Ο Νταρίντα είναι ο παίκτης που του έλειπε

Ο Νταρίντα είναι ο παίκτης που του έλειπε

Ο Νταρίντα είναι ο παίκτης που του έλειπε

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την ηγετική φυσιογνωμία του Βλάντιμιρ Νταρίντα στην 3η ανατροπή της χρονιάς από τον Άρη και εξηγεί γιατί η ΚΑΕ δεν εμπιστεύεται πλέον τη διοίκηση της ΕΟΚ

Το στοιχείο της σύμπτωσης εκλείπει γιατί ήταν η 3η φορά που ο Άρης ανέτρεψε σκορ στο «Κλ. Βικελίδης» μετά τους αγώνες με Ολυμπιακό και Ιωνικό. Ίσως η δυσκολότερη κι ας φρόντισε από νωρίς γι’ αυτή διότι είχε να διαχειριστεί μια άμυνα εννιά ποδοσφαιριστών πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής κι έναν «μπαλαντέρ» ονόματι Μπάλαν. Μπροστά στην εικόνα της πολυπρόσωπης άμυνας και των περιορισμένων χώρων δημιουργίας, ο Άρης που ξέραμε, θα χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο, θα κυριεύονταν από εκνευρισμό και θα αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία στην παραβίαση της εστίας του αντιπάλου. Ο Άρης του Βλάντιμιρ Νταρίντα λειτουργεί διαφορετικά…

Προς Θεού δεν προσωποποιώ αυτή τη νίκη αλλά ο Τσέχος λειτουργεί ευεργετικά στο επιθετικό πλάνο αυτής της ομάδας. Αυτό υποδηλώνουν τα τρία γκολ και οι ισάριθμες ασίστ σε σύνολο 11 αγώνων Πρωταθλήματος αλλά στην περίπτωσή του οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν τη συνολική προσφορά του. Είναι ο τρόπος που σκέφτεται, ο αντίστοιχος που λειτουργεί αλλά και το άμεσο ποδόσφαιρο που αποδίδει. Είναι το σουτ που δεν βρήκε στόχο στην αρχή, το αντίστοιχο που ανάγκασε τον Τσιντώτα σε εξαιρετική αντίδραση κι αυτό που κατέληξε στα δίχτυα στο γκολ της ισοφάρισης. Είναι αυτό που έλεγε μια διαφήμιση ότι… «δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο» και ο έμπειρος μέσος τον έχει. Εκεί που τον βλέπεις στο κέντρο του γηπέδου να προσπαθεί να χτίσει μια επίθεση, ξαφνικά βρίσκεται μέσα στην περιοχή έτοιμος να εκτελέσει. Είναι η επιτομή του box to box ποδοσφαιριστή που χρόνια τώρα έψαχνε ο Άρης και τον βρήκε έπειτα από αρκετές αποτυχημένες επενδύσεις.

Θαρρώ ότι έχει ξαναγραφτεί σ’ αυτή τη γωνιά ότι στο πρόσωπο του Τσέχου ο Ματέο Γκαρσία βρήκε το «τακίμι» του. Ο Αργεντίνος ήταν ο δεύτερος που έδειξε προσωπικότητα και ικανοποίησε με τη δημιουργική ικανότητά του. Οι κινήσεις του στα δύο πρώτα γκολ ήταν εξαιρετικές. Στο πρώτο πήρε την μπάλα (σχεδόν) από το κέντρο και τελικώς τη έστρωσε στον Νταρίντα και στο δεύτερο κινήθηκε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ προς αξιοποίηση της γλυκιάς σέντερ του Ράφαελ Καμάτσο. Ο Πορτογάλος επίσης εντάχθηκε στα πρόσωπα του αγώνα με τις δύο ασίστ. Αν έχει αδικηθεί ή αδικήσει τον εαυτό του θα φανεί στην πορεία των Playoffs, χθες πάντως δεν λειτουργούσε σαν το ατίθασο κατσίκι που τρέχει δίχως λόγω στα κατσάβραχα αλλά είχε συγκεκριμένα τρεξίματα, σε συγκεκριμένους χώρους. Προσπάθησε να λειτουργήσει μεταξύ των γραμμών του ΠΑΣ και το έκανε υποδειγματικά στη φάση του τρίτου τέρματος με την άνεση της κάθετης πάσας στον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Για τον Άρη των Playoffs θα τα πούμε στη διάρκεια της εβδομάδας. Προς το παρόν είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί περισσότερους παίκτες από αυτούς που έχει. Κυρίως όμως, ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα αποδεχθούν τους ρόλους τους. Όπως δηλαδή οι Νταμπό, Γκρέι στους οποίους δεν άρεσε ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής που πήραν με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ίδιοι οφείλουν να κερδίσουν περισσότερο. Κανείς δεν έχει τη πρόθεση να τους αδικήσει. Ας παραδειγματιστούν από την επιστροφή του Ράφαελ Καμάτσο έπειτα από έναν ολόκληρο γύρο. Αν δεν είχε «τσιμπηματάκι» στο πόδι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, κατά πάσα πιθανότητα, θα έπαιζε κι αυτός στην ενδεκάδα αλλά προς αποφυγήν τυχόν δυσάρεστων σεναρίων αποφασίστηκε να μην παίξει δευτερόλεπτο. Συνηθίζουμε να λέμε ότι το γήπεδο είναι ο καθρέπτης κάθε ποδοσφαιριστή. Για τον προπονητή είναι αυτό στο αθλητικό κέντρο και όχι στο «Κλ. Βικελίδης». Ας το καταλάβουν και οι δύο κι ας λειτουργήσουν για το επίπεδο ζήτησής τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Ο Ματέο

Τι σημαίνει η άρση εμπιστοσύνης;

Είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό που συνέβη χθες στην Καρδίτσα. Στα δικά μου μάτια, ξεδιάντροπο. Η άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Νίκου Ζεϊμπέκη ουσιαστικά αφορά τη διοίκηση της ΕΟΚ στην οποία είναι μέλος. Ο Άρης ήταν από τις ελάχιστες ομάδες που δήλωσαν ανοιχτά τη στήριξή τους στον Βαγγέλη Λιόλιο. Χωρίς κρυφτούλι και μισόλογα. Πίστεψε σε όλα όσα (θεωρητικά θα) πρέσβευε η νέα διοίκηση της ΕΟΚ και κυρίως στην αξιοπιστία του Πρωταθλήματος και την ακεραιότητα των διαιτητών. Ο κ. Λιόλιος ξέρει πόσο πολύ τον στήριξε ο Άρης. Το έκανε και με το παραπάνω λόγω και της διαχρονικής αντιπαλότητάς του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο η οποία είχε κορυφωθεί μετά τον τελικό στο «Λίντο». Τώρα αυτά τελείωσαν. Ο Άρης δεν έχει τον παραμικρό λόγο να στηρίξει την τωρινή κατάσταση. Αυτή που τα είδε όλα υπέροχα στον εντός έδρας αγώνα με το Περιστέρι και δεν λειτούργησε προς όφελος του αθλήματος. Και το ενδεχόμενο τιμωρίας των διαιτητών για 1-2 αγωνιστικές, προσωπικά, δεν μου λέει κάτι. Τα ίδια γίνονταν και επί Βασιλακόπουλου…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.