Η ΕΠΟ, η ΕΕΑ, ο Αυγενάκης και η… επίκληση στους εισαγγελείς

Η ΕΠΟ, η ΕΕΑ, ο Αυγενάκης και η… επίκληση στους εισαγγελείς

Η ΕΠΟ, η ΕΕΑ, ο Αυγενάκης και η… επίκληση στους εισαγγελείς

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης προσπαθεί να αναλύσει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και να προσεγγίσει την επικαιρότητα στο blog του με ένα διαφορετικό τρόπο.

Στο τελευταίο μου blog ανέλυσα αρκετά από όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι της Κυριακής στο Κλεάνθης Βικελίδης και φυσικά ακόμη και όσοι έσπευσαν να τα απαξιώσουν ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι είναι η απόλυτη αλήθεια. Όταν όμως είσαι κοινωνός της φράσης του πατέρα Σπάθα, απλά με την δική σου ομάδα στη θέση του Ολυμπιακού ή του Αιγάλεω, είναι φυσιολογικό στον βωμό της νίκης με οποιοδήποτε τρόπο να θες να βρεθείς απέναντι σε οποιονδήποτε εξακολουθεί να αντιστέκεται.


Χρώμα και…χρωματισμένη αντικειμενικότητα

Διάβασα σχεδόν όλες τις απόψεις- και ευτυχώς για την πολυφωνία και της δημοκρατία- είναι πολλές και διαφορετικές εδώ στο Gazzetta. Προφανέστατα δεν θα σταθώ σε καμία από αυτές που…διάλεξαν πλευρά και επιχειρηματολόγησαν υπέρ του Αρη ή του ΠΑΟΚ. Άλλωστε για να είμαι ειλικρινής και η δική μου η τοποθέτηση είχε χρώμα και ήταν κιτρινόμαυρο! Αυτό που πολλές φορές με εκνευρίζει είναι όταν η όποια δημόσια τοποθέτηση χρώματος, ασπρόμαυρου, κιτρινόμαυρου, πράσινου, κόκκινου, επιχρωματίζεται με την…αντικειμενικότητα ενώ το νόημα που στο τέλος προκύπτει είναι ξεκάθαρα ταυτόσημο με την ανάλογη οπαδική θύρα.


Φυσικά υπάρχουν και εξαίρετοι συνάδελφοι που έχουν την ευχέρεια, την δυνατότητα, αλλά και την δυναμική να μην χρωματίζουν τον λόγο τους, ανάλογα με τις φίλαθλες προτιμήσεις τους. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις αν τα πούνε…καλά για την ομάδα μας θα σπεύσουμε να τους αναδείξουμε, αν τα πουν καλά για τους άλλους θα τους βαφτίσουμε pay roll κτλ. Γενικότερα υπάρχουν πολλά που μπορούμε να συζητήσουμε για αυτό το ζήτημα, αλλά προφανέστατα δεν είναι το θέμα του σημερινού μου σημειώματος.


Αμφιταλαντεύτηκα αν η αναφορά μου σήμερα θα πρέπει να είναι μία συνέχεια των όσων έγραψα την Δευτέρα και φυσικά με τα όσα επιπλέον έχουν προκύψει κυρίως από την τοποθέτηση του Θόδωρου Καρυπίδη, που είπε απίστευτα πράγματα και με πρωτοφανή ένταση. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό έχω την δυνατότητα να το κάνω και στα δικά μου μέσα και στον πιο… κλειστό κύκλο του AllAboutARIS και πραγματικά θέλω μέσα από τα κείμενα που μου δίνει την δυνατότητα να γράφω το Gazzetta, να το πηγαίνουμε λίγο παρακάτω.


Η θέση για τον Αρη


Αυτό ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από το ότι διάβασα δύο κείμενα που για μένα διέφεραν και σε σχέση με τον Αρη και στο γενικότερο πλαίσιο. Σε σχέση με τον Αρη ο Μιχάλης Λεάνης στο γενικό πλαίσιο κατέγραψε τον τρόπο λειτουργίας που πρέπει να ακολουθήσει ο μεγαλομέτοχος για να διασφαλίσει την επένδυσή του και να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες επιτυχίας. Πήγε στην επόμενη μέρα μακροπρόθεσμα με επισημάνσεις που αρκετοί φίλοι της ομάδας έχουν καταγράψει συχνά.
Και έχω μία αίσθηση ότι και ο ίδιος ο Καρυπίδης συμφωνεί με πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν και δεν έχει ακόμα δρομολογήσει για τον οποιοδήποτε δικό του λόγο. Η έλευση του Παλίκουτσα δείχνει την αλλαγή νοοτροπίας σε κάποια πράγματα, αυτά όμως πρέπει να περάσουν από τις σκέψεις, στις πράξεις το προσεχές καλοκαίρι.


Οι καταγγελίες που πρέπει να προκαλέσουν εξελίξεις


Το δεύτερο άρθρο που διάβασα και αποτελεί την αφορμή για το κύριο θέμα μου είναι αυτό του Δημήτρη Κωνσταντινίδη και ας μην μας… αγαπάει και πολύ όσους ταυτιζόμαστε δημοσιογραφικά με μία ομάδα. Επαναλαμβάνομαι: τα περισσότερα άρθρα σχολιάζουν το τι συνέβη, ποιος έχει δίκιο, το πλάγιο και το πέναλτι, ποιος ελέγχει ποιον, ποιος αδικήθηκε περισσότερο και ποιος ευνοήθηκε περισσότερο!Το συγκεκριμένο γράφει αυτό που είναι η ουσία από όπου και αν το πιάσεις!


Βγήκαν όλοι όσοι βγήκαν και βγήκαν επίσημα. Ο πρόεδρος της Λίγκας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο μεγαλομέτοχος του Αρη, επίσημες ανακοινώσεις από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τοποθέτηση από Παναθηναικό, στα…καπάκια ανακοίνωση της Λίγκας, ανακοίνωση της ΕΠΟ, ανταπάντηση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού. Ο ένας έλεγε για μαύρες γραβάτες, ο άλλος ότι ΕΠΟ και ΚΕΔ λειτουργούν υπέρ συγκεκριμένων ομάδων, οι ομάδες αντιδρούσαν και έλεγαν ότι οι άλλες ομάδες ελέγχουν τους ELITE που θέλουν να φέρουν οι άλλοι, τι για φούστες ακούσαμε, για στημένους, για πιόνια, για οδηγούς, για Μίκι Μάους, για ελεγχόμενους για, για, για, για…
Η (μη) παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα και οι επιβεβλημένες ενέργειες
Είδατε παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα; Δεν χρειάζεται θα πω εγώ. Η παρεμβατικότητα του εξαντλείται στο αν πέταξε μπουκάλι ο Νταμπό ή αν έκανε χειρονομία ο Ζερβίνιο. Ο ίδιος άνθρωπος που άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Θόδωρο Καρυπίδη γιατί είπε ανθρωπάκια τους ανθρώπους της ΕΠΟ, τώρα με όσα ακούγονται, δεν ακούγεται και αυτός.


Εγώ θα πω δεν χρειάζεται. Είναι όμως δυνατόν με όλα όσα έχουν καταγραφεί να μην υπάρχει επέμβαση εισαγγελέα; Να φωνάξει τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Καρυπίδη, την ΠΑΕ ΑΕΚ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον κ. Μπαλτάκο, τον κ. Μπένετ, τον κ. Μάνταλο της ΚΕΔ, όλα μα όλα τα ονόματα που ανέφερε η μία και η άλλη πλευρά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες και η Πολιτεία να κοιτάει αμέτοχη, πόσο μάλλον όταν ζητείται επίσημα αστυνομική προστασία από τον αρμόδιο Υπουργό για τον κ. Μπαλτάκο;
Είναι ξεκάθαρο ότι όσοι κατά καιρούς έχουν αμφισβητήσει το κύρος της ΕΕΑ και του Υφυπουργού Αθλητισμού, έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της ΕΠΟ, του κ. Μπαλτάκου και φυσικά του Μπένετ. Γιατί; Χρειάζεται απάντηση; Γιατί πολύ απλά όσοι κατηγορούν την μία πλευρά ότι ελέγχει τον Αυγενάκη και την ΕΕΑ, με την σειρά τους κατηγορούνται ότι ελέγχουν την ΕΠΟ και την ΚΕΔ.


Τα λένε στα ίσια και με ονόματα και κανείς δεν ασχολείται!


Δεν αλληκατηγορούνται καιρό τώρα για αυτό Ολυμπιακός, Αρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναικός; Δεν το λένε πλέον ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ; Αν εγώ τα γράψω όσα είπαν ως δικές μου…πληροφορίες θα με…δέσουν πριν τραγουδήσω το μην μιλάς δεν είναι απαραίτητο, μην μιλάς θα φύγω σε ένα τέταρτο;
Υπάρχει, λοιπόν, κάποιος εισαγγελέας σε αυτό το κράτος που θα ξεδιαλύνει άμεσα την κατάσταση και θα επιβάλει τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν ή θα συνεχίσουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα άπαντες γιατί φοβόμαστε το κόστος των επερχόμενων εκλογών; Απλά να ενημερώσουμε τα αρμόδια επιτελεία, πώς όπως φοβούνται τις…απώλειες αν επιτέλους δράσουν, θα έπρεπε να έχουν ακόμα μεγαλύτερο φόβο όσο παραμένουν απαθείς στην ολοκληρωτική απαξίωση του πιο εμπορικά, παραγωγικού κομματιού του ελληνικού αθλητισμού.

ΥΓ.1 Υπάρχει περίπτωση διαιτητής elite όπως πχ ο Μπριχ να…επηρεαστεί από τον VARίστα δίμηνης πιστοποίησης που κόπηκε στα…αγγλικά; Θα…μασήσει ο Τρειμάνις ή ο Μάντεν από τον όποιο παράγοντα; Οι απαντήσεις είναι απλές, δείτε τις νίκες του Αρη την τελευταία διετία με αυτούς τους διαιτητές απέναντι στους άλλους μεγάλους και δείτε την ίδια στιγμή τα αποτελέσματα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται τα αποτελέσματα με τους…(α)κατάλληλους που ήρθαν φέτος κυρίως στο…VAR. Γιατί ξεκάθαρα πλέον εκεί παίζεται το παιχνίδι. Μόνο όμως αν αυτός που σφυρίζει μέσα είναι κάποιος που, είτε έχει ελάχιστη εμπειρία ή προέρχεται από πρωτάθλημα χωρίς VAR.

ΥΓ.2 (Δυο συν 1) φορές η ΠΑΕ ΑΡΗΣ…καταδικάστηκε ή βρήκε απέναντι τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ. Ντουρμισάι, Λάτσκοφ, αδειοδότηση και τις τρεις φορές δικαιώθηκε από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ή την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Δεν μπορώ, λοιπόν, να καταλάβω τις μελλοντικές… ευχές, που καταγγέλλει ότι έλαβε ο κ. Καρυπίδης. Εδώ και τρία χρόνια συμβαίνει άσχετα αν βρίσκει τον τρόπο να ξεφύγει.

ΥΓ.3 Είναι ξεκάθαρο ότι ο Προσινέτσκι ψάχνει ομάδα και…αυτοπροτάθηκε και στον συμπατριώτη του Παλίκουτσα. Η… λαχτάρα του όμως για να βρει δουλειά έκαψε οριστικά ακόμα και την πιθανή σκέψη που θα μπορούσε να μπει στο μυαλό των ανθρώπων του ΑΡΗ μετά την κουβέντα που έγινε πριν από μία εβδομάδα. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κάποιος χρησιμοποιεί μία κουβέντα με τον ΑΡΗ για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Απλά δεν θα είναι στον Αρη εκτός αν η ΠΑΕ έβγαλε δύο κατηγορηματικές διαψεύσεις για να ξευτιλιστεί το καλοκαίρι. Που δεν το νομίζω…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!