Οι δύο αποβολές υπέρ του Ολυμπιακού και το κυνήγι Σπόρτινγκ και Γιούβε στον Πινέιρο!

Οι δύο αποβολές υπέρ του Ολυμπιακού και το κυνήγι Σπόρτινγκ και Γιούβε στον Πινέιρο!

Οι δύο αποβολές υπέρ του Ολυμπιακού και το κυνήγι Σπόρτινγκ και Γιούβε στον Πινέιρο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta το πόσο τραγικά αποτυχημένη ήταν η επιλογή του Μπένετ να φέρει τον Πινέιρο για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγο μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, εξέδωσε ανακοίνωση για τον Πορτογάλο Πινέιρο και πολύ εύστοχα δεν στέκεται απλά στην κρίσιμη φάση του 90ου λεπτού αλλά στην όλη διαιτησία, αναφερόμενη σε «διαιτητές και VAR, που ελέγχουν χειρουργικά φάσεις για να αδικήσουν τον Ολυμπιακό και να ευνοήσουν τους αντιπάλους του».

Άλλωστε, πολύ πριν φτάσουμε στο 90ο λεπτό και το γκολ του Βρουσάι, ο Πινέϊρο είχε αλλοιώσει την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του αγώνα σε δύο καταφανείς περιπτώσεις αποβολών παικτών του Παναθηναϊκού: του Σάρλια που στο 30ο λεπτό έφαγε την ντρίμπλα από τον Φορτούνη και τον σταμάτησε με μία ξεκάθαρη αγκωνιά στο πρόσωπο, με τον διαιτητή να μην δίνει καν φάουλ ενώ ήταν απευθείας κόκκινη!!! Και του Πέρεθ που στο 86ο λεπτό (10 πριν το τέλος, αφού οι καθυστερήσεις ήταν έξι λεπτά) κι ενώ είχε κίτρινη κάρτα από το 74ο, πάτησε με ένταση το πόδι του Κανός, κάνοντας τον να σφαδάζει, σε φάση που ήταν αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Για τον τραγικό αυτόν διαιτητή που έφερε ο αρχιδιαιτητής Μπένετ της ΕΠΟ του Μπαλτάκου δεν έχει μιλήσει έτσι όπως έχει μιλήσει μόνο ο Ολυμπιακός. Μόνο τον τελευταίο μήνα (!), έχουν ξεσηκώσει θόρυβο εναντίον του τόσο η Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία, όσο και η Γιουβέντους στην Ιταλία!

Η Σπόρτινγκ τον κατηγορεί ότι έχασε (0-2) εξαιτίας του από την Πόρτο στον τελικό του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας στο ουδέτερο γήπεδο της Λεϊρία στις 28 Ιανουαρίου. Ο Πινέϊρο τσάκισε την Σπόρτινγκ σε φάουλ και κάρτες, αποβάλλοντας μάλιστα στο 72’ τον σέντερ φορ Παουλίνιο κι ο διευθυντής επικοινωνίας του συλλόγου της Λισαβόνας (Μιγκέλ Μπράγκα) είχε κάνει επίσημη στο κανάλι της Σπόρτινγκ, λέγοντας ότι, «ο Ζοάο Πινέιρο αφαίρεσε για άλλη μία φορά έναν τίτλο». Δείτε εδώ όλο το σχετικό ρεπορτάζ.

Στον ίδιο τελικό έγινε τεράστιο θέμα στην Πορτογαλία ο αμυντικός της Σπόρτινγκ Ματέους Ρέις για τη συμπεριφορά του, αφού δεν κρατήθηκε και στο 96ο λεπτό πήγε και έβαλε το πρόσωπο του πάνω στο πρόσωπο (!) του διαιτητή, που είχε εξοργίσει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Δείτε εδώ τη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε σε όλο τον πορτογαλικό Τύπο.

a

Η Γιουβέντους μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 16 Φεβρουαρίου, είχε κι αυτή την ατυχία να γνωρίσει τι εστί Πινέϊρο, στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι της, εντός έδρας για το Γιουρόπα Λιγκ με τη Ναντ, καθώς στο 90ο λεπτό (και τότε!) ο Πορτογάλος δεν της έδωσε καθαρό πέναλτι για χέρι παίκτη της Ναντ στην περιοχή της γαλλικής ομάδας. Η ιταλική εφημερίδα Tuttosport έκανε πρώτο θέμα τη διαιτησία του την επομένη του αγώνα, όπως μπορούμε να δούμε στο πρωτοσέλιδο της, στο οποίο έγραψε ότι, «ο διαιτητής έκλεψε τη Γιούβε».

u

Σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος δημοσίευσε την σχετική φωτογραφία, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το τι συνέβη στη φάση που στέρησε τη νίκη στη Γιουβέντους.

gy

Γνωστοί Ιταλοί δημοσιογράφοι σχολίασαν σχετικά και κάλεσαν τον (προσέξτε) Ιταλό αρχιδιαιτητή της ΟΥΕΦΑ Ροσέτι να σταματήσει να ορίζει στα παιχνίδια της Γιουβέντους «κακούς διαιτητές όπως ο Πινέιρο».

Τέλος πάντων, αυτόν τον διαιτητή έφερε ο αποτυχημένος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ για να σφυρίξει το ντέρμπι των αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα διαιτητή που μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα (28 Ιανουαρίου και 16 Φεβρουαρίου) κυνηγήθηκε άγρια από μία μεγάλη ομάδα της πατρίδας του, την Σπόρτινγκ, κι από μία μεγάλη ομάδα της Ιταλίας, τη Γιουβέντους.

Αυτόν έφερε ο Μπένετ για να αποδώσει δικαιοσύνη σε ένα απολύτως κρίσιμο ντέρμπι, το μεγαλύτερο εδώ και 100 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έφερε ένα διαιτητή που είχε γίνει πρωτοσέλιδο στην Πορτογαλία και την Ιταλία για σκανδαλώδεις αποφάσεις του ΤΩΡΑ, στις τελευταίες τέσσερις μόλις εβδομάδες, κι όχι στο παρελθόν.

Απ΄ όλους τους Πορτογάλους διεθνείς διαιτητές ζήτησε ΑΥΤΟΝ ο Μπένετ. Ένα διαιτητή "άρρωστο" στο να δείχνει ότι δεν μασάει και δεν κωλώνει από έδρες, ότι δεν καταλαβαίνει από γεμάτα γήπεδα κλπ, κλπ, με συνέπεια να φτάνει στο άλλο άκρο και να έχει τραγικές αποφάσεις, πολύ απλά γιατί δεν είναι καλός διαιτητής. Ο ίδιος σημειωτέον που είχε αποβάλλει τον Μαντί Καμαρά από το 40ο λεπτό στο Ολυμπιακός-Νέφτσι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και να σκεφτούμε ότι υπάρχουν ακόμη μπροστά μας 20 μεγάλα ντέρμπι που θα κρίνουν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο…

Άσχετο: Το τι ξύλο είχαν φάει στο περσινό πρωτάθλημα οι παίκτες του Ολυμπιακού από τον Γκαρντάφσκι στα δύο παιχνίδια που είχαν παίξει στα Γιάννινα δεν περιγράφεται. Ξύλο και των γονέων! Κι όμως σε δύο 90λεπτα είχε παρατηρηθεί με μία κίτρινη κάρτα! Τώρα, πήγε στη Φιλαδέλφεια και στο πρώτο (όντως άσχημο) τάκλιν πήρε κόκκινη, με τον 4ο (Γκορτσίλα) να δίνει την σχετική συμβουλή στον 1ο διαιτητή (Τζοβάρα). Ο Γκορτσίλας που στο πρόσφατο ΑΕΚ Β-Ολυμπιακός Β είχε δώσει ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού (το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής και ούτε καν φάουλ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.