Πρωτάθλημα Cyta: Τα «κανόνια» της λίγκας παρέμειναν και υπόσχονται ακόμη περισσότερα γκολ!

Μανώλης Μακρόπουλος
ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΚΥΠΡΟΣ
Το πρωτάθλημα της σεζόν 2024-2025 έχει ήδη ξεκινήσει και τα «πρώτα βιολιά» παρέμειναν στη λίγκα με στόχο να πετύχουν ακόμη περισσότερα τέρματα.

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2023-2024 βρίσκεται ήδη στο… παρελθόν, με το νέο, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 να έχει ήδη εκκινήσει. Πολλά είναι εκείνα που έχουν αλλάξει, όχι όμως και οι κορυφαίοι σκόρερ. Οι πρώτοι πέντε (συν ένας) της συγκεκριμένης λίστας παρέμειναν στη λίγκα, με στόχο να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην κορυφή και να «κάνουν» νούμερα αντίστοιχα με τα περσινά.

Άλλοι έμειναν στους συλλόγους τους, άλλοι πήραν μεταγραφή εντός πρωταθλήματος, δημιουργώντας δίδυμα (και… τρίδυμα) που αναμένουμε με προσμονή να δούμε εντός των τεσσάρων γραμμών.

ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΑ

Ο Μάριος Ηλία έκανε το βήμα και από τον Εθνικό Άχνας ανήκει πλέον στην Κυπελλούχο Πάφο. Ο Κύπριος επιθετικός των 19 γκολ «έβγαλε μάτια» στο προηγούμενο πρωτάθλημα και η ομάδα του Καρσέδο με άμεσες κινήσεις τον ενέταξε το δυναμικό της.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

Δε συνέβη κάτι αντίστοιχο με τον Ανδρέα Κατσαντώνη, των επίσης 19 τερμάτων. Ο νεαρός στράικερ παρά το έντονο ενδιαφέρον από ομάδες όπως ο Απόλλωνας Λεμεσού, παρέμεινε στην Καρμιώτισσα. Εκεί, με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο, θέλει να βοηθήσει ώστε ο σύλλογος των Πάνω Πολεμιδιών να κάνει το κάτι παραπάνω στο νέο πρωτάθλημα.

ΕΝΤΣΟ ΚΑΜΠΡΕΡΑ

Περνάμε σε άλλο ένα… πρώην μέλος του Εθνικού, τον Έντσο Καμπρέρα. Ο Αργεντινός ήταν πραγματικά χάρμα ιδέσθαι (18 γκολ) και από το τέλος κιόλας της σεζόν, τα σενάρια για το μέλλον του έδιναν και έπαιρναν. Τελικά, η ΑΕΚ Λάρνακας τα βρήκε με τη Νιούελς και τον έντυσε στα χρώματά της, ευελπιστώντας πως με εκείνον στο ρόστερ θα πάρει επιτέλους το πολυπόθητο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

ΖΑΪΡΟ

Στην Πάφο, ο Ηλία συναντά τον πρώτο σκόρερ του α’ γκρουπ και αρχηγό της ομάδας, Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος με 16 γκολ ήταν το «πρώτο βιολί» των Παφιτών, οδηγώντας τους σε ευρωπαϊκή θέση, η οποία αναβαθμίστηκε μετά την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου στην ιστορία του κλαμπ.

ΦΡΑΝ ΣΟΛ

Εκτός από τον Ηλία, και ο -πρώην συμπαίκτης του- Καμπρέρα θα βρει στην ΑΕΚ έναν εκ των πρώτων σκόρερ. Ο λόγος φυσικά για τον Φραν Σολ των 15 γκολ, που πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο μισό της σεζόν, δίνοντας στην ομάδα της Λάρνακας πολύτιμες λύσεις όταν… κολλούσε επιθετικά.

ΜΟΥΑΜΕΡ ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

Τέλος, δε γινόταν να μην αναφέρουμε τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός χαφ κατάφερε να σκοράρει 14 φορές την περασμένη σεζόν, αποδεικνύοντας πως δεν είναι απαραίτητο να αγωνίζεσαι στην επίθεση για να «ματώσεις» τα δίχτυα. Παρέα με τους Ζάιρο και Ηλία ευελπιστεί να οδηγήσει το σύνολο του Καρσέδο, μετά το Κύπελλο και στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του συλλόγου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα