Πρωτάθλημα Cyta: Οι έξι ακριβότεροι ποδοσφαιριστές της φετινής σεζόν

Νίκος Καρτσάκης
ιβουσιτς παφος ακριβοτεροι παικτες
Λίγο πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος Cyta για τη σεζόν 2024/25, το Gazzetta Cyprus σάς παρουσιάζει τους έξι ακριβότερους παίκτες που θα λάβουν μέρος στη φετινή διοργάνωση.

Το πρωτάθλημα της Κύπρου κάνει ξανά σέντρα, το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου, με κάθε ομάδα από τις 14 να έκανε (και να κάνει ακόμα) ό,τι καλύτερο μπορούσε στο μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου να ενισχυθεί και να πετύχει τους στόχους της. Μπορείτε να δείτε την κίνηση της κάθε ομάδας στο αφιέρωμα του Gazzetta Cyprus.

Ας δούμε και τους φετινούς που έχουν την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία σύμφωνα με το transfermarkt.

Κόνορ Γκόλντσον (Άρης Λεμεσού) – Αξία Transfermarkt – 5 εκατομμύρια ευρώ

Μια σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Άρης Λεμεσού, το φετινό καλοκαίρι, καθώς ο 31χρονος αμυντικός έχει καταγράψει περισσότερες από 300 συμμετοχές με μια από τις κορυφαίες ομάδες της Σκωτίας και φιναλίστ του Europa League 2021/22, Ρέιντζερς. Mε τη σκωτσέζικη ομάδα έχει 15 γκολ και 10 ασίστ. Σίγουρα, οι παραστάσεις του και οι εμπερίες του από παιχνίδια κορυφαίου επιπέδου, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό ατού στα παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος για την ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι.

Ίβουσιτς (Πάφος) - Αξία Transfermarkt: 2.5 εκατομμύρια ευρώ

Ο 28χρονος γκολκίπερ της Πάφου ήρθε τον Γενάρη του 2023 για 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κροάτης είναι διεθνής και ήταν στην αποστολή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ (δεν είχε συμμετοχή) αλλά και στο φετινό EURO στα γήπεδα της Γερμανίας (χωρίς συμμετοχή) . Τις περισσότερες συμμετοχές τις μετράει με τη φανέλα της Οσιγιεκ, έχοντας περάσει και από την Ίντερ U19, αλλά και από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Αναμένεται και φέτος να αποτελέσει τον βασικό γκολκίπερ για την Κυπελλούχο Κύπρου.

Πέπε (Πάφος) - Αξία Transfermarkt 2.4 εκατομμύρια ευρώ

Ο Πορτογάλος χαφ είχε παραχωρηθεί, αρχικά, στην ομάδα της Πάφου, με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, το 2023. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο τον έκανε επίσημα δικό της. Έχει καταγράψει αρκετές παρουσίες με τις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας, ενώ έχει αγωνιστεί σε Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη φανέλα της Μπενφίκα, έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές ηλικιακές ομάδες του συλλόγου, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του. Καθιερώθηκε ως βασικός από τα μέσα της περυσινής χρονιάς και αναμένεται να αποτελέσει και φέτος βαρόμετρο στην πορεία των Παφίτων.

Ουρόσεβιτς (Άρης Λεμεσού) - Αξία Transfermarkt 2 εκατομμύρια ευρώ

Ο 29χρονος Σέρβος αριστερός μπακ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Παρτιζάν Βελιγραδίου όντας αρχηγός στη σέρβικη ομάδα.Το περασμένο καλοκαίρι είχε δηλώσει ότι ήρθε στην ομάδα της Λεμεσού γιατί ήθελε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, μετά από 5.5 χρόνια παραμονής στην Παρτίζαν. Έχει έξι συμμετοχές με τη Σερβία U19, ενώ με την ανδρική ομάδα έκανε το ντεμπούτο του το 2016, όπου μετράει 3 συμμετοχές. Tην περασμένη σεζόν, με τη φανέλα του Άρη, σε 46 συμμετοχές, μέτρησε 2 γκολ και 1 ασίστ.

Ομέρ Ατζίλι (Ομόνοια) – Αξία Transfermarkt 2 εκατομμύρια ευρώ

Ο 31χρονος ακραίος επιθετικός Ομέρ Ατζίλι αποτελεί ένα από τα…«βαριά» χαρτιά του «τριφυλλιού» για να πετύχει κάτι καλό τη φετινή σεζόν. Με πλούσιο βιογραφικό και παρουσία σε ομίλους Champions League, Europa League και Conference (59 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και με ατομικές διακρίσεις (καλύτερος ποδοσφαιριστής και πρώτος σκόρερ στο Ισραήλ τις σεζόν 2021-22, 2022-23) έχει όλα τα φόντα να ικανοποιήσει και με το παραπάνω το απαιτητικό κοινό του «τριφυλλιού».

Μαξ Μέγιερ (ΑΠΟΕΛ) – Αξία Transfermarkt 1.7 εκατομμύρια ευρώ

Μια από τις πιο σημαντικές προσθήκες το φετινό καλοκαίρι, είναι αναμφίβολα αυτή του 28χρονου δημιουργικού μέσου. Με συμμετοχές στα πρωταθλήματα της Premier League και της Bundesliga και διεθνής με όλες τις Εθνικές της Γερμανίας (κορυφαίος σκόρερ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17 το 2012, αργυρός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 ως αρχηγός) , δεν… χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τον πρώην ποδοσφαιριστή της Κρίσταλ Πάλας. Οι πρωταθλητές Κύπρου, σίγουρα, αναβαθμίζονται σε ποιότητα με τη συγκεκριμένη προσθήκη.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα