Πετεβίνος: «Έχουμε ''μεγάλο'' ρόστερ, θα κάνουμε υπομονή για τον επιθετικό»

Πετεβίνος: «Έχουμε ''μεγάλο'' ρόστερ, θα κάνουμε υπομονή για τον επιθετικό»

Newsroom
ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε σε γνωστή ραδιοφωνική συχνότητα για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα, ενώ τόνισε πως ο σύλλογος θα κάνει υπομονή για την απόκτηση επιθετικού.

Καλεσμένος στον «αέρα» του Super Sport FM 104.0 βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος. Ο κ Πετεβίνος μίλησε για όλα τα θέματα που «καίνε» τους φίλους των πρωταθλητών.

Αναφέρθηκε τόσο στην απόκτηση του Μάγιερ, όσο και στο ότι η ομάδα θα κάνει υπομονή για την υπογραφή ενός ακόμη επιθετικού, ενώ μίλησε επίσης για τις επόμενες κινήσεις, το γηπεδικό και τους δανεικούς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις επόμενες κινήσεις και το ρόστερ:

«Αρχικά, η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα “μεγάλο” ρόστερ, με βάση την προοπτική των αγώνων που θα έχουμε μέσα στη σεζόν, αφού ίσως παίξουμε πάνω από 50 αγώνες μέσα στη σεζόν. Στη λίστα Α μετά την απόκτηση του Μάγιερ, έχουμε μία θέση κενή και θα καλυφθεί με τον κεντρικό επιθετικό, πέραν την απόκτηση του Ντράζιτς. Αυτό είναι το πρώτο πλάνο για τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχουμε στο πρόγραμμα. Έχουμε ένα “μεγάλο” ρόστερ, με πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις. Στα δύο πρώτα φιλικά, έλειπαν έξι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να βρίσκονταν στην ενδεκάδα. Μιλάμε για τους Μπέλετς, Ντβάλι, Ντογκαλά, Μάγιερ, Δώνης και ακόμα ένας επιθετικός, παίκτες που θα μπορούσαν να είναι βασικοί».

Για τους δανεικούς:

«Έχουμε ενημερώσει εξ αρχής, ότι τα παιδιά που πήγαν στην προετοιμασία ήταν ένας μεγάλος αριθμός. Οι 32 ποδοσφαιριστές μαζί με τον Κανό, είναι μεγάλος αριθμός. Σίγουρα κάποια παιδιά θα πάνε δανεικοί, ωστόσο, είπαμε στην αρχή να αφιερωθούν οι παίκτες στην προετοιμασία της ομάδας για να αξιολογηθούν όλοι από τον προπονητή. Όλοι θα εξεταστούν, παρά τις προτάσεις που είχαμε, θέλαμε να αξιολογήσουμε όλα τα παιδιά, για να δούμε ποιοι θα κερδίσουν θέση και ποιοι όχι στο ρόστερ, όλα θα κριθούν μετά το τέλος της προετοιμασίας στη Σερβία. Κάποιοι παίκτες, ίσως επιλεγούν να δοθούν δανεικοί».

Για την προφορά του ονόματος του νέου αποκτήματος:

«Είναι Μάγιερ όπως ξέρω, στην Γερμανία τον λένε έτσι, άρα θα ακολουθήσω αυτό προς το παρών. Η αλήθεια είναι πως αντάλλαξα κάποια μηνύματα και ήταν γραπτά, οπότε θα μάθουμε».

Για τον Μάγιερ:

«Να σημειώσουμε ότι ο παίκτης δεν ήρθε από τη Γερμανία, ήρθε από τη Λουκέρνη, είναι τελείως διαφορετικό. Δεν είναι το ίδιο να έρχεται κάποιος από την Ελβετία με βάση τη μισθοδοσία, σε σύγκριση με την Premier League και την Bundesliga δεν είναι το ίδιο. Στην περίπτωση του Μάγιερ, κάναμε υπομονή, όπως κάνουμε υπομονή και στον κεντρικό επιθετικό. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον κόσμο, πως τη δεδομένη στιγμή το «παζάρι» είναι δύσκολο για τις ομάδες που θέλουν να εντάξουν ποδοσφαιριστές που θεωρούνται υπερβάσεις. Οι παίκτες δεν βιάζονται ιδιαίτερα, σε σύγκριση με τις ομάδες που μπορεί να “καίγονται” να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. Η περίπτωση του Μάγιερ μας ενδιέφερε πολύ, αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο, δεν θυμάμαι εάν είχαμε άλλον ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στην Εθνική Γερμανίας τα τελευταία 15 χρόνια, είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Οι παίκτες τέτοιας εμβέλειας εάν έμεναν στη Bundesliga και στην Premier League δεν θα ήξεραν τον χάρτη του κυπριακού ποδοσφαίρου. Με τον Μάγιερ, κάπου χάθηκε ο δρόμος του παίκτη με το ανώτερο επίπεδο, ωστόσο, ο ίδιος στη Λουκέρνη σταθεροποιήθηκε ως ποδοσφαιριστής και έκανε τη διαφορά. Ο λόγος που ο Μάγιερ επέλεξε τον ΑΠΟΕΛ είναι διότι θέλει να “σηκώσει” τίτλος και να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Μάγιερ επέλεξε την ομάδα που μπορεί να τον βοηθήσει για το επόμενο «βήμα». Ο παίκτης θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γερμανία και τακτοποιεί τα διαδικαστικά θέματα. Αν όλα πάνε καλά, θα πάει το Σαββατοκύριακο στη Σερβία».

Για το στιλ παιχνιδιού του Μάγιερ:

«Τα δεκάρια τελείωσαν στον Ρικέλμε (γέλια). Ο Μάγιερ είναι σπουδαίος παίκτης με μεγάλη ποδοσφαιρική διαύγεια κυρίως στην κάθετη πάσα, το κάθετο ποδόσφαιρο την επιθετικότητα και την εξυπνάδα μέσα στο γήπεδο. Θα δούμε και που προορίζεται να αγωνιστεί με βάση το σύστημα του προπονητή».

Για τον επιθετικό:

«Κάναμε υπομονή να εντάξουμε τον Μάγιερ στο ρόστερ μας, το ίδιο θα κάνουμε και με τον κεντρικό επιθετικό. Το ζητούμενο είναι για εμάς να βρούμε τον ποδοσφαιριστή που θέλει ο προπονητής για να κάνει τη δουλειά του. Θα το τραβήξουμε από τα μαλλιά για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.»

Για το γηπεδικό:

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή. Το έργο ήταν και όραμα του Ντίνου Ιορδάνους. Η οικογένεια το γνωρίζει, επίσημα το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα περιμένουμε τις αποφάσεις της οικογένειας με σεβασμό».

Για το φιλικό με την ΑΕΚ:

«Αυτός είναι ο προσανατολισμός μας, θα υπάρξει ενημέρωση. Ο κ. Κούμας θα πάρει τη γνώμη των ομάδων και θα επανέλθει πλήρως. Αυτή τη στιγμή έχουμε το 10% ως δεδομένο, αυτό λέει η λογική.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα