Αναστασίου: «Σε πρώτο πλάνο να έρθει ακραίος επιθετικός, ευελπιστώ μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσουμε παίκτη»

Αναστασίου: «Σε πρώτο πλάνο να έρθει ακραίος επιθετικός, ευελπιστώ μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσουμε παίκτη»

Newsroom
anastasiou 6/6
Ο Σύμβουλος Ποδοσφαιρικού Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου παραχώρησε συνέντευξη στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV.

Ο στρατηγικός σύμβουλος του τριφυλλιού Γιάννης Αναστασίου μίλησε για την προετοιμασία, τους μεταγραφικούς στόχους και όχι μόνο.

Αναλυτικά το τι δήλωσε στο OMONOIA TV:

Παιζούν σημαντικό ρόλο τα αποτέλεσματα στους φιλικούς αγώνες: «To κάθε τι παίζει σημαντικό ρόλο, στην ψυχολογία, στην εικόνα της ομάδας. Από εκεί και πέρα γίνονται πράγματα που δεν μπορούν να φανούν ή να τα δει ο κόσμος. Έχουν δουλέψει πάρα πολύ τα παιδιά. Διπλές προπονήσεις κάθε ημέρα. Δεν είναι εύκολο. Τελείωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το σημαντικό για την ομάδα ήταν να τελειώσουμε χωρίς προβλήματα. Τα κατάφεραμε με εξαίρεση τον Ελάντερ που πήγε στον νοσοκομείο. Ελπίζουμε να είναι όλα καλά. Με την επίστροφη στην Κύπρο να συγκεντρωθεί πλέον η ομάδα και ο προπόνητης. Δοκίμασε, είδα τους παίκτες, τον κάθε παίκτη, την θέση του, τι μπορεί να κάνει. Μέχρι στιγμής δείξαμε ένα πρόσωπο το οποίο δεν ήταν σταθερό, με διακυμάνσεις καλές και κακές. Είναι φυσιολογικό για την επόχη.Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό είδαμε μέχρι στιγμής, με εξαίρεση το παιχνίδι με την Μακάμπι, που δείξαμε ότι έχουμε δυνατότηες. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα, κι αυτό θέλει λίγο χρόνο. Ο προπονητής πειραματιζόταν με τους παίκτες, να δει τα καλά τους, τα κακά τους, και τώρα έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα μετά από τρεις εβδδομάδες για τον καθένα. Τώρα που επιστρέφει στην Κύπρο συγκεντρωθεί στο να παρουσιάσει η ομάδα ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο και να είναι έτοιμη για το Ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Ήταν τεστ τα φιλικά στην Πολώνια: “Ήταν ένα τεστ για τον πρόπονητη. Είδε τον κάθε παίκτη πως λειτουργεί κάτω από πίεση, κάτω από κούραση γιατί είνια συνθήκες που τις συναντάς στο παιχνίδι. Πρέπει να έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα ενόψει των πρώτων επίσημων υποχρεώσεων. Όταν είσαι σε μια ομάδα όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ καθημερινά πρέπει να γίνεται αξιολόγηση του κάθε παίκτη. Για να δούμε που θέλουν βελτίωση και τι κάνουν καλά”.

Για το πόστο του Υπεύθυνου Στρατηγικού Σχεδιασμου: “Η καθημερινότητα έχει πάρα πολλά πράγματα, διαφορετικό από το να είσαι προπονητής. Το απολαμβάνω και το σημαντικό είναι να ικανοποιήσουμε τα θέλω του προπονητή. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες για να μας κάνουν καλύτερους, μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο. Υπάρχει η κατεύθυνση και η επικοινωνία μεταξύ όλων για να φέρουμε τους παίκτες που θέλουμε”.

Για τους 5 νεοφερμένους: “Είναι πέντε συν ο Εράκοβιτς που για μένα είναι και τον προπόνητη είναι νέος παίκτης. Στην ουσία είναι μια καινούργια μεταγραφή. Ο Ντιουνκού σίγουρα θέλει χρόνο κι αυτό φαίνεται, ο Ελάντερ είναι πέντε μέρες εδώ και αυτός θέλει τον χρόνο. Ο Κόστα ήταν η πρώτη μεταγεραφή, σίγουρα πρέπει όλοι να πιεστούν, να δώσουν το κάτι παραπάνω και οι νεοφερμένοι και οι παλιοί να τους αγκαλιάσουν να τους βοηθήσουν στο παιχνίδι. Ήρθαν με σκοπό να μας κάνουν καλύτερους, υπάρχουν απαιτήσεις από τα παιδιά. Το σημαντικό ότι τελειώσαμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα τραυματισμών, δούλεψαν σε υψηλές εντάσεις. Βγάλαμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα κι αυτό είναι σημαντικό”.

Για τα μεταγραφικά: “Πάντα υπάρχει ανησυχία στον κόσμο για τις μεταγραφές κι αυτό το κομμάτι είναι το πιο δύσκολο για το ποδόσφαιρικο τμήμα. Θέλω να πιστεύω και ευελπιστώ μέσα στην εβδομάδα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ακόμα ένα παίκτη. Η ενίσχυση της ομάδας αφορά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, έχουμε εστιάσει την προσοχή μας. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις, συζητάμε με κάποιους στόχους που ταιριάζουν στα θέλω του προπόνητη. Από εκεί και πέρα θα δούμε πόσο γρήγορα θα τρέξουν οι διαδικασίες για να μπορέσει έστω την επόμενη εβδομάδα να υπάρχει ακόμη ένας παίκτης που θα δώσει ώθηση στην ομάδα. Πρέπει να δούμε τις θέσεις των ξένων, έχουμε μια κενή θέση. Σε πρώτο πλάνο είναι να έρθει ένας ακραίος που να μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Να μπορεί να κινηθεί σε μικρούς χώρους και να κάνει τη διαφορά στο επιθετικό τρίτο. Κοιτάζουμε και τον κατάλογο Β’, που έχουν κάποιο ταλέντο. Πάντα στην προετοιμασία μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα, να έρθουν προτάσεις ή να θέλει κάποιος παίκτης να φύγει. Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Για το ενδιαφέρον για Χάμπο από Γερμανικές ομάδες: “Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι, δεν γνωρίζω κάτι”.

Για τους νεαρούς που ακολούθησαν την προετοιμασία: “Μίλησα με τον πρόπονητη. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση και χρόνο στα νέα παιδιά της ακαδήμιας μας, για να εξελιχθούν. Ήρθαν σε μια προετοιμασία, σε δύσκολες συνθήκες και είδαν πως είναι ο ανταγωνισμός στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε να εξελίξουμε και να βελτιώσουμε τα παιδιά τα δικά μας γιατί δεν παύουμε να είμαστε κυπριακή ομάδα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει εμπιστοσύνη στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Με την επιστροφή στην Κύπρο ο προπονητής θα κάνει την τελική αξιολόγηση, ποιοι θα συνεχίσουν και ποιοι θα φύγουν.”

Το μήνυμα προς τον κόσμο ενόψει: “Είδαμε το παιχνίδι των αντιπάλων, της Τορπέντο με τα Τίρανα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι αγωνιστικά για να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Το μήνυμα είναι σαφές: να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και απαιτητικοί με τον εαυτό μας.”

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα