ΑΠΟΕΛ: Έβαλε δύσκολα στον εαυτό του

ΑΠΟΕΛ: Έβαλε δύσκολα στον εαυτό του

Newsroom
apoel
Όλα πήγαν λάθος για τον ΑΠΟΕΛ, σε ένα παιχνίδι που μπορούσε να κάνει το σημαντικότερο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο ξόδεψε την ευκαιρία και δεν αισθάνεται, βαθμολογικά, καθόλου άνετα. Έβαλε εν πολλοίς δύσκολα στον εαυτό του…

Δέχτηκε την πρώτη ήττα μετά από εννέα αγώνες για δύο λόγους: α) υπέπεσε σε σοβαρά αμυντικά λάθη, κάτι που φέτος δεν μας συνήθισε, β) έπαιξε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από ένα ημίχρονο.

Τόσο απλά… Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ο ΑΠΟΕΛ μπήκε απροετοίμαστος στο παιχνίδι με τον Άρη. Μέχρι να δεχθεί το γκολ στο 23ο λεπτό, ήλεγχε τον αγώνα, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, κερδίζοντας τρία κόρνερ.

Όταν έμεινε πίσω στο σκορ από μία φάση που ο Ζέφτε… ξεχάστηκε και κάλυπτε τον σκόρερ, αποσυντονίστηκε. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δέχθηκε άλλο ένα τέρμα, ο Άρης δημιούργησε τέσσερις φάσεις και μέσα σε όλα αυτά, ήλθε η αποβολή του Πέτροβιτς.

Λες και κάποιος έριξε τον διακόπτη και ξαφνικά σκοτάδι… Μπήκε στη διεκδίκηση του βαθμολογικού κέρδους, όχι γιατί με βάση την απόδοσή του έδειξε ότι μπορούσε, αλλά επειδή ο Κβιλιτάια δεν φάνηκε ακατάδεκτος στο «δώρο» του Νίκολιτς.

Ο ΑΠΟΕΛ, επιδόθηκε σε βαθιές μπαλιές μπας και βρει δεύτερο γκολ, την ίδια ώρα που ο αντίπαλος είχε τις φάσεις για να «σκοτώσει» το ματς με τρίτο τέρμα.

Ομολογουμένως, ο Μπέλετς έκανε φοβερή εμφάνιση και ήταν ο κύριος λόγος που η ομάδα του Σα Πίντο παρέμεινε στο κυνήγι βαθμολογικού οφέλους. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας απέδειξε άλλη μία φορά την αξία του. Άξιζε δεν άξιζε την ισοπαλία ο ΑΠΟΕΛ, θα μπορούσε να την πάρει στο τέλος, με την κεφαλιά που έπιασε ο Τομανέ, να σταματά στο δοκάρι!

Οι πρωτοπόροι, πάλεψαν φιλότιμα αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες μέσα στην έδρα του Άρη,ωστόσο αυτό που μετρά και έχει σημασία είναι το γεγονός ότι για όγδοη φορά έφυγαν από το «Αλφαμέγα» χωρίς νίκη.

Τούτη τη φορά, χωρίς ούτε ένα βαθμό. Η διαφορά από τη δεύτερη θέση μειώθηκε στους τρεις βαθμούς και από την τέταρτη στους τέσσερις, εξέλιξη που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της νίκης στο ματς με την Ομόνοια που είναι ορισμένο να διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Είναι η ώρα που ο ΑΠΟΕΛ καλείται να ανασυνταχθεί, να… διαβαστεί σωστά η ήττα από τον Άρη και η ομάδα να παρουσιαστεί όπως πρέπει στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής. Χάθηκε μία μάχη, όχι ο πόλεμος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα