Ομόνοια: Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σάρξ ασθενής (vid)

Ομόνοια: Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σάρξ ασθενής (vid)

Newsroom
omonoia_filiko 6.7
Μέσω των εντάσεων στις καθημερινές διπλές προπονήσεις στο «Κιέλτσε» οι πράσινοι της Ομόνοιας εμφανίστηκαν με πολύ βαριά πόδια στη χθεσινή φιλική ήττα από την Κρακόβια με 3-0 και τη λαϊκή ρήση που ταιριάζει γάντι: Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σάρξ ασθενής!

Σαφώς και σε κανένα δεν αρέσει να «χάνει ούτε στο τάβλι», όπως εύστοχα έλεγε ο αήμνειστος Γιάννης Ιωαννίδης. Και δη στην Ομόνοια. Όμως ακόμα και αυτό το 3-0 που ναι δεν «ήχησε» καλά, πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά από τον Βάλντας Νταμπράουσκας. Ως ο καθ’ύλην αρμόδιος!
Με τον Λιθουανό, που είναι πάντοτε «to the point» στις δηλώσεις του να δίνει το στίγμα και το ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας, που παρακολούθησε μαζικά το ματς με την Κρακόβια.
«Δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα του φιλικού, πρέπει να βελτιωθούμε.Έχουμε ακόμη δύο φιλικά και πρέπει να μειώσουμε τα λάθη. Τους είπα κάντε λάθη, έχετε κουράγιο και μόνο έτσι θα μάθετε».
Δεν θέλω να σχολιάσω ξεχωριστά κάποιους παίκτες. Οι νέοι παίκτες έρχονται από διαφορετικές χώρες, είναι όλα νέα και πρέπει να προσαρμοστούν. Αυτές οι πρώτες μέρες είναι πιεστικές για αυτούς και θέλω να είναι όλοι υπομονετικοί μαζί τους».
Και έστω και αν είναι φράση κλισέ, ισχύει το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μετρά και γενικότερα τα φιλικά είναι «καθαρά» για τους προπονητές. Μέσω των εντάσεων στις καθημερινές διπλές προπονήσεις στο «Κιέλτσε» οι πράσινοι εμφανίστηκαν με πολύ βαριά πόδια και τη λαϊκή ρήση που ταιριάζει γάντι: Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σάρξ ασθενής!
Σαφώς και χρείζουν βελτίωσης πολλά πράγματα, για τα οποία έχουν παρθεί οι ανάλογες σημειώσεις. Κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, με εμφανέστατο το… πρόβλημα της δημιουργίας, εξού και το «τριφύλλι» απείλησε ελάχιστα. Με κορυφαία στιγμή, το δοκάρι με το σουτ του Ντούσαν Μπάκιτς στο 55′, έπειτα από ωραία ενέργεια. Αλλά και αμυντικά, στον ανασταλτικό τομέα πιο συγκεκριμένα, δεν λειτούργησε σωστά το συγκρότημα του Νταμπράουσκας, όπως δεικνύει και το 0-3. Ο Λιθουανός κόουτς που μοίρασε χρόνο σε 22 παίκτες, δεν είχε στη διάθεση του τους Φαμπιάνο και Ελάντερ. Χρησιμοποίησε ωστόσο τα υπόλοιπα τέσσερα απόκτημα. Τους Μασούρα, Μάριτς στο πρώτο μέρος και τους Ντιούνκου, Εβάντρο στο 2ο μισό. Ακόμη και μέσω αυτής της εμφάνισης και του αποτελέσματος, όλοι τους έχουν να δώσουν πολλά και δη διαφορετικά ο καθένας, που προϊόντος του χρόνου θα κάνουν την ομάδα και δυνατή και ελκυστική. Με την τεχνική ηγεσία, αξιολογώντας καθημερινά, στις προπονήσεις, βάζοντας στην «εξίσωση» και νέα κομμάτια, να κατασταλάζει σιγά-σιγά στις κυριότερες πρώτες επιλογές της, που θα είναι σε θέση να υποστηρίζουν στο 100% τη φιλοσοφία της, προς τέρψιν της ομάδας!
Η χημεία που είναι από τα πιο κυρία, σιγά σιγά θα αποκτηθεί, με το διακύβευμα το «τριφύλλι να είναι πανέτοιμο στις 25 Ιουλίου», όπως σωστά επισημάνθηκε από τον Γιάννη Μασούρα.

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την απόκτηση ακραίου επιθετικού, με την απόκτηση του Τόνγκια, να αποτελεί πράσινο διακαή πόθο, παρά τος μεγάλες δυσκολίες, για αυτό και το παλεύει η διοίκηση. Στο «κάδρο» παραμένει και η απόκτηση επιτελικού μέσου.

Επόμενη φιλική αναμέτρηση στην Πολωνία, την ερχόμενη Τρίτη (19:00) κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αγώνας, σαφώς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Και ένα πρώτο crash test συμπερασμάτων.

Δείτε εδώ τα highlights από τη φιλική ήττα του «τριφυλλιού» χθες:

ΑΓ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα