ΑΠΟΕΛ: Ο Ντράζιτς που διασχίζει Ηπείρους και οι αριθμοί του

ΑΠΟΕΛ: Ο Ντράζιτς που διασχίζει Ηπείρους και οι αριθμοί του

Newsroom
stefan drajic
Αξιοσημείωτη πορεία έχει διαγράψει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ, Στέφαν Ντράζιτς στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Το Gazzetta Cyprus σας παρουσιάζει το ιστορικό της καριέρας του 31χρονου Σέρβου επιθετικού.

Ο Στέφαν Ντράζιτς, γεννημένος στις 14 Αυγούστου 1992 στο Βελιγράδι, ανακοινώθηκε σήμερα (26/6) ως το νέο απόκτημα του ΑΠΟΕΛ, με συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην ομάδα μέχρι το 2026. Η μεταγραφή αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο στην καριέρα του υψηλόσωμου Σέρβου επιθετικού, ο οποίος έχει διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η ποδοσφαιρική διαδρομή ξεκίνησε στις ακαδημίες της Ομπρένοβατς, πριν ενταχθεί στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου το 2002. Το ταλέντο του δεν άργησε να αναδειχθεί, οδηγώντας τον το 2004 στη Ραντνίτσκι Ομπρένοβατς. Εκεί, από το 2008 μέχρι το 2013, ο Ντράζιτς κατέγραψε 124 εμφανίσεις και σημείωσε 46 γκολ, καθιστώντας τον ως ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας.

Το 2013, η καριέρα του πήρε νέα τροχιά με τη μεταγραφή στη Γιάβορ Ιβάνιτσα. Στην τριετή του παραμονή, ο Ντράζιτς απέδειξε την αξία του με 91 συμμετοχές και 24 γκολ, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Βόζντοβατς, όπου μετακόμισε το 2016. Στη Βόζντοβατς συνέχισε την ανοδική του πορεία, προσθέτοντας 8 γκολ σε 34 εμφανίσεις στο ενεργητικό του.

Η επόμενη στάση στην καριέρα του Ντράζιτς ήταν το εξωτερικό. Το 2017, υπέγραψε με τη βελγική Μέχελεν, όπου παρά το περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, κατάφερε να σκοράρει 1 γκολ σε 16 εμφανίσεις. Το 2018, η καριέρα του τον οδήγησε στην Ουγγαρία και τη Μεζόκοβεσντ, όπου βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα 14 φορές σε 42 αγώνες.

Η συνέχεια τον βρήκε στην Κίνα, με την Τσανγκτσούν Γιατάι το 2019. Αν και αγωνίστηκε σε μόλις 11 αγώνες, η εμπειρία του στην Ασία αποτέλεσε σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του. Επέστρεψε στην Ευρώπη το 2020, για να ενταχθεί στην ουγγρική Ντιόσγκιορ, όπου σε δύο σεζόν κατέγραψε 29 εμφανίσεις και 4 γκολ. Το 2021, η επιστροφή του στη Μεζόκοβεσντ επιβεβαίωσε την αξία του, με τον Ντράζιτς να σημειώνει 29 γκολ σε 92 εμφανίσεις μέχρι το 2024.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Ντράζιτς έχει αγωνιστεί με τις εθνικές ομάδες Νέων της Σερβίας, κάνοντας ντεμπούτο με την εθνική ομάδα Κ18 το 2010 και συνεχίζοντας με την Κ20 από το 2011 έως το 2012, καταγράφοντας 6 εμφανίσεις και 3 γκολ.

Η μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ, αναμένεται να ενισχύσει την επιθετική γραμμή, προσδίδοντας εμπειρία και ποιότητα. Ο Ντράζιτς, με το πλούσιο βιογραφικό του, φέρνει μαζί του την εμπειρία από διάφορα ευρωπαϊκά και ασιατικά πρωταθλήματα, και η προσθήκη του δημιουργεί προσδοκίες στους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Με το νέο του συμβόλαιο, ο Σέρβος επιθετικός έχει την ευκαιρία να συμβάλει στους στόχους της νέας του ομάδας και να γράψει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα