Κίκης Φιλίππου: «Έμειναν 135 χιλιάδες ευρώ για τις ομάδες, περισσότερα θα έπαιρνα στην εκκλησία του χωριού»

Κίκης Φιλίππου: «Έμειναν 135 χιλιάδες ευρώ για τις ομάδες, περισσότερα θα έπαιρνα στην εκκλησία του χωριού»

Newsroom
ΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας «άναψε πυρ» κατά τις ΚΟΠ σε δηλώσεις που παραχώρησε σε γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή, αναφερόμενος -κυρίως- στα χρήματα που μοιράζονται οι σύλλογοι.

Καλεσμένος στον «αέρα» του Super Sport FM 104.0 βρέθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου. Ο κ. Φιλίππου μίλησε για τις οφειλές των συλλόγων στο κράτος, τα προβλήματα των γηπέδων και την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, ενώ χαρακτήρισε «ανύπαρκτη» τη βοήθεια του κράτους.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις οφειλές των σωματείων στο κράτος:

«Στην κλήρωση του πρωταθλήματος μας είχε πει ο πρόεδρος της ΚΟΠ ότι από ένα μικρό ποσό που είχαν να παίρνουν τα σωματεία και πάνε στις παλιές υποχρεώσεις, έμειναν 135.000 για να τα μοιραστούν. Να πήγαινα στην εκκλησία του χωριού μου θα έπαιρνα περισσότερα, θα μπορούσα να έπαιρνα δύο αντίδωρα αντί ένα. Τελειώνει η σεζόν και αρχίζουμε να προγραμματιζόμαστε για την επόμενη και τα προβλήματα τα αφήνουμε πίσω. Πως έχουν βοηθηθεί τα σωματεία; Δείτε την προσφορά των σωματείων και δείτε τι έχουν πάρει. Ούτε η ΚΟΠ δεν το βλέπει ότι κάθε χρόνο κλείνουν 2-3 σωματεία. Αυτό δείχνει το μέλλον μας. Η Εθνική μας, ένα θέμα σοβαρό. Βλέπω ομάδες τις οποίες νικούσαμε πριν μερικά χρόνια να είναι στο EURO κι’ εμείς δεν μπορούμε να νικήσουμε την Μάλτα. Δεν με ενδιαφέρει να κάνει η ΚΟΠ αθλητικό κέντρο. Τι να το κάνεις όταν δεν έχεις ποδοσφαιριστές».

Για τα γήπεδα:

«Κάναμε συνάντηση όλοι όσοι έχουν ιδιόκτητα γήπεδα. Η Αρχή αδειοδότησης σταδίων δεν θα έρθει να βάλει το κεφάλι της από κάτω για τα σωματεία. Δέχονται και πίεση και θα είναι δύσκολα τα πράγματα για να δοθούν άδειες σε συγκεκριμένα γήπεδα, είναι πολλά τα προβλήματα. Δεν καθόμαστε να δούμε τα σοβαρά θέματα και ασχολούμαστε με θέματα ασήμαντα, επιφανειακά».

Έχετε πρόβλημα εσείς στο Δασάκι;

«Να σας πω τι γίνεται στο Δασάκι και πιστεύω και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και στο «Αμμόχωστος». Επειδή τα γήπεδα είναι παλιά πρέπει να παίρνουμε κάθε χρόνο άδειες από όλες τις υπηρεσίες. Όταν έρθουν κάθε χρόνο βρίσκουν κάτι. Θέλουμε 70-100 χιλιάδες για να κάνουμε πατσιαρίσματα. Δεν είναι έτσι. Κάναμε ένα γήπεδο εδώ και 40 χρόνια σαν κράτος και έφτιαξε και η ΑΕΚ το δικό της. Τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης και δεν γίνεται το κράτος να μην ενδιαφέρεται»

Θέλετε να μην πληρώνετε δηλαδή, να είναι μηδενικός ο φόρος εισοδήματος;

«Έχουμε υποχρέωση να πληρώνουμε αλλά και το κράτος έχει υποχρέωση να δει πως λειτουργούν σε άλλες χώρες. Δείτε τι λεφτά παίρνουν οι ομάδες από το στοίχημα στην Ελλάδα. Να πληρώνουμε αλλά να παίρνουμε και αυτό που δικαιούμαστε. Πανηγυρίζουμε γιατί στείλαμε 135.000 σε όλα τα σωματεία, να πάρουμε από 3-4 χιλιάδες το κάθε σωματείο».

Θα πηγαίνουν στις υποχρεώσεις σας αυτά τα χρήματα έτσι;

«Θα πηγαίνουν όλα στις υποχρεώσεις των σωματείων. Δεν γίνεται από αυτό το κονδύλι να πληρώνεται η Αρχή Δεοντολογίας. Τα λεφτά από το στοίχημα θα πρέπει να πηγαίνουν στις υποχρεώσεις μας».

Για την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων:

«Κατά καιρούς δεν τα βρίσκουμε με τον Σπύρο Νεοφυτίδη αλλά χθες τον έπαιρνα να του δώσω συγχαρητήρια. Να σας βάλω στο θέμα. Περάσαμε οικονομική κρίση, μετά κορωνοϊό, μετά να κλείσαμε τα στάδια. Τα μικρομεσαία σωματεία θα κλείσουν. Το 1/8 του προϋπολογισμού βασίζεται στα εισιτήρια. Εμείς χάσαμε τα λεφτά χωρίς να εμπλεκόμαστε σε επεισόδια. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχασαν. Την πλήρωσαν οι μικροί».

Για το θέμα με το κοινό γήπεδο για το οποίο έγινε λόγος:

«Έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν. Με την αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκησης θα καταθέσουμε όλα όσα πρέπει να βγει άδεια οικοδομής για να μπορούμε να ζητήσουμε αυτά που μας υποσχέθηκαν. Μίλησα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι θετικός».

Περιμένετε να ανατραπεί η απόφαση;

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω με ποιους μιλά ο Υπουργός. Είπαμε ότι είναι αδιανόητο για τα μικρομεσαία σωματεία να κλείσουν τα γήπεδα. Δεν είναι οι οπαδοί αυτών των σωματείων που δημιουργούν προβλήματα. Φέτος έκλεισαν τρεις ομάδες. Θα κλείσουν και παραδοσιακά σωματεία. Αν δεν το μυρίζεται η ΚΟΠ ότι γίνεται αυτό, τότε να πάνε στον ωτορινολαρυγγολόγο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα