Ίντερ - Ultras: Το έγκλημα στο Μιλάνο και η ταυτότητα του δολοφόνου

Ίντερ - Ultras: Το έγκλημα στο Μιλάνο και η ταυτότητα του δολοφόνου

Οπαδοι Ίντερ
Το έγκλημα ανάμεσα στους οπαδούς της Ίντερ συγκλονίζει το Μιλάνο και οι Ιταλοί μιλούν για έκρηξη βίας. Η ταυτότητα του δολοφόνου και το ματς στο οποίο θύτης και θύμα ήταν αγκαλιασμένοι.

Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα μεταξύ νεοφασιστών και οπαδών της Ίντερ, με τον κληρονόμο της μαφίας Αντόνιο Μπελόκο να πέφτει νεκρός και την αστυνομία να είναι σε συναγερμό. Η συμπλοκή έγινε το πρωί στη via Nino Besozzi στο Cernusco sul Naviglio στην περιοχή του Μιλάνο, με θύμα τον Αντόνιο Μπελόκο, που ήταν κληρονόμος της φατρίας Ροζάρνο της μαφίας της Καλαβρίας. Δράστης ο τραυματίας Αντρέα Μπερέτα, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνο, μετά από πλήγμα με πυροβόλο όπλο στο πόδι κι από κει στον εισαγγελέα.

Ποιος είναι ο Αντρέα Μπερέτα, ο ηγέτης των Ultras της Ίντερ που σκότωσε τον Μπελόκο; Μια εγκληματική καριέρα ανάμεσα σε απαγορεύσεις, ναρκωτικά και ξυλοδαρμούς. Ο δολοφόνος είχε ανέβει στην ιεραρχία της Nord και είχε γίνει ένας από τους ηγέτες της Curva. Το 2023 καταδικάστηκε σε έξι μήνες μαζί με τον πρώην ποδοσφαιριστή, Μπομπαρντίνι, με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης. Ο Αντρέα Μπερέτα αντιμετώπιζε δεκαετή αποκλεισμό από τα γήπεδα (επεισόδια το 2017 με οπαδούς της Ρόμα) και ήταν υπό στενή παρακολούθηση από τον Οκτώβριο του 2022. Ο ίδιος έκανε έφεση, όμως το δικαστήριο έκρινε πως η συμπεριφορά του ήταν η ίδια.

Τον περασμένο Ιούνιο καταδικάστηκε σε ένα χρόνο με αναστολή (και πρόστιμο 3500 ευρώ) για ξυλοδαρμό πλανόδιου πωλητή, πριν από τον αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Ίντερ και τη Λίβερπουλ τον Φεβρουάριο του 2022. «Είμαστε από την Curve, δεν θέλουμε Ναπολιτάνους εδώ», είχε φωνάξει ο Μπερέτα, ενώ ένας άλλος οπαδός, που αργότερα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και τέσσερις μήνες, τον κλώτσησε και τον γρονθοκόπησε, αρπάζοντας το σπρέι που είχε το θύμα για τις κρίσεις άσθματος.

«Τι με νοιάζει, θα σε σκοτώσουμε», είχε απειλήσει ο Μπερέτα. Το ποινικό του μητρώο είχε επιβαρυνθεί από το 2000 για κλοπή, αργότερα συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, βία και απειλές σε δημόσιο λειτουργό και πολλά άλλα εγκλήματα, μεταξύ άλλων επεισόδια κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων στο «San Siro».

Αγκαλιασμένοι δολοφόνος και θύμα μια ημέρα πριν!

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ανθρωποκτονία που εμπλέκει πλήρως τους οργανωμένους οπαδούς της Ίντερ. Οι δύο τους γνωρίζονταν αρκετό καιρό και μόλις χθες το βράδυ είχε αναρτηθεί φωτογραφία, όπου θύτης και θύμα ήταν αγκαλιασμένοι έπειτα από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου 5×5 μεταξύ οπαδών της Μίλαν και της Ίντερ. Οι δύο χαμογελούν, αγνοώντας (ίσως) τι θα συνέβαινε λίγες ώρες αργότερα.

Ο Αντόνιο Μπελόκο, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για οργανωμένο έγκλημα, ήταν ανιψιός του ιστορικού αφεντικού της φατρίας Ροζάρνο, που έχει εδραιωθεί εδώ και καιρό στη βόρεια Ιταλία. Ο πατέρας του, Τζούλιο Μπελόκο, πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές. Η οικογένεια του θύματος εμπλέκεται σε κάθε είδους επιχειρήσεις στο Μιλάνο το τελευταίο διάστημα. Και μεταξύ αυτών ήταν και οι «επιχειρήσεις γηπέδων»: για το λόγο αυτό, ο Μπελόκο επισκεπτόταν συχνά τους Ultras και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Curva Nord εδώ και μερικά χρόνια.

Το θύμα βρισκόταν μέσα σε ένα σταματημένο «Smart» μαζί με τον θύτη. Οι δυο τους ήταν κοντά στο γυμναστήριο «Testudo», πολύ δημοφιλές σε πολλούς οπαδούς της Ίντερ. Μια παρεξήγηση οδήγησε σε φονικό ξέσπασμα. Ο Μπελόκο πυροβόλησε (ίσως μόνο για να τραυματιστεί ο... φίλος του, ως προειδοποίηση, ή ίσως όχι), ο Μπερέτα αντέδρασε μαχαιρώνοντάς τον.

«Περιορίστηκα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, δεν είχα εναλλακτικές» σχολίασε. Το όπλο βρέθηκε μέσα στο «Smart», οι έρευνες θα συνεχιστούν, ωστόσο έχει διευκρινιστεί ότι ο καβγάς δεν σχετίζεται με ποδοσφαιρικά ζητήματα. Την ίδια ώρα, ο ιταλικός Τύπος προειδοποιεί ότι η δολοφονία απειλεί να πυροδοτήσει έκρηξη βίας μεταξύ στοιχείων του οργανωμένου εγκλήματος.

  • Εμφύλιος στους Ultras της Ίντερ: Ο ένας αρχηγός πυροβόλησε τον άλλον, που μαχαιρώθηκε στον λαιμό

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα