Κηφισιά: Η «Σταχτοπούτα» θέλει το... παλάτι της στη Νέα Ερυθραία

Κηφισιά: Η «Σταχτοπούτα» θέλει το... παλάτι της στη Νέα Ερυθραία

Πατούλης - Πρίτσας

bet365

Η Κηφισιά στην πρώτη της σεζόν στη Stoiximan Super League θα αγωνιστεί στη Ριζούπολη, όμως «τρέχει» σχέδιο για το μέλλον της και την επιστροφή στην περιοχή της.

«Όλοι οι φορείς είναι σύμφωνοι, θα είναι αρωγοί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί η λύση ώστε η ομάδα μας να επιστρέψει στην πόλη και να υπάρξει ένα γήπεδο προδιαγραφών Super League, για να επιστρέψουμε στο σπίτι μας, στην Κηφισιά», είχε πει ο διοικητικός ηγέτης της Κηφισιάς, Χρήστος Πρίτσας στην κάμερα της Cosmote TV στο πλαίσιο της πρόσφατης εκδήλωσης της ΠΑΕ στο Politia Tennis Club.

Ο σύλλογος σε αυτή τη «λαμπερή» γιορτή παρουσίασε τους στόχους και τα όνειρά του και εκτός από το αγωνιστικό σκέλος μέρος αυτών είναι και το γηπεδικό ζήτημα. Μάλιστα είναι και από τα κορυφαία στην ατζέντα της διοίκησης. Το Gazzetta έχει όλο το ρεπορτάζ για τη Ριζούπολη, το Ζηρίνειο, την Καισαριανή, το... ΟΑΚΑ και το σχέδιο της επιστροφής της Κηφισιάς στα μέρη της.

Τα «αγκάθια» και η λύση της Ριζούπολης

Η Κηφισιά θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα πρέπει να έχει μια έδρα ανάλογου επιπέδου. Το «σπίτι» του κλαμπ, το Ζηρίνειο, δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και παρά την πλήρη ανακαίνιση δεν γίνεται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Μπορεί να μπουν στο μέλλον τόσο στέγαστρο, όσο και προβολείς, όμως η χωρητικότητα του γηπέδου δεν μπορεί να φτάσει στο απαιτούμενο όριο. Κάπως έτσι το Ζηρίνειο θα είναι το ένα εκ των δύο προπονητικών κέντρων της ομάδας των Βορείων Προαστίων.

Το έτερο είναι αυτό της Καισαριανής. Το πλάνο ήταν να είναι αυτό η έδρα στην πρώτη σεζόν της Κηφισιάς στη Stoiximan Super League. O σύλλογος έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς έχει αλλάξει τόσο τον χλοοτάπητα, όσο και τα αποδυτήρια, ενώ έχει φτιάξει και γυμναστήριο.

Η επιλογή της Καισαριανής δεν προχώρησε, καθώς και αυτό το γήπεδο δεν διαθέτει σκέπαστρο. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης με την δημοτική αρχή ο χρόνος που χρειαζόταν για τις εργασίες δεν ήταν αρκετός και γι' αυτό προτιμήθηκε το... γνώριμο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης προφανώς είναι στο επίπεδο που ζητάει η Λίγκα και η Κηφισιά το είχε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Οι σκέψεις για ΟΑΚΑ

Στο τραπέζι είχε πέσει η πρόταση για χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ ως δεύτερη έδρα. Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι το μοναδικό «top-class» γήπεδο στα Βόρεια Προάστια και οι νεοφώτιστοι είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να το ζητήσουν για τα ματς με τις ομάδες του «Big 5».

To «Σπύρος Λούης» είναι... ξενοίκιαστο μετά την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την «μετακόμιση» της Εθνικής στην «OPAP Arena». Εν τέλει έτσι θα παραμείνει, καθώς οι συζητήσεις δεν προχώρησαν, λόγω των οικονομικών δεδομένων για ένα γήπεδο που προοριζόταν ως δεύτερη έδρα.

Το «project» Νέα Ερυθραία

Στην εκδήλωση στο Politia Tennis Club ο Χρήστος Πρίτσας έκανε γνωστό πως η ομάδα θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στη Ριζούπολη, όμως ξεκαθάρισε πως ο μεγάλος στόχος είναι η επιστροφή στην πόλη της. Σε αυτό στάθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος.

Οι αναφορές δεν ήταν τυχαίες, καθώς ήδη «τρέχει» ένα πλάνο για τη νέα έδρα της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, ο λόγος είναι για το γήπεδο του Πανερυθραϊκού. Η Κηφισιά θέλει να αποκτήσει το συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο με τα απαραίτητα έργα μπορεί να φτάσει στο επίπεδο της Super League.

Η Κηφισιά έχει άριστη σχέση με τον σύλλογο της Α' ΕΠΣΑ, καθώς στο γήπεδο της αγωνίζεται και η ομάδα K19 του συλλόγου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, Τόνι Αχαρονιάν, είχε δώσει το παρών και στην εκδήλωση στο Politia Tennis Club.

Γεωργιάδης - Πατούλης

Το γήπεδο της Νέας Ερυθραίας θεωρείται η πλέον εφικτή λύση για να αγωνίζεται η ομάδα των Βορείων Προαστίων στην περιοχή της, όμως φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν «αγκάθια». Επί παραδείγματι όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν, οι εργασίες που πρέπει να γίνουν και ο παράγοντας πως το γήπεδο βρίσκεται στον αστικό ιστό.

Το κλαμπ έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες επαφές και έχει διασφαλίσει την υποστήριξη των απαραίτητων φορέων, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη γιορτή. Ο λόγος για την Πολιτεία, τον Δήμο και τη Νομαρχία. Ο Χρήστος Πρίτσας έχει την πρόθεση να κάνει την επένδυση που όπως είναι και το μότο της ομάδας θα πάει... πιο ψηλά την Κηφισιά, όμως ακόμα πρέπει να περάσει αρκετά εμπόδια.

Η διοίκηση θα ορίσει μια ολιγομελής επιτροπή, η οποία θα ασχολείται με το όλο «project» και τις διαδικασίες. Αυτό θα είναι και ένα από τα θέματα που θα «τρέξει» ο νέος σύμβουλος της διοίκηση της ΠΑΕ, Γιώργος Κασναφέρης. Θυμίζουμε πως πρόκειται για έναν Κηφισιώτη, γεννημένο στην Ερυθραία, με δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στόχος είναι μέσα στην επόμενη σεζόν η Κηφισιά να έχει το νέο της σπίτι. Δεν θα είναι εύκολο, όμως έχει αποδείξει πως το... έχει με τα «θαύματα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα