Ολυμπιακός: Ο non stop Ελ Αραμπί, η... γνώριμη θέση του Ντόι και οι παρατηρήσεις των 90+ λεπτών του Μαρτίνεθ

Ολυμπιακός: Ο non stop Ελ Αραμπί, η... γνώριμη θέση του Ντόι και οι παρατηρήσεις των 90+ λεπτών του Μαρτίνεθ

Ο Αραμπί

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει από την Αυστρία για το 2ο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νόρτζελαντ με τον πιστολέρο Ελ Αραμπί απλά να μην σταματά αλλά και τις παρατηρήσεις του Μαρτίνεθ.

Εάν απομόνωνε κανείς την εικόνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά το πρώτο 45λεπτο της ομάδας του θα έβρισκε ένα σωστό πράγματα να πει και να γράψει. Ο ίδιος ο Ισπανός πάντως τόσο ευχαριστημένος δεν ήταν. Όχι από όλη την εικόνα αλλά από ορισμένα ατομικά πράγματα και λεπτομέρειες που έδειχναν να μην του αρέσουν.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet.

Ένας Μαρτίνεθ που στα περισσότερα από τα 90+ λεπτά του ματς είχε να κάνει τις παρατηρήσεις του ή να αποδώσει τα εύσημα σε παίκτςς του όποτε έκαναν αυτά που τους ζήτούσε αλλά υπήρχε ανάγκη να κάνουν για τον αγώνα. Το α' μέρος του Ολυμπιακού ήταν κάπως περίεργο. Περίεργο διότι ενώ έβρισκε χώρους να απειλήσει και να φτιάξει φάσεις στα μετόπιθσέν του είχε ορισμένα θέματα. Είχε αρκετά ζητήματα από ένα σημείο και μετά τα οποία και οδήγησαν στο 1-0 της Νόρτζελαντ από τη φάση του πέναλτι. Είχε κάποιες στιγμές επιπολαιότητας παρότι η Νόρτζελαντ δεν έκανε δα και τις τοπ φάσεις.

Γενικά δεν ήταν ένα τόσο καλό ημίχρονο. Ο Μαρτίνεθ είχε αρχίσει να κάνει τις παρατηρήσεις του προς στους παίκτες του από πολύ νωρίς. Και στο κομμάτι της κυκλοφορίας υπό την έννοια ότι ήθελε πιο καλές πάσες και περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά και για φάσεις των Δανών που η άμυνα θα μπορούσε να 'καθαρίζει' πιο εύκολα.

Ο Μαρτίνεθ

Ο Ελ Αραμπί των 3 γκολ και το καλύτερο β' μέρος για τον Ολυμπιακό

Εάν ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει κάποια πράγματα είναι το σκέλος της πίεσης που του απέδωσε καλά αλλά η παραγωγή φάσεών του από τη μέση και μπροστά απέναντι σε μία ομάδα που σε λίγες ημέρες παίζει επίσημο παιχνίδι. Και η Νόρτζελαντ είναι μία καλή και συγκροτημένη ομάδα και με γρήγορους και επικίνδυνους παίκτες από τη μέση και μπροστά. Και βέβαια κρατάει και ένα 2ο μέρος που ήταν πιο καλό από το πρώτο.

Εάν θέλουμε να μείνουμε σε πρόσωπα περισσότερο απ' όλους κρατάμε τον Ελ Αραμπί. Δεύτερο διαδοχικό φιλικό που σκοράρει και 3 γκολ στο ενεργητικό του. Ο έμπειρος φορ δείχνει πως παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση ενώ μετά το πέρας του αγώνα τα είπε και με τον Μίκαελ Εσιέν, τον Γκανέζο άλλοτε ποδοσφαιρικό σταρ και με θητεία και στον Παναθηναϊκό. Απέσπασε και το χειροκρότημα του προπονητή του κυρίως για τακτικά και αμυντικά θέματα και για το πώς γύριζε πίσω για να βοηθήσει ή να πάρει μπαλιές.

Υπήρχαν και άλλα πρόσωπα. Ο Ινμπόμ ναι δεν έχει κάνει το πιο καλό του ματς αλλά είναι πάντα ο Ινμπόμ Χουάνγκ (στο πρώτο του φετινό φιλικό τεστ με τον Ολυμπιακό) και μετά η αμυντική προσπάθεια του Ρέαμπτσιουκ, ο Ντόι που έπαιξε ξανά εξάρι και αγωνίστηκε και ως στόπερ, η προσπάθεια των Μασούρα και Βρουσάι και ακόμα και ο Μπουτούτσι με το δοκάρι του και τη σουτάρα του στο τέλος. Ο δε Ντόι αγωνίστηκε ξανά σε μια γνώριμή του θέση και και έδειξε ικανότητα και άνεση.

Υ.Γ. Ο Ζινκερνάγκελ τέθηκε εκτός πλάνων από το φιλικό αυτό σε αντίθεση με τον Πέπε και τον Μπουτούτσι. Ο δε Πέπε μπήκε προς το τέλος του ματς και φαίνεται πως και αυτός θα έχει αισθητές δυσκολίες στο να μείνει.

Υ.Γ. 2 Διαμορφώνονται κάποια δεδομένα που δείχνουν πως θα έχουμε από 2 έως 4 αποχωρήσεις από την υπάρχουσα αποστολή στην Αυστρία. Μένει να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

Υ.Γ. 3 Ο Ραμόν δοκιμάστηκε ως εξτρέμ. Έχει συμβεί αυτό ξανά στον Ολυμπιακό. Οι δοκιμές είναι μία χαρά κυρίως σε επίπεδο φιλικών αλλά θα πρέπει να κριθεί εάν ο Βραζιλιάνος μπακ είναι αυτό που θέλει το επιτελείο της ομάδας ή όχι.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα