Δόξα Κατωκοπιάς - Καρμιώτισσα 1-4: Ανατροπή παραμονής με «υπογραφή» Κατσαντώνη(vid)

Μεγάλη ανατροπή της Καρμιώτισσας με τον Κατσαντώνη να πραγματοποιεί χατ-τρικ και να δίνει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, αφήνοντας την Δόξα στην τελευταία θέση.

Η Δόξα υποδέχθηκε την Καρμιώτισσα στο στάδιο «Κατωκοπιά Επιστροφή - Γλαύκος Κληρίδης» για την 2η αγωνιστική των πλέι-άουτ του πρωταθλήματος Cyta. Αγώνας υψίστης βαθμολογικής σημασίας, καθώς αμφότερες ήθελαν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς για την «μάχη» που δίνουν για παραμονή στην Α' κατηγορία. Η Δόξα βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς, έναντι 16 του Οθέλλου και της ΑΕΖ, ενώ η Καρμιώτισσα στην 11η θέση με 20 βαθμούς, συν τέσσερις από την ζώνη του υποβιβασμού.

Πρώτο ημίχρονο:

Νωρίς νωρίς άνοιξε το σκορ η Δόξα με τον σκόρερ του μοναδικού γκολ της Δόξας στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα με 1-0, Ναμπί, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 6', μετά από έλεγχο του VAR για χέρι του Μαλόνε εντός περιοχής.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν χωρίς κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη καθώς ήταν ένας αγώνας πολύ μοιρασμένος σε κατοχή και σε ευκαιρίες. Από τέσσερις ευκαιρίες η κάθε ομάδα με μόλις μία εντός στόχου.

Δεύτερο ημίχρονο:

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν πολύ διαφορετικό. Στο 52' η Καρμιώτισσα βρήκε δίχτυα για το 1-1 με τον Ντούμπια να πλασάρει εύστοχα εκτός περιοχής, και μετουσίωσε την καλή εμφάνιση της στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αλλά και τις πιο επιθετικές διαθέσεις που έδειξε να έχει.

Η Δόξα στη συνέχεια προσπάθησε να ανακτήσει εκ νέου προβάδισμα με τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες σε 5 λεπτά, αλλά να είναι άστοχες αφήνοντας ανοιχτή την συνέχεια του αγώνα.

Στο 61' με τον πρώτο σκόρερ της, Κατσαντώνη, η Καρμιώτισσα έκανε το 2-1 με τον Κύπριο επιθετικό να σουτάρει από μακρινή απόσταση και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, φέρνοντας «τούμπα» το σκορ του αγώνα.

Πέντε λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 66', ο Κατσαντώνης ελευθερώθηκε εκτός περιοχής και με ένα δυνατό συρτό σουτ ξαναβρήκε δίχτυα για να κάνει το 3-1 δώσει σημαντικό προβάδισμα για την πολυπόθητη νίκη.

Ο Κατσαντώνης έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο 90+2 και έκανε το χατ-τρικ για το τελικό 4-1 με πλασέ μετά από πάσα του Ψύχα, και να σκοράρει το 12ο του γκολο για το φετινό πρωτάθλημα.

Με αυτή την σπουδαία νίκη της η Καρμιώτισσα αφήνει την Δόξα στην τελευταία θέση με 15 βαθμούς, ενώ η ίδια φτάνει τους 23 βαθμούς και παίρνει ένα «μαξιλαράκι» 6 βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ενδεκάδες:

Δόξα(Γιώργος Πετράκης): Αντωνίου, Τάντι, Τρούγιτς, Τραϊτσέφσκι (51′ Φοφανά), Ναμπί (79′ Αλτσέους), Βελκόφσκι, Αντωνιάδης, Προβιδάκης (67′ Σαντίκ), Πούριτς, Ασάντε, Χάνι (79′ Μέσκα). Στον πάγκο: Π.Κυριάκου, Φοφανά, Σαντίκ, Λοϊζίδης, Αντενόν, Αλτσέους, Ε.Κυριάκου, Χ.Κυριάκου, Μέσκα.

Καρμιώτισσα(Χρίστος Χαραλάμπους): Σπόλιαριτς, Μαλόνε, Κοβάσεβιτς, Γκραντινάρου (89′ Ματθαίου), Πάουλαβετς, Ντούμπια (89′ Ψύχας), Τσουκαλάς, Θεοδώρου (77′ Νεοφύτου), Ουεσλάτι (89′ Παντελή), Κατσαντώνης, Ρόσι (67′ Χαραλάμπους).

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα