Πρωτάθλημα Cyta: Πενήντα χρόνια και κανένας, δεν ξεχνά

Newsroom
kipros_eisvoli
Με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα δύσκολων ετών από την βάρβαρη τουρκική εισβολή την 20η Ιουλίου του 1974 και την παράνομη κατοχή, οι Κυπριακές ομάδες εξέδωσαν ανακοινώσεις με ένα κοινό και μόνο μήνυμα. «ΔΕΝ ΞΕΧΝΏ»

ΑΠΟΕΛ

«50 ολόκληρα χρόνια, οι πληγές σου ανοικτές και ρέει το αίμα. Θάβεις ακόμα παλικάρια που τα έψαχνες θαμμένα μες την γη σου. Μα μην φοβάσαι. Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται. Στρατοί οι γιοί σου και τα εγγόνια σου και θα σε ελευθερώσουν. 20/07/1974-20/07/2024 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

Απόλλων Λεμεσού

Σήμερα, με καρδιά γεμάτη πίκρα και ψυχή αγωνιστική, τιμούμε και θυμόμαστε την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974. Πενήντα χρόνια μετά, η μνήμη της καταστροφής, του ξεριζωμού και της βαρβαρότητας παραμένει νωπή, γεμίζοντάς μας με θλίψη αλλά και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα.
Η 20η Ιουλίου 1974 δεν ήταν απλώς μια μέρα στο ημερολόγιο. Ήταν η μέρα που η πατρίδα μας διαμελίστηκε, η μέρα που αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες οικογένειες εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, υπό την εντολή του Ετσεβίτ και της τουρκικής ηγεσίας.
Παράλληλα, τιμούμε όλους τους ήρωές μας που έδωσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής για την προάσπιση της ελευθερίας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους δικούς μας θρύλους, πεσόντες μέλη του Σωματείου μας, με ειδική αναφορά στους Γιαννάκη Παπαϊωάννου, Σπύρο Πετούση, Ελισσαίο Παπαελισσαίου, Σωκράτη Σωκράτους και Ευμένιο Παναγιώτου, οι οποίοι πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής, αλλά και στα κρίσιμα χρόνια των διακοινοτικών ταραχών.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους! Ο αγώνας μας για δικαιοσύνη και ελευθερία είναι αδιάκοπος και αμείωτος. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.
Εννα’ ρτει τζείνη η μέρα… 🇬🇷🇨🇾
Υ.Γ. Σήμερα στις 19:00, στο Σωματείο μας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη μας να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη των ηρώων μας».

ΕΝΠ

«20 Ιουλίου 1974 - 20 Ιουλίου 2024
Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το μαύρο εκείνο ξημέρωμα της 20ης Ιουλίου!
Πενήντα χρόνια ανοικτών πληγών και πόνου!
50 χρόνια ξεριζωμού!
Οι σειρήνες ηχούν ξανά!
Οι πληγές παραμένουν ανοικτές!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ»!


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα