Ομόνοια: Βραζιλιάνικη μαγεία με την γνωριμία

Ομόνοια: Βραζιλιάνικη μαγεία με την γνωριμία

evandro_costa
Η μεγάλη νίκη της Ομόνοιας με 3-1 επί της Τορπέντο Κουτάισι στο ΓΣΠ, συνοδεύτηκε και από το ονειρικό επίσημο ντεμπούτο του Εβάντρο Κόστα με το Τριφύλλι στο στήθος.

Όσοι φίλοι της Ομόνοιας παρακολούθησαν τον πρώτη ευρωπαϊκή μάχη της ομάδας τους, είχαν δυο, ίσως και τρεις αιτίες για να πανηγυρίσουν έξαλλα. Αρχικά, την απόλυτα δίκαιη επικράτηση της ομάδας τους με 3-1 σε μια απόλυτα κυριαρχική εμφάνιση. Στην συνέχεια για τα δυο γκολ του κεντρικού αμυντικού Κουλιμπαλί, αδιαμφισβήτητου MVP του αγώνα. Ή ίσως και όχι τόσο αδιαμφισβήτητου, καθώς ο τρίτος λόγος σχετίζεται με την «επίσημη» γνωριμία του πράσινου κοινού με τον Εβάντρο Κόστα.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο από τον Βάλντας Νταμπράουσκας στο 68ο λεπτό, στην θέση του Χαραλάμπους. Δέκα λεπτά αργότερα, το Τριφύλλι, αφού έχει ισοφαριστεί, κέρδισε φάουλ από τα δεξιά, με τον ίδιο να εκτελεί υποδειγματικά, βρίσκοντας τον Σενού Κουλιμπαλί, ο οποίος έκανε την προβολή δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην Ομόνοια με 2-1.

Ο Κόστα, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στο παιχνίδι όμως. Στο 84' άλλαξε το γρήγορο ένα-δυο, με τον Κακουλλή να γυρνάει εντυπωσιακά με τακουνάκι την πάσα, βρέθηκε στην κορυφή της περιοχής, και με ένα εξαιρετικό πλασέ, έκανε το 3-1, προκαλώντας «πανικό» στις κερκίδες του ΓΣΠ, με τον ίδιο να πανηγυρίζει έξαλλα.

Και ανασταλτικά ο 28χρονος, σε δυο φάσεις που χρειάστηκε, δήλωσε εμφατικά παρών και ως εκ τούτου εξελίχθηκε στον απόλυτο X-Factor για αυτή την νίκη της Ομόνοιας. Μέσα σε ένα τέταρτο από την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε ασίστ, σκόραρε και κλείδωσε αυτό το πολύ ουσιαστικό και κομβικό βήμα πρόκρισης για την ομάδα του. Εξαιρετική και η επιλογή του Νταμπράουσκας να τον περάσει στον αγώνα, σε μια φάση στην οποία η αμυντικοί της Τορπέντο είχαν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης από την διαρκή πίεση των γηπεδούχων.

Ο Εβάντρο γνώρισε την απόλυτη αποθέωση από το ΓΣΠ και έστειλε το καλύτερο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την παρουσία του στη Λευκωσία.

Μάλλον έφερε μαζί του λίγη μαγεία από την Βραζιλία.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα