Ολυμπιακός: Η βραδιά που η ομάδα του Μίτσελ έγινε Dr. Jekyll και Mr. Hyde

Ολυμπιακός: Η βραδιά που η ομάδα του Μίτσελ έγινε Dr. Jekyll και Mr. Hyde

bet365

Μίτσελ και παίκτες έχουν καίρια ευθύνη για έναν σχεδόν αδιανόητο αγωνιστικό... αχταρμά που είδαμε μετά το 70' και φυσικά για το 2-2 του Ολυμπιακού με τον Άρη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κόουτς Μίτσελ βρίσκεται στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής και γενικά στο επίκεντρο - και - σε σχέση με τη Θύρα 7 στον Ολυμπιακό. Την προηγούμενη φορά που έμοιαζε να βρίσκεται σε ανάλογη δύσκολη θέση ήταν μετά το 3-0 με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Εδώ όμως το ζητούμενο δεν αφορά μόνο στον Ισπανό προπονητή και τα λάθη του σε επίπεδο αλλαγών και διαχείρισης κόντρα στον Άρη. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ίβηρα τεχνικό.

Ο Ολυμπιακός έγινε ξανά φέτος Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ. Και εάν πρακτικά μιλάμε για μία νουβέλα αυτό που είδαμε στο γήπεδο να εκτυλίσσεται από το 70' και μετά σίγουρα δεν ήταν σαν μυθιστόρημα. Ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός έδειχνε να το είχε... καθαρίσει και θα μπορούσε να προηγείται και πιο μεγάλο σκορ να βρίσκεται στο τέλος να μένει με την... οδυνηρή ισοπαλία και αυτό το 2-2.

Ο Ρέτσος

Όταν παίζεις χωρίς κλασικό φορ και τρως γκολ από βολέ

Είναι λοιπόν το 73ο λεπτό όπου έγιναν όλες οι καίρια λανθασμένες αλλαγές μαζί. Έξω ο Φορτούνης για να μπει ο Γκάρι Ροντρίγκες και έξω ο Ινμπόμ - που ο Μίτσελ δήλωσε μετά πως είχε ενοχλήσεις άρα και τρίτη αναγκαστική αλλαγή μετά τους Κανός και Μπα - για να μπει ο Σαμασέκου. Άρα έξω δύο δημιουργικά χαφ για να μπει ένας εξτρέμ και ένα εξάρι.

Ο Μίτσελ

Έξω και ο Μπακαμπού για να μπει ο Εμβιλά και στο γήπεδο έμεινε ως φορ ο... Μασούρας. Ναι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός που είχε μπει από το πρώτο μέρος. Καθόλου ορθολογικό σχέδιο και... πειραματικές αλλαγές. Σαν ένα μεγάλο αγωνιστικό... μπέρδεμα. Σαν να μην καταλάβαινε σχεδόν κανείς στην ομάδα το τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το τι ήθελαν να παίξουν και το πώς θα έπαιρναν αυτό που ήθελαν. Σαν να μην υπήρχε καθόλου καθαρό μυαλό.

Δεν θα σταθώ φυσικά στις αναγκαστικές αλλαγές - ως προς την προσέγγιση του αγώνα καθώς ήταν άτυχες στιγμές - αν και σε επίπεδο προσώπων η είσοδος του Ρέτσου αντί του Μπα στον αγώνα τον έχει κρίνει σε σημαντικό βαθμό σε... βάρος του Ολυμπιακού κυρίως με τη φάση του 2-1. Μία φάση όπου ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ σε 2ο χρόνο από τον Ιτούρμπε μετά από βολέ (!) του Σιαμπάνη και αδυναμία του Έλληνα στόπερ (του Ρέτσου που προφανώς και είχε κακό αγωνιστικό πρόσωπο) να ελέγξει μία φάση που πραγματικά έδειχνε εύκολη.

Για να έρθει μετά και το 2-2 σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Ολυμπιακός έπαιζε με τον χρόνο. Και ο χρόνος αποδείχθηκε ότι δεν ήταν με το μέρος του. Θα ήταν κάπως εύκολο να ρίξουμε το βάρος των ευθυνών σε Μίτσελ και Ρέτσο για αυτήν την αναμέτρηση, όμως γενικά στο τέλος βρίσκουμε αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού με προβληματική εικόνα. Ακόμα και παίκτες όπως ο Μπιέλ ή ο Γκάρι Ροντρίγκες. Και φυσικά η ευθύνη είναι συνολική αλλά κυρίως όσων ήταν στον αγωνιστικό χώρο από τις μαζεμένες αλλαγές και μετά και φυσικά και του τεχνικού team.

Ο Ολυμπιακός για περίπου 60 λεπτά στο γήπεδο ήταν ο πραγματικά καλός του εαυτός. Θα μπορούσε να είχε βάλει και σχετικά άνετα με βάσει την εικόνα του ακόμα και 3 γκολ και όχι 2. Από το 70' και μετά ήταν αυτή η εκ διαμέτρου αντίθεση εικόνα. Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ. Σαν να έβλεπες δηλαδή άλλον άνθρωπο. Μία άλλη κατάσταση.

Αυτή η ισοπαλία μας φέρνει κάπως στο νου το 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά είναι και δείχνει ακόμα πιο σκληρή. Με μία νίκη ο Ολυμπιακός θα ήταν στο -1 από την πρώτη θέση και όχι στο -3 και τώρα θα κάναμε άλλη συζήτηση. Με αυτόν τον αγωνιστικό... αχταρμά που παρουσίασε το τεχνικό επιτελείο αλλά και την εικόνα των παικτών από το συγκεκριμένο σημείο και μετά (από το 70ό λεπτό και έπειτα) αυτό το 2-2 ήταν μάλλον αναμενόμενο.

Μόνο που την Τετάρτη υπάρχει το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, ξανά στο Φάληρο και άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Τα περιθώρια έχουν στενέψει για τα καλά για όλους και εάν δεν έρθει ούτε με τον ΠΑΟΚ η νίκη τίποτα δεν θα μπορεί να αποκλειστεί μετά σε επίπεδο εξελίξεων.

Υ.Γ. Απόλυτα κατανοητό, σεβαστό και ανθρώπινο ο Ρέτσος να θελήσει να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη του. Να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Όμως είναι και κατανοητό από την αγωνιστική του εικόνα πως αυτή τη στιγμή και γενικά με τα φετινά πεπραγμένα του δεν γίνεται όχι μόνο να παίζει βασικός στόπερ στον Ολυμπιακό αλλά ούτε καν να υπολογίζεται για να δίνει αρκετά αγωνιστικά λεπτά.

Υ.Γ. 2 Μετά από αυτό το αποτέλεσμα το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ είναι σαν... τελικός. Θα πάρουν το μάθημά τους Μίτσελ και παίκτες; Οι απαντήσεις θα δοθούν στο χορτάρι το βράδυ της Τετάρτης.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.