Σα Πίντο: «Όταν σκοράρεις πρέπει να ξέρεις και πως θα κρατήσεις το αποτέλεσμα»

Σα Πίντο: «Όταν σκοράρεις πρέπει να ξέρεις και πως θα κρατήσεις το αποτέλεσμα»

Newsroom
ΣΑ ΠΙΝΤΟ
Ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του στη νίκη του ΑΠΟΕΛ με 1-0 κόντρα στην Πάφο εμφανίστηκε ο Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος εξήγησε στους δημοσιογράφους πως μια ομάδα πρέπει να ξέρει να κρατάει το υπέρ της αποτέλεσμα.

Τεράστια νίκη αναφορικά με τη μάχη του τίτλου πήρε το απόγευμα της Κυριακής (3/3) ο ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας με 1-0 της Πάφου με σκόρερ τον Ντονγκαλά. Η νίκη αυτή έδωσε «αέρα» 7 πόντων στο συγκρότημα του Ρικάρντο Σα Πίντο, που περιμένει το αυριανό (4/3, 18:00) ματς της (3ης) ΑΕΚ Λάρνακας με τον (2ο) Άρη Λεμεσού ώστε να δει ποια θα είναι η απόστασή του από τη 2η θέση μετά το τέλος της δεύτερης «στροφής» των Playoff.

Ο προπονητής του «Θρύλου» εμφανίστηκε ικανοποιημένος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πως όταν μια ομάδα σκοράρει, θα πρέπει να μπορεί να διατηρήσει και το αποτέλεσμα.

Δείτε απόσπασμα των όσων είπε:

«Ήταν ένα πολύ στρατηγικό και τακτικό παιχνίδι από πλευράς μας και ξέραμε ότι δείξουμε περισσότερη μαχητικότητα και προσήλωση σε σχέση με το προηγούμενο. Θέλαμε να είμαστε μαχητικοί και επιθετικοί, σκοράραμε νωρίς και είχαμε ευκαιρίες όπως είχε και ο αντίπαλος, γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα.

Στα playoffs όλοι οι ομάδες θα μοιάζουν με αυτό, θα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα και στον τρόπο που αμυνθήκαμε.»

Για το γρήγορο γκολ και την γρήγορη οπισθοχώρηση:

«Όταν σκοράρεις πρέπει να ξέρεις και πως να κρατάς το αποτέλεσμα, με αυτό υποφέραμε στο παρελθόν όπως με την ΑΕΛ. Σε τέτοια παιχνίδια που κρίνονται στη λεπτομέρεια γιατί είναι ισορροπημένα, ο αντίπαλος είναι ίσος ή σχεδόν ίσος. Πιεστήκαμε ναι, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε να το κρατήσουμε, δείξαμε μαχητικότητα και είναι λογικό στα τελευταία λεπτά να δέχεσαι πίεση.

Να ξεκαθαρίσω ότι όταν προηγηθούμε δεν δίνω οδηγίες για να οπισθοχωρήσουμε, υπήρχαν περιπτώσεις που έπρεπε να αντιδράσουμε με περισσότερη ψυχραιμία και η ομάδα δεν το έκανε, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψουμε.»

Αν ήταν όλοι αποτελεσματικοί και η κατάσταση με τον Κοσταντίνοφ: «Όλοι όσοι ξεκίνησαν και όλοι όσοι ήταν στον πάγκο ήταν προσηλωμένοι στον στόχο της ομάδας. Όσον αφορά τον Κοσταντίνοφ θα δούμε αν θα παίξει από βδομάδας.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα