Φάκελος Μαντί: θα πουληθεί ή θα ανανεώσει στον Ολυμπιακό;

Φάκελος Μαντί: θα πουληθεί ή θα ανανεώσει στον Ολυμπιακό;

Φάκελος Μαντί: θα πουληθεί ή θα ανανεώσει στον Ολυμπιακό;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος παρουσιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta τον φάκελο Μαντί Καμαρά στον Ολυμπιακό.

Μπορεί να τον έχουμε ξεχάσει τον Μαντί Καμαρά, λόγω του δανεισμού του στη Ρόμα, όπου δεν πήγε άσχημα, αλλά δεν διέπρεψε κιόλας, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί ένα κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, που μπορεί να αποτυπωθεί είτε σε κάποια εκατομμύρια στο ταμείο του συλλόγου, είτε σε κάποια χρόνια καλής μπάλας.

Πώς έχει λοιπόν η κατάσταση αυτή την στιγμή με τον Μαντί. Κατ΄ αρχάς είναι πολύ πιθανό, όχι όμως σίγουρο, να πωληθεί. Η καλύτερη προσφορά που έχει φτάσει στον Πειραιά είναι 4 εκ. Ευρώ από τη Γαλατασαράι-δεν τα λες λίγα, αλλά όχι και δελεαστικά για τον Ολυμπιακό, που έχει, κατηγορηματικά, αρνηθεί την πρόταση. Ο ίδιος ο παίκτης δεν απορρίπτει την επιλογή της νέας πρωταθλήτριας Τουρκίας, που παίζει και Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ωστόσο προτεραιότητα να συνεχίσει στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου όμως η Ρόμα δεν άσκησε την οψιόν αγοράς του (11 εκ. Ευρώ) και μέχρι τώρα δεν έχει έρθει άλλη πρόταση από το Καμπιονάτο με περισσότερα χρήματα από το κλαμπ της Κωνσταντινούπολης.

Αν καταλαβαίνω σωστά, κάπου 4-5 εκ. Ευρώ μπορεί όμως να έρθουν κι από το Καμπιονάτο για τον Μαντί, π.χ. από καμία Τορίνο η, Μπολόνια, λέω εγώ. Για παραπάνω, έχω τις αμφιβολίες μου. Αντιθέτως, δεν έχω τις αμφιβολίες μου για την στάση του Ολυμπιακού: δεν θα του τραβήξουν το ενδιαφέρον τέτοια νούμερα. Τουλάχιστον τώρα αυτό ισχύει, αυτό ξέρω, αυτό λέω.

Τι θα γίνει, λοιπόν, αν δεν έρθει μία προσφορά που να ικανοποιεί τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Μαντί; Λογικά θα παραμείνει στους «ερυθρόλευκους» υπογράφοντας νέο συμβόλαιο, από την στιγμή που το τρέχον τελειώνει σε ένα χρόνο, το καλοκαίρι του 2024, άρα ο σύλλογος θα κινδυνεύσει να τον χάσει χωρίς να πάρει Ευρώ. Άρα, ο Μαντί είτε θα πωληθεί τώρα, είτε θα υπογράψει νέο συμβόλαιο τώρα.

Βεβαίως, το ζητούμενο πάνω απ΄ όλα είναι τι θέλει να κάνει στην καριέρα του ο ίδιος ο παίκτης. Αν δηλαδή έχει βάλει στο μυαλό του ότι έχει ήδη κλείσει ο κύκλος του στον Ολυμπιακό, δεν έχει νόημα να γίνεται συζήτηση για επέκταση του συμβολαίου του, αλλά για πώληση του με όσο το δυνατό μεγαλύτερο όφελος, έστω όχι το προσδοκώμενο. Προσωπικά δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του, αλλά ακούω ότι δίνει την αίσθηση ότι δεν έχει προτεραιότητα να ξαναπαίξει στον Ολυμπιακό, αλλά να κάνει μεταγραφή σε άλλη ιταλική ομάδα.

camara

Ίσως είναι μία αίσθηση που σχηματίζεται γιατί ήδη η ομάδα έχει ξεκινήσει προετοιμασία κι ο ίδιος ακόμη δεν έχει καν μπει σε αυτήν. Θεραπείες κάνει στο Ρέντη, από ένα τραυματισμό στο τέλος της απερχόμενης σεζόν με τη Ρόμα, δηλαδή πριν ενάμιση μήνα, που θα έλεγε κάποιος ότι έπρεπε να είχε ξεπεραστεί. Προς το παρόν, εκκρεμεί αν θα πάει στην Αυστρία για να ενσωματωθεί στην ομάδα, όπως έχει ζητήσει ο Μαρτίνεθ. Λέγεται, παρεμπιπτόντως, ότι υπάρχει κι ένα διαδικαστικής φύσεως ζήτημα, που πρέπει να λυθεί για τη μετακίνηση του.

Τέλος πάντων, αν ο Μαντί μείνει συνειδητοποιημένα κι όχι «αναγκαστικά» στον Ολυμπιακό μπορεί να αποτελέσει σημαντική εσωτερική μεταγραφή. Ούτε 27 ετών δεν είναι και έχει στα πόδια του 150 παιχνίδια με την «ερυθρόλευκη». Εάν όμως δεν μείνει με την ψυχή του, ας πάει στο καλό.

Αν, πάντως, θέλετε την εκτίμηση μου, ο Μαντί θα παίξει στα φιλικά του Ολυμπιακού στην Βρετανία, με τη Ρέιντζερς και τη Νόριτς...

Άσχετο: Κι αφού μιλάμε για Ιταλία. Κάποια στιγμή, μέσα στον Ιούνιο, είχε πέσει στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό, στα σοβαρά κι όχι απλά ως πρόταση μάνατζερ, το όνομα του Αντρέα Πίρλο, του παλιού άσου της Γιουβέντους που τελικά φεύγοντας από την τούρκικη Καραγκιουμρούκ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σαμπντόρια, η οποία από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία. Επικράτησε, όμως, αυτό που ευθύς εξ αρχής είχε ζητήσει ο Μαρινάκης από τον Κορδόν, το «φέρε μου ένα καλό Ισπανό προπονητή». Και ήρθε ο Μαρτίνεθ.

Η φωτογραφία της ημέρας. Γιατί κάτι μου λέει ότι ο Ιμπόρα θα πάει καλά στον Ολυμπιακό και του χρόνου τέτοια εποχή θα του ζητάει ο Ολυμπιακός να μείνει άλλο ένα χρόνο κι αυτός θα λέει όχι γιατί θα θέλει να γυρίσει στην Ισπανία; Ίσως γιατί ακριβώς το ίδιο πράγμα είχε συμβεί με τον Ορμπάιθ. Τον είχε φέρει ο Βαλβέρδε και όλοι δυσφορούσαν, αλλά τελειώνοντας η σεζόν ο Ολυμπιακός ζητούσε από τον Ισπανό νέο συμβόλαιο κι αυτός αρνιόταν και επέστρεψε πίσω στο σπίτι του.

iborra

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.