Ο Ντάλσιο αποκαλύπτει: Οι προοπτικές του Ζέφτε Βιτάλ στην Ρέιντζερς

Newsroom
n
Ο πρώην συμπαίκτης του Ντάλσιο, μίλησε στην dailyrecord.uk με τα καλύτερα λόγια για τον Ζέφτε Βιτάλ, ο οποίος αποτελεί μια από τις πρόσφατες μεταγραφές της σκωτσέζικης ομάδας.

Ο Ζέφτε Βιτάλ αποτελεί την πιο πρόσφατη μεταγραφή της Ρέιντζερς και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ντεμπούτο του στη σκωτσέζικη ομάδα. Ο νεαρός αριστερός μπακ, με την καλή πορεία του στον ΑΠΟΕΛ, έχει τραβήξει την προσοχή και τώρα καλείται να αποδείξει την αξία του σε ένα από τα πιο απαιτητικά και μαχητικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η ένταξή του στη Ρέιντζερς συνοδεύεται από προσδοκίες και οράματα για το μέλλον, με τους ειδικούς να προβλέπουν βελτίωσης του.

Ο πρώην συμπαίκτης του, Ντάλσιο, μίλησε με θερμά λόγια για τον Ζέφτε σε συνέντευξή του στην «dailyrecord.co.uk». Ο Ντάλσιο, ο οποίος είχε σύντομο πέρασμα από τη Ρέιντζερς τη σεζόν 2017, δήλωσε πως ο Ζέφτε είναι εξαιρετικός επιθετικός παίκτης με μεγάλη ταχύτητα και δυνατότητα για γκολ. «Ο Ζέφτε είναι ένας πολύ καλός παίκτης, πραγματικά επιθετικός. Θα δώσει ταχύτητα και γκολ στη Ρέιντζερς. Και είναι μικρός ηλικιακά οπότε θα μάθει. Εξακολουθεί να εξελίσσεται και η Ρέιντζερς μπορεί να πάρει το καλύτερο από αυτόν. Θα βελτιωθεί στο Ibrox. Είναι καλός παίκτης, αλλά έχει πολλές δυνατότητες να γίνει καλύτερος. Ήρθε νεαρός στον ΑΠΟΕΛ και ρίχτηκε κατευθείαν σε κορυφαίο πρωτάθλημα. Φυσικά, τους πρώτους τρεις ή τέσσερις μήνες ήταν δύσκολο για αυτόν μέχρι να προσαρμοστεί. Αλλά, μετά, ήταν καταπληκτικό αριστερό μπακ για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάλσιο.

Η προσαρμογή του Βιτάλ σε κορυφαίο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Σκωτίας, είναι καθοριστική. Ο Ντάλσιο ανέφερε πως οι πρώτοι μήνες του Ζέφτε στον ΑΠΟΕΛ ήταν δύσκολοι μέχρι να προσαρμοστεί, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε. Αυτή η εμπειρία θα τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει και στις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στη Ρέιντζερς.

Η Ρέιντζερς επενδύει στην ανάπτυξη νέων ταλέντων και ο Ζέφτε φαίνεται να έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει. Η ταχύτητα, η ικανότητα στο σκοράρισμα, και η επιθετική του φύση τον καθιστούν πολύτιμο παίκτη. Ο Ντάλσιο τόνισε επίσης πως έχει καλό αριστερό πόδι και του αρέσει να εκτελεί κόρνερ και φάουλ, κάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω τις επιθετικές προσπάθειες της Ρέιντζερς.

Η σύγκριση του Ζέφτε με τον Τζέιμς Ταβερνιέ, τον νυν αρχηγό της Ρέιντζερς, δείχνει τις δυνατότητες που βλέπουν οι προπονητές του σε αυτόν. Ο Βιτάλ έχει την ικανότητα να εισχωρεί στη μεγάλη περιοχή και να σκοράρει, ακόμα και από την θέση του αριστερού μπακ. Ωστόσο, χρειάζεται να βελτιώσει την αμυντική του απόδοση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σκωτσέζικου πρωταθλήματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και την ένταση των παιχνιδιών.

Ο Ντάλσιο επισημαίνει: «Του έχω πει ότι πρέπει να μάθει περισσότερα για την αμυντική πλευρά του παιχνιδιού. Και θα το χρειαστεί αυτό γιατί το πρωτάθλημα της Σκωτίας είναι δυνατό. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος εκεί για να αμύνεσαι, καθώς και να κάνεις επιθέσεις».

Η Ρέιντζερς, με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή της Σκωτίας και να ξεπεράσει την αιώνια αντίπαλό της, Σέλτικ, επενδύει σε παίκτες με προοπτικές και ο Ζέφτε μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σε αυτό το στόχο. Με τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη από την ομάδα, έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί και να κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις.

Ο Ντάλσιο πρόσθεσε: «Αν δουλέψει σκληρά και το θέλει – και αυτό το είπαν όλοι για αυτόν στον ΑΠΟΕΛ – θα μπορούσε να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης στο μέλλον. Αυτές είναι οι δυνατότητες που έχει και είμαι σίγουρος ότι θα το δείτε στη Σκωτία. Είναι πολύ γρήγορος. Είναι απίστευτο. Έχει πολύ καλό αριστερό πόδι και του αρέσει να εκτελεί κόρνερ και φάουλ. Είναι ακριβώς όπως ο Ταβερνιέ στους Ρέιντζερς τώρα».

Η εμπειρία του Ντάλσιο από τη Ρέιντζερς, αν και σύντομη, ήταν γεμάτη εμπειρίες. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο Ζέφτε θα μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως την ευκαιρία που του δίνεται και να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Η μετάβαση στη Ρέιντζερς προσφέρει στον Βιτάλ, περιβάλλον όπου μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα και, γιατί όχι, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ζωή στη Γλασκώβη και οι φανατικοί οπαδοί της Ρέιντζερς αποτελούν επιπλέον κίνητρο. Οι φίλαθλοι της ομάδας είναι γνωστοί για το πάθος και την αφοσίωσή τους, και η στήριξή τους θα είναι πολύτιμη για τον νεαρό παίκτη καθώς θα προσαρμόζεται στη νέα του ομάδα. Ο Ντάλσιο ανέφερε πως ο Ζέφτε είχε την ευκαιρία να δει τον τελικό κόντρα στη Σέλτικ και του είπε: «Δες το παιχνίδι και θα δεις πραγματικό ποδόσφαιρο».

Ο Ζέφτε Βιτάλ έχει μπροστά του χρυσή ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και να κάνει το όνομά του γνωστό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και την υποστήριξη της Ρέιντζερς, μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα και να γίνει παίκτης-κλειδί για την ομάδα του. Η σκωτσέζικη περιπέτεια μόλις αρχίζει για τον Ζέφτε, και οι φίλαθλοι της Ρέιντζερς περιμένουν με ανυπομονησία να δουν τις επιδόσεις του στο γήπεδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα