ΑΕ Λεμεσού: Σημασία στην πρεμιέρα έχει η… ουσία – Θετικά και δουλειά!

ΑΕ Λεμεσού: Σημασία στην πρεμιέρα έχει η… ουσία – Θετικά και δουλειά!

Σάββας Νεοκλέους
ΚΟΛΜΑΝ ΑΕΛ
Η ΑΕ Λεμεσού πήρε την... ουσία από το ματς της πρεμιέρας με την Ομόνοια 29Μ (νίκη με 2-4) και πλέον κοιτάζει τόσο το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής (31/8, 20:00) απέναντι στην επίσης νεοφώτιστη Ομόνοια Αραδίππου, όσο και τα ζητήματα που πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι της.

Η ΑΕ Λεμεσού πήρε το ζητούμενο. Αυτό ήθελε και μόνο και το… πέτυχε! Στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας η… νέα ΑΕΛ έριξε 4άρα στο «Κατωκοπιά-Επιστροφή» επί της νεοφώτιστης Ομόνοιας 29Μ και έκανε δεξί ποδαρικό στον νέο μαραθώνιο.

Από τη στιγμή που είναι μία… νέα ομάδα από κάθε άποψη (διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και έμψυχο δυναμικό), η ΑΕΛ ταξίδεψε στην Περιστερώνα έχοντας μονάχα ένα στόχο. Να κάνει το διπλό και να έχει το πρώτο τρίποντο της σεζόν που ήδη μπήκαμε.

Μία… νέα ΑΕΛ κόντρα σε μία νεοφώτιστη ομάδα, σίγουρα δεν θα έβγαζε «αζίνες» στον αγωνιστικό χώρο. Είχε τις καλές στιγμές της, είχε και τα διαστήματα με τις αδυναμίες της, αλλά όπως επισήμανε και ο κόουτς, Κρις Κόλμαν, με το πέρας της αναμέτρησης στις δηλώσεις του υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται βελτίωσης.

Λογικό, φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό, καθώς σε αυτή τη χρονική περίοδο θα ήταν… θαύμα να ήταν η ΑΕΛ πανέτοιμη.

Το ότι άνοιξε νωρίς το σκορ, το ότι είχε 4 διαφορετικούς σκόρερ, το ότι (κάτι που για πολλούς πέρασε… απαρατήρητο) έπαιζε εκτός έδρας έχοντας 12 τελικές προσπάθειες με τις 8 στον στόχο (όπως έδειξαν τα στατιστικά στο τέλος), αυτά πρέπει να μετρήσουν στα πολύ θετικά της πρεμιέρας της ΑΕΛ που έχει αφεντικό τον Ουαλό Κρις Κόλμαν.

Επίσης, το ότι ο «Τρίσκο» νωρίς – νωρίς έδειξε ποια είναι η δουλειά του, ενώ και ο Λεσοβόι να κερδίζει ήδη τα πρώτα «εύγε» μάζας φιλάθλων δείχνοντας κάποιες από τις ποδοσφαιρικές του αρετές, μετράει σημαντικά μιας και πρόκειται για νέα αποκτήματα.

Δουλειά χρειάζεται να γίνει μεσοαμυντικά και δη κυρίως στην άμυνα να μπορέσει να δέσει ακόμη περισσότερο αυτή η γραμμή. Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία καθώς και πιο καθαρό μυαλό και να γίνονται προσεχτικές κινήσεις από τους παίκτες.

Το ότι σε ματς πρεμιέρας 5 κίτρινες κάρτες δέχθηκε η ΑΕΛ αυτό, επίσης, λέει κάτι και θα πρέπει ήδη να πήγε το μήνυμα σε τεχνική ηγεσία, αλλά και ποδοσφαιριστές.

Το… άσχημο της όλης υπόθεσης, πάντως, ήταν ο τραυματισμός Παπαφώτη, όπου λίγο μετά που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Ίσως εντός της ημέρας να υπάρξει ενημέρωση για τη διάγνωση και τη σοβαρότητα του τραύματος.

Σημαντική η παρουσία των 350 και… φιλάθλων που βρέθηκαν σε μέρος της ανατολικής κερκίδας του γηπέδου, όπου με τα συνθήματα και την ατμόσφαιρα που έφτιαξαν βοήθησαν όπως έπρεπε την ομάδα για φύγει από το «Κατωκοπιά-Επιστροφή» με τη νίκη.

Η ΑΕΛ, πλέον, σκέφτεται το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τη σεζόν, αυτό του ερχόμενου Σαββάτου (31/8, 20:00) κόντρα στην Ομόνοια Αραδίππου για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ως πρώτο εντός έδρας θα φέρει αρκετό κόσμο στις κερκίδες του «ΆλφαΜέγα Stadium» μετά και το χθεσινό τρίποντο, όπου εκ νέου μιας και είμαστε στην αρχή ενός μαραθωνίου, σημασία θα έχει η ουσία, να ντουμπλάρει τις νίκες, πριν τη διακοπή που θα ακολουθήσει, ελέω υποχρεώσεων εθνικών ομάδων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα