Ομόνοια: «Πράσινα» χαμόγελα με πανέμορφο γκολ και «λάμψη» Μασούρα, Μάριτς, Χάμπου

Newsroom
omonia aek
Θετικότατο πρόσημο στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Ευρώπης για το «τριφύλλι», με σωστή αντίδραση απέναντι στην ποιοτικότερη ΑΕΚ. Ομάδα δουλεμένη από ένα προπονητή ιδιαιτέρως αυστηρό με «πολλά θέλω», με μοντέρνες ποδοσφαιρικές ιδέες, που θέλει να κάνει την Ομόνοια να παίζει με ένα επιθετικό και ενίοτε ελκυστικό τρόπο. Όσο περισσότερο καταφέρει να τα εμφυσήσει στους παίκτες του, αυτό θα είναι προς τέρψιν της ομάδας.

Μπορούμε να καταγράψουμε στα θετικά, ασφαλώς το 1ο «πράσινο» γκολ, με σκόρερ τον ανεβασμένο Σίμιτς, απόρροια έξοχου συνδυασμού με τους Σεμέδο και Εβάντρο, υπέροχη η ασίστ του Βραζιλιάνου κάθετα, που έβγαλε εκτός φορ ισορροπίας την άμυνα της ΑΕΚ και υπέροχο τελείωμα του Σέρβου απέναντι στον Στρακόσια. Ως επίσης, τα πετυχημένα ανεβάσματα του Μασούρα, τις πολύ καλές συνεργασίες της 3άδας του «άξονα» και τα συνεχόμενα τρεξίματα απέναντι σε μια ομάδα με ατού της το πρέσινγκ και το ψηλό τέμπο σε μεγάλη διάρκεια

. Όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Φαμπιάνο σε 2-3 περιπτώσεις που χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Η ομάδα έβγαλε σε ικανοποιητικό βαθμό αυτοματισμούς, απόρροια της καλής κυκλοφορίας της μπάλας, προϊόντος του χρόνου. Και σαφώς το γεγονός ότι έβγαλε αντίδραση, δεχόμενη το γκολ, ισοφαρίζοντας με πολύ ωραίο τρόπο, στοιχείο ομάδας που πείσμωσε και δεν ήθελε να χάσει!

Αρνητικά στοιχεία η αδράνεια στο γκολ, από «στημένο», αλλά και το γεγονός ότι η ΑΕΚ με εξαίρετες συνεργασίες «τριγωνικές» έσπασε εύκολα την αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτεθειμένη η άμυνα

. Όπως και κάποιες πλαγιοκοπήσεις που «έφαγε» ο Χαμάς από τον Ελίασον. Γενικότερα η 4άδα της άμυνας ακόμη δεν έχει αποκτήσει την χημεία και την σταθερότητα που απαιτούνται, ώστε να εμπνέει εμπιστοσύνη. Προεξάρχοντος των Κουλιμπαλί-Παναγιώτου, που δεδομένα έχουν αποκτήσει προβάδισμα στο κέντρο της άμυνας, (έως ότου ανεβάσει στροφές για να πάρει φανέλα βασικού ο Ελάντερ), καθώς ακόμη ψάχνουν πατήματα και αμφότεροι δεν είναι στα περσινά τους στάνταρ. Όπως φάνηκε ξεκάθαρα στη φάση του γκολ.

Μετά τις μαζεμένες αλλαγές του Αλμέιδα και με την είσοδο των Πινέδα, Άμπραμπατ, Κοιτά, Φερνάντες και Μάνταλου, οι Πράσινοι υπήρχαν στιγμές και ελέω της κούρασης που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ΑΕΚ.


Ωστόσο, εν κατακλείδι άρεσαν οι πράσινοι του Νταμπράουσκας, δεις όντας ότι είναι σε καλό δρόμο, αλλά θέλουν ακόμη περισσότερη δουλειά αφενός και ενίσχυση μεσοεπιθετικά αφετέρου. Αναμένονται 2-3 κινήσεις επί τούτου. Ίσως και αύριο ανακοινωθεί ο ακραίος επιθετικός.

ΥΓ: Εκπληκτική ατμόσφαιρα και με επίπεδο, από τους φίλους των δύο ομάδων. Ο απόλυτος φόρος τιμής στους αδικοχαμένους οπαδούς, της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη και της Ομόνοιας, Αντώνη Κωνσταντίνου.

ΥΓ2: Ο Σεμέδο δέχτηκε κλωτσιά, έδειξε να έχει πρόβλημα και αύριο θα γνωρίζουμε την κατάστασή του.

Οι εντεκάδες των δυο ομάδων

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μασούρα, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Χαραλάμπους, Εράκοβιτς, Σεμέδο, Σίμιτς, Κακουλλή.

ΑΕΚ: Μπρινιόλι (46' Στρακόσα), Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (63' Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63' Πινέδα), Γκατσίνοβιτς (62' 'Αμραμπατ), Λιούμπιτσιτς (62' Μάνταλος), Λιβάι (62' Κοϊτά), Ελίασον (63' Φερνάντες).

ΑΓ

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα