Ομόνοια 29Μ - ΑΕ Λεμεσού 2-4: Η ΑΕΛ «χάλασε» το πάρτι της Ομόνοιας 29Μ στη ματσάρα των έξι γκολ (vid)

Newsroom
Σε ένα καταπληκτικό ματς με έξι γκολ, τρια δοκάρια και δυο πέναλτι (αμφότερα εύστοχα), η ΑΕ Λεμεσού πέρασε με 2-4 από το «Κατωκοπιά-Επιστροφή», χαλώντας έτσι το πρώτο ιστορικό παιχνίδι της Ομόνοιας 29Μ στην Α' Κατηγορία.

Το παρθενικό ματς της Ομόνοιας 29Μ στην Α' Κατηγορία ήταν απλά συναρπαστικό, ωστόσο η ΑΕ Λεμεσού «χάλασε το πάρτι», καθώς ήταν εκείνη που πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 2-4 στο «Κατωκοπιά - Επιστροφή».

Έξι γκολ, τρια δοκάρια, δυο -εύστοχα- πέναλτι και αρκετές καλές στιγμές για τις δυο ομάδες είχε το μενού, σε μια αναμέτρηση που προσέφερε θέαμα στους φιλάθλους και χρήσιμα συμπεράσματα σε Γιώργο Πετράκη και Κρις Κόλμαν ενόψει της συνέχειας της σεζόν που μόλις άρχισε.

Τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι και... ιστορικό πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τη Λεμεσιανή ομάδα, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό ο Λεσοβόι κέρδισε πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα του Ανδρέου. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (στο κέντρο της εστίας) για το 0-1 μόλις στο 3'.Πέτυχε έτσι το πρώτο γκολ με τη νέα του ομάδα αλλά και το παρθενικό του φετινού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, ωστόσο όταν έδειχναν να τα καταφέρνουν, ήρθε το 0-2. Στο 18' ο Λεσοβόι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Στρέζος δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Μακρής είδε την μπάλα να χτυπά πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Έξι λεπτά μετά ήρθε η πρώτη τελική της Ομόνοιας 29Μ, με την προβολή του Τρούγιτς από κοντά να περνάει άουτ, ενώ στο 29' ο Ρασάν Φερνάντες «άγγιξε» το 1-2, με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του Μπράγκα. Τελικά, η μείωση του σκορ ήρθε από την άσπρη βούλα. Ο Νεοφύτου έκανε το μαρκάρισμα στον Ψάλτη, με τον VAR να καλεί τον διαιτητή σε onfield review και εκείνος με τη σειρά του να δείχνει την εσχάτη των ποινών. Ο Τρούγιτς έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και μείωσε σε 1-2 στο 37', πετυχαίνοντας το ιστορικό πρώτο γκολ της Ομόνοιας 29Μ στην Α' Κατηγορία.

Ωστόσο, το πρώτο μέρος μας κρατούσε ένα ακόμη γκολ, το πιο όμορφο. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεσοβόι κινήθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε τις προσποιήσεις και με σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Στρέζου για το 1-3.

Το πίστεψε αλλά ο Ουεντραόγκο έδωσε το τρίποντο στην ΑΕΛ

Σε αντίθεση με το πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε θεαματικά, χρειάστηκαν μάλιστα 8 λεπτά για να δούμε τελική, μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τοκού που έδιωξε σε κόρνερ ο Στρέζος. Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη έψαχνε τη στιγμή της για να ξαναμπεί στο ματς, και τα κατάφερε. Στο 59' ο Φερνάντες έκανε τη σέντρα, η κεφαλιά του Τρούγιτς σταμάτησε στο δοκάρι και ο επερχόμενος Πίκη σκόραρε σε κενή εστία για το 2-3.

Το γκολ αυτό φαίνεται να «ξύπνησε» τη Λεμεσιανή ομάδα, η οποία βελτιώθηκε ανασταλτικά και δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να φτιάξουν ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αντίθετα, βρήκε εκείνη το γκολ με το οποίο «κλείδωσε» το τρίποντο. Στο 82' ο Σινκ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ουεντραόγκο με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 2-4.

Δυο λεπτά μετά, ο Ρομπέρτα έφτασε «μια ανάσα» από το 2-5, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων, με το τελικό τριπλό σφύριγμα να δίνει το πρώτο τρίποντο της σεζόν στο σύνολο του Κόλμαν.

Ομόνοια 29Μ (Γιώργος Πετράκης): Στρέζος, Ψάλτης (46' Ποντικός), Ντεσλάντες, Φιάκας (76' Γουίλερ), Γκαρσία, Ανδρέου (76' Ράμος), Καρπ, Ρ. Φερνάντες , Πική (76' Αλαμπρίτης), Α. Φερνάντες (76΄Μάρτινς), Τρούγιτς.

ΑΕ Λεμεσού (Κρις Κόλμαν): Σίλβα, Φιλιώτης, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Νεοφύτου, Μάμας (65' Παπαφώτης, 70' λ.τ. Ρομπέρτα ), Τοκού, Λεσοβόι (76' Σινγκ), Μεγιάδο, Μακρής, Τρισκόφσκι (65' Άβραχαμ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα