Δόξα τη μεγαλύτερη στιγμή


Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε «δάφνες ποιότητας» με τη Δόξα να είναι η ομάδα που φάνηκε να θέλει να δημιουργήσει περισσότερο. Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη ξεκίνησε πιο δυνατά και είχε τις δυο πρώτες της τελικές με τα σουτ του Ναμπί στο 10’ και του Μέσκα δυο λεπτά αργότερα. Ο Απόλλων είχε την πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, όταν ο Κρμέντσικ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά ο Αντωνίου δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Η πιο μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 32’, όταν ο Ναμπί στο 32’ δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και τράνταξε το δοκάρι και κατέληξε άουτ. Ο Κρμέντσικ, από την πλευρά των γηπεδούχων, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αντωνίου, αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας απέκρουσε.

Ίδιο μοτίβο αγώνα, λύτρωση για τη Δόξα στο τέλος


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με χαμηλό δηλαδή τέμπο και τις δυο ομάδες να αδυνατούν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικές. Ωστόσο, στο 55’ η Δόξα έφτασε κοντά στο γκολ: Ο Χάνι πάσαρε εξαιρετικά στον Μέσκα, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν τελείωσε τη φάση όπως θα έπρεπε και έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν με μια σπουδαία φάση. Ο Σοφοκλέους βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κοστάκε, με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και έξω. Τελικά, οι γηπεδούχοι «λυτρώθηκαν» στο 86’, όταν μετά από λάθος διώξιμο του Εκπολό, ο Βελκόφσκι πάσαρε στον Ασάντε, αυτός στον Ναμπί, ο οποίος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, ξεπέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και τέλειωσε ιδανικά τη φάση, με την μπάλα να κοντράρει στον Εκπολό και να καταλήγει στα δίχτυα. Προς το τέλος οι γηπεδούχοι, άσκησαν πίεση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Παναγιώτου, Σιέλβικ (77′ Εκπολό), Άδωνη, Γιούρσεβιτς (68′ Μάρκες), Σοφοκλέους (59′ Πεϊμπέρνς), Κολ, Αρτέαν, Κοστάκε (59′ Βαλμπουενά), Ποντικός (68′ Μαλεκκίδης), Κρμέντσικ.

Δόξα (Γιώργος Πετράκης): Κυριάκου, Προβυδάκης, Πούριτς, Αντωνιάδης, Τάντι, Μέσκα (65′ Χ. Κυριάκου), Βελκόφσκι, Τραϊτσέφσκι (79′ Φοφανά), Ασαντέ, Χάνι (85′ Β. Κυριάκου), Ναμπί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα