Ολυμπιακός: Η φορά που ο Γκατούζο βρέθηκε κοντά στον πάγκο του και η στάση του Μπαχάρ (vid)

Ολυμπιακός: Η φορά που ο Γκατούζο βρέθηκε κοντά στον πάγκο του και η στάση του Μπαχάρ (vid)

Ο Γκατούζο

bet365

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός προπονητής έχει μπει στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό και ενώ έχει θετική άποψη για την ομάδα. Η ξεκάθαρη στάση του Μπαχάρ για το μέλλον του.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε και φαίνεται γενικότερα πως έκανε - και κάνει - προσπάθεια να κλείσει προπονητή ακόμα και για τώρα.

Πριν καν δηλαδή τελειώσει η διαδικασία των play-Offs στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει γενικά στραφεί και ψάξει αρκετές περιπτώσεις προπονητών τους τελευταίους μήνες. Από Μαρθελίνο, τον Γκατούζο βέβαια εσχάτως, τον Μπαχάρ ή και να υπήρξαν σκέψεις για τον Καμπιάσο ή άλλους προπονητές.

Σε αυτή τη φάση δεν προκύπτει ο Ολυμπιακός να έχει για τα καλά κλεισμένο προπονητή ούτε για τώρα ούτε με φόντο το καλοκαίρι. Έχει όμως εντείνει τις προσπάθειες και τις κινήσεις του. Στο εξωτερικό γράφονται ξανά τα ονόματα των Γκατούζο, Μαρθελίνο και Καμπιάσο. Επίσης μένει να φανεί εάν θα κλειστεί πρώτα νέος τεχνικός διευθυντής και μετά προπονητής ή το ανάποδο.

Όσο για τον 45χρονο Γκατούζο; Ο Ολυμπιακός επί Μαρινάκη έχει προσπαθήσει να τον φέρει στην ομάδα και ως παίκτη και ως προπονητή. Μάλιστα ως προπονητή έχει ψάξει την περίπτωσή του σε τουλάχιστον άλλες 2 περιπτώσεις με τον Γκατούζο να έχει έρθει τουλάχιστον μία φορά επί ελληνικού εδάφους για συζητήσεις και να έχει βρεθεί πολύ κοντά σε μία συμφωνία, που τελικώς δεν ήρθε όμως. Πιο κοντά στο να κλείσει στην ομάδα είχε φτάσει στην περίοδο προ Μαρτίνς.

Αφού λοιπόν το συζητούσε τόσο... ζεστά τότε το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Και τώρα δηλαδή θετικός είναι ο Γκατούζο αλλά για την επόμενη περίοδο. Ιταλικά ΜΜΕ πάντως όπως το Tuttomercatoweb τον παρουσιάζουν ότι πλησιάζει στον Ολυμπιακό και εάν προκύψει συμφωνία τελικώς θα είναι για του χρόνου.

Επίσης ο Γκατούζο έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς ως προπονητής της Μίλαν με τους Πειραιώτες να έχουν πετύχει μεγάλη πρόκριση με 3-1 από τον συγκεκριμένο όμιλο. Μία μεγάλη πρόκριση που ήρθε μέσα στο Καραϊσκάκη. Τον Ολυμπιακό βέβαια και με τον ΟΦΗ.

Ο «Ρίνο» στα 45 του χρόνια - όπως αναφέραμε και πιο πάνω - ως προπονητής έχει πάρει ένα Κύπελλο Ιταλίας και έχει δουλέψει σε Παλέρμο, ΟΦΗ, Πίζα, Μίλαν, Νάπολι και είχε τη Βαλένθια ως τελευταίο του σταθμό. Τη Βαλένθια όπου από εκεί ο Ολυμπιακός ήθελε και είχε επιχειρήσει να πάρει τον Λάτο (υπήρξε φημολογία πως από τότε υπήρξε ξανά καλή επαφή Γκατούζο - Ολυμπιακού). Πλέον είναι χωρίς ομάδα.

Σε αυτή τη φάση φέρεται να έχει δώσει αρνητική απάντηση για να αναλάβει εδώ και τώρα και να είναι ανοιχτός για κουβέντα για τη νέα χρονιά. Ίδια ή παρόμοια στάση έχει και ο Ισραηλινός Μπαράκ Μπαχάρ. Θέλει να επικεντρωθεί στο να τελειώσει τη σεζόν του στο Ισραήλ και μετά να δει το μέλλον του.

Ο Μπαχάρ θυμίζουμε είχε πει: «Δεν θα αφήσω τώρα τη Μακάμπι Χάιφα για άλλη ομάδα. Υπάρχει ένας στόχος και έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Έχω ήδη πει ότι υπάρχουν προτάσεις και ενδιαφέρον, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στη Μακάμπι Χάιφα και ενημερώνω μόνο όσους πρέπει. Όταν είναι απαραίτητο να ανακοινωθεί κάτι, θα το ανακοινώσουμε, δεν θα στείλω μηνύματα τώρα στον Τύπο.

Πάντα μου αρέσουν οι προκλήσεις κι η Μακάμπι Χάιφα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι να πάρω το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Δεν έχει συμβεί ακόμα και είναι πολύ μεγάλος στόχος για μένα. Το να πω τι θα συμβεί αύριο ή του χρόνου το μόνο που κάνει είναι να μας αποπροσανατολίζει. Είπα στους παίκτες ότι ποτέ δεν ξέρετε τι θα συμβεί αύριο, για μένα ή για οποιονδήποτε άλλον. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κάνουμε το παν και να γράψουμε ιστορία και χαίρομαι που το κάνουμε».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα