Ομόνοια - Εθνικός Άχνας 3-0: Ιδανικό ξεκίνημα για τους Πράσινους, «χρυσή» αλλαγή ο Αλιούμ

Newsroom
ομονοια νικη εθνικος
Η Ομόνοια αν και τα βρήκε σκούρα στην αρχή, επικράτησε 3-0 του Εθνικού Άχνας με πρωταγωνιστή τον Αλιούμ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Cyta για τη σεζόν 2024/25 (25/8).

Πολύ καλή εμφάνιση από τους παίκτες του Νταμπράουσκας, που αν και ξεκίνησαν δειλά στο ματς, κατάφεραν να επικρατήσουν με «τριάρα» κόντρα στον Εθνικό Άχνας, στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta.


Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με πολλή όρεξη και από τα πρώτα κιόλας λεπτά δημιουργούσαν προβλήματα στην Ομόνοια, η οποία ωστόσο είχε καλές ευκαιρίες.

Στο 8΄ο Ντε Ιριόντο δοκίμασε ένα σουτ που έφυγε για λίγο άουτ, ενώ στο 11΄ο Νταλμέιδα άγγιξε το 0-1, με τον Φαμπιάνο να επεμβαίνει σωτήρια.

Οι Πράσινοι απάντησαν μετά τις απανωτές ευκαιρίες των αντιπάλων τους και προηγήθηκαν με τον Χαραλάμπους στο 32'. Ο ίδιος βρήκε δίχτυα με εξαιρετική ατομική ενέργεια, καθώς ανέκτησε την κατοχή μέσα στην περιοχή και έστειλε αμέσως την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους επέμεναν οι παίκτες του Μποντία αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν το μαρς στα ίσα, με τις δύο ομάδες.

Στην επανάληψη, ο Εθνικός εξακολουθούσε να πιέζει ψηλά. Στο 59΄ ο Μπονέτο με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, η φάση ελέγχθηκε από τον VAR, ωστόσο δεν είχε περάσει τη γραμμή η μπάλα και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γκολ.

Με τον Εθνικό να κρατάει περισσότερο μπάλα, οι παίκτες του Νταμπράουσκας κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους και να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Ο Αλιούμ, ερχόμενος από τον πάγκο έκανε το 2-0 στο 77', με τον ίδιο να διπλασιάζει τα γκολ του στο 86', διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Oμόνοια: Φαμπιάνο, Κουλιμπαλί (88′ Λανγκ), Ελάντερ, Παναγιώτου (46′ Χαμάς), Μασούρας, Κούσουλος, Χάμπος (50′ Εράκοβιτς), Μάριτς, Ατζίλι (72′ Αλιούμ), Σίμιτς, Στεπίνσκι (72′ Κακουλλής).

Εθνικός: Φλόρες, Ντε Ιριόνδο, Λίπσκι, Μπονέτο (79′ Αντερέγκεν), Παναγιώτου, Γκονζάλες (66′ Πεχλιβάνης), Ιωάννου, Στυλιανού, Μπαχανάκ, Οφόρι, Μπρένο (90+6′ Μιλιντσεάνου).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα