Δόξα Κατωκοπιάς - ΑΕ Ζακακίου 2-1: Ο Τρούγιτς «λύτρωσε» την Δόξα στο 88' και έδωσε ελπίδες παραμονής (vid)

Με γκολ του Τρούγιτς στο 88ο λεπτό, η Δόξα Κατωκοπιάς πήρε τεράστια νίκη στο «ντέρμπι παραμονής» με την ΑΕ Ζακακίου, την οποία νίκησε με 2-1 το απόγευμα της Δευτέρας (11/3).

Σε ένα ματς «ο θάνατός σου, η ζωή μου» η Δόξα Κατωκοπιάς κατόρθωσε να επικρατήσει με 2-1 της ΑΕ Ζακακίου στην Περιστερώνα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Playout του πρωταθλήματος Cyta.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Πετράκη ο Τρούγιτς στο 88', ύστερα από τραγικό λάθος της άμυνας της ΑΕΖ, με τον Πέτροβιτς να κάνει ντεμπούτο με το αριστερό και να βλέπει την ομάδα του να μένει για 25ο σερί ματς δίχως νίκη.

Με το τρίποντο αυτό η Δόξα ανέβηκε στους 21 βαθμούς, στο -6 από τη σωτηρία και την Καρμιώτισσα (28β), ενώ ο σύλλογος του Ζακακίου παρέμεινε στον... πάτο με 17 πόντους και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Δεκάλεπτο «φωτιά» και σπουδαίος Μιλοσάβλεβιτς

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που πήραν προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Σλόγκαρ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 0-1.

Η χαρά δεν κράτησε παρά τρια λεπτά, καθώς στο 5' ο Ρέινολντς ανέτρεψε τον Τρούγιτς σε προσπάθεια του δεύτερου να σουτάρει. Ο VAR κάλεσε τον ρέφερι Φελλά ο οποίος υπέδειξε πέναλτι έπειτα από ένα πεντάλεπτο εξέτασης της φάσης, καθώς ήταν οριακά εντός περιοχής το μαρκάρισμα. Ο Ναμπί με άψογη εκτέλεση νίκη τον Μιλοσάβλεβιτς για το 1-1 μόλις στο 10'!

Στο 22' παραλίγο να είχαμε την ανατροπή, αφού ο Κυριάκου βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από κόρνερ, όμως... κατάφερε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Δυο λεπτά μετά (24') η ΑΕΖ «απάντησε» με την κοντινή κεφαλιά του Χατζηβασίλη να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 32' ο Μιλοσάβλεβιτς πήρε «ρεβάνς» από τον Ναμπί, αποκρούοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του από κοντά. Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη δυο ακόμη αποκρούσεις του κίπερ των φιλοξενούμενων, σε κεφαλιά και σουτ φάουλ των Τρούγιτς (45+2') και Βελκόφσκι (45+3').

Ένα δοκάρι και... «λύτρωση» από Τρούγιτς

Με το καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα είχε... δεύτερο δοκάρι, καθώς στο 50' ο Πούριτς πρόλαβε την έξοδο του Μιλοσάβλεβιτς, όμως η κεφαλιά του χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού. Πέρασαν 24 λεπτά για να δούμε την επόμενη τελική, αφού αμφότερες οι ομάδες έδωσαν πρωτίστως έμφαση στην ανασταλτική τους λειτουργεία. Στο 78' η κεφαλιά του Τραϊκόφσκι (πέρασε αλλαγή) πήγε στην αγκαλιά του Μιλοσάβλεβιτς.

Άλλη μια αλλαγή του Πετράκη, ο Χάνι είχε σημαντική ευκαιρία για το 2-1, όμως σούταρε απελπιστικά άουτ από καλή θέση στο 86'. Ωστόσο, η λύτρωση ήρθε δυο λεπτά αργότερα. Στο 88' και μετά από βαθιά μπαλιά, ο Αντωνίου έκανε κακή κεφαλιά προς τον επερχόμενο Μιλοσάβλεβιτς και ο Τρούγιτς με έξυπνη κίνηση και προβολή σημείωσε το 2-1 κάνοντας την ανατροπή για τους γηπεδούχους!

Δόξα Κατωκοπιάς (Γιώργος Πετράκης): Αντωνίου, Προβυδάκης, Πούριτς, Αντωνιάδης, Ε. Κυριάκου, Αλσέους (81' Χανί), Χ. Κυριάκου (74' Τραϊτσέφσκι), Ναμπί (80' Φοφανά) Βελκόφσκι, Ασαντέ (65' Σαντίκ), Τρούγιτς.

ΑΕ Ζακακίου (Βλάντιτσα Πέτροβιτς): Μιλοσάβλεβιτς, Σάμπο, Ε. Αντωνίου, Ρέινολντς (90' Ματόνγκο), Παστελλής, Ρότσα (69' Κλε), Σαρφό, Ρουίς, Σλόγκαρ (78' Σιφναίος), Χατζηβασίλης (69' Χρήστου), Ντιγκινί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα