Οθέλλος - ΑΕ Λεμεσού 1-1: Το σύνολο του Γαρπόζη «πλήρωσε» τα χαμένα πέναλτι και χάρισε το βαθμό στην ομάδα της Αθηαίνου

Newsroom
Ο Ταουντούλ κράτησε το 1-1 μία ανάσα πριν το τέλος κι έδωσε στον Οθέλλο έναν υπερπολύτιμο βαθμό ώστε να ξεκολλήσει από τον πυθμένα της βαθμολογίας. Το σύνολο του Γαρπόζη προηγήθηκε αλλά δεν πήρε τη νίκη, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τη 2η αγωνιστική των play out (2/3) με ισοπαλία.

«Μοιρασιά» στο ημίχρονο

Η μεγάλη ευκαιρία έλειψε στα πρώτα λεπτά αλλά η υπεροχή της ΑΕΛ ήταν εμφανής. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήλθε από το σύνολο του Γαρπόζη, με τον Μπάστο να κάνει μία σέντρα από τα αριστερά, που ήταν άστοχη.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ στο 18ο λεπτό. Ο Τζάλμα έκανε τη σέντρα και βρήκε τον Μακρή, με τον δεύτερο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Ταουντούλ.

Μετά το 1-0 της ΑΕΛ, οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο στο ματς. Στο 20΄ σημείωσαν μια καλή ευκαιρία, όταν ο Ναρντίνι δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Ανέστης.

Η υπεροχή της ομάδας του Γαρπόζη εξαργυρώθηκε τελικά στο 34'. Και πάλι ο Ναρνίνι τροφοδότησε τον Πιχ, ο οποίος με ένα ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ για το 1-1.

Στο τελευταίο λεπτό πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο (45+1'), η ομάδα της Αθηαίνου είχε ακόμα μία καλή στιγμή με τον Μεντόσα να έχει την ευκαιρία να σοκάρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλεονεκτικό σημείο.

Το σουτ του Αργεντίνου μέσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ταουντούλ και οι δύο ομάδες αναχώρησαν για τα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-1.

«Σωτήρας» ο Ταουντούλ στα τελευταία λεπτά

Μετά την ανάπαυλα, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εμφανώς ανεβασμένος. Ο Μακρής ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος για λογαριασμό της ΑΕΛ, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά αδύναμο ώστε να αιφνιδιάσει τον Ταουντούλ.

Ένα λάθος του Κατσιάτη παραλίγο να κοστίσει ακριβά στην ΑΕΛ, καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων παραχώρησε πέναλτι στους αντιπάλους μετά από φάουλ σε βάρος του Μακρή.

Ο Μίντσεφ ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά ήταν άστοχος από την άσπρη βούλα με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ακόμα μία μεγάλη φάση για τον Οθέλλο, σημειώθηκε στο 80' με τον Σανγκαρέ να κλέβει την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ, όμως η προσπάθειά του δεν μετατράπηκε σε γκολ παρά το ότι βρέθηκε αμαρκάριστος.

Ένταση στα τελευταία λεπτά του ματς, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν και πάλι πέναλτι που θα μπορούσε να τους χαρίσει τη νίκη λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα (90+3'). Ο Ταουντούλ είχε την απάντηση απέναντι στον Τζάλμα που εκτέλεσε από τα 11 βήματα, χαρίζοντας στον Οθέλλο έναν πολύτιμο βαθμό με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 1-1.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Οθέλλος (Κώστας Σακκάς): Ταουντούλ, Σταμούλης, Κόρνιους, Γιάνσεν (58′ Κόπας), Ανάνγκ (78′ Κυριάκου), Ναρντίνι, Χατζηπασχάλης (69′ Ράμος), Κατσιατής (69′ Σούτο), Μπραμπίγια (69′ Σλάβικ), Πιχ, Σανγκαρέ.

ΑΕΛ (Αλέξης Γαρπόζης): Ανέστης, Τσούκα, Μπαστό, Φιλίποβιτς, Τζάλμα, Παπαφώτης (73′ Θεμιστοκλέους), Μεντόσα (58′ Γερολέμου), Σρνιτς, Μακρής, Κα (73′ Μόρσεϊ), Μίντσεφ.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα